LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Eye4Care

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
Ges

Eye4Care

Ongelezen bericht door Ges »

Ergens kan ik wel begrijpen dat een overheid enige controle wil op de geneeskunst in de brede zin omdat het toch de taak van die overheid is om de burger te beschermen. Uit de gezondheidszorg die vroeger door kruidenmegsters werd bedreven is de huidige medische wetenschap geevolueerd. Deze medische wetenschap pretendeert nu het alleenrecht op de medische waarheid te hebben en stelt dat dat het hele zorggebied onder hun controle. Nu besef ik best dat een controleerbaar systeem wenselijk is maar de ervaring wijst uit dat niet alle resultaten op een controleerbare wijze behaald worden. Het belachelijke is echter dat de zogenoemde "Medische wetenschap" een heksenjacht begint tegen allerlei alternatieve activiteiten, tegen instellingen die zeer zorgvuldig met hun klanten proberen om te gaan en hun klanten ook inderdaad verlichting bieden bij hun klachten. Dat deze instellingen inzichtelijk moeten werken ok, maar een beoordeling door de wetenschap van een niet-wetenschappelijke zorg is wel erg eenzijdig. In dat geval is er sprake van een soort kartelbenadering. Het uitschakelen van alle concurrenten in het vakgebied.
Het valt me op dat de enkele smetjes die geconstateerd kunnen worden in de serieuze alternatieve behandelingswijzen niet opwegen tegen de vele medische fouten die in de "reguliere medische wetenschap" worden gemaakt, maar die met de mantel der wetenschap worden bedekt. Vele doden vallen er per jaar in het reguliere circuit terwijl een slachtoffer in het alternatieve veld sporadisch is.
Duidelijk is dat in de wetenschap nog lang geen almachtige kennis aanwezig is. Dus dat wat nu alternatief is later misschien regulier is. Denk maar eens aan de acupunctuur die vroeger ook verguisd was. Er is dus meer tussen hemel en aarde. Het gebied dat dit bediend is wel schimmig en moet dus wel opgehelderd worden, maar om dat met allerlei hetzes te doen, gericht tegen organisaties die zich inspannen aan mensen verlichting te geven, vaak juist daar waar de reguliere banandelingen te kort zijn geschoten.
Ik hoop dat ooit het licht gaat schijnen en dat samenwerking tot veel meer resultaten kan leiden.

Gesloten