LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Huisarts consult in het weekend $$$$$

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
henry-k

Huisarts consult in het weekend $$$$$

Ongelezen bericht door henry-k »

:shock:
Op een zaterdag heb ik de huisartsen dienst gebeld en ben daarna teruggebeld door (denk ik) een arts.
Dit gesprek duurde nog geen 2 min. het consult wat wordt gerekend voor dit gesprek is: 42,90 euro we hebben het dan wel over fl.94,54!
Is dit normaal of heb ik iets gemist?

henry-k

wpeters

Re: Huisarts consult in het weekend $$$$$

Ongelezen bericht door wpeters »

Nog sterker,
Mijn echtgenote heeft op Donderdagavond (ca. 19:30) contact gehad met een telefoniste van de dokterspost omtrend een tekenbeet.
Geschatte tijdsduur ca. 3 minuten (tel.specificatie volgt nog).
Daarna worden wij getracteerd op een factuur van 55,50 euro.
Voor het gemak uitgaan van een gesprek van 5 minuten, levert dit een uurtarief op van 666 Euro (1467 gld)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Blijkbaar heeft ze een gouden telefoon of iets dergelijks, en hebben wij meteen de reden voor de uit de pan lopende ziektekosten.

E.e.a. wordt volledig vergoedt, echter het gaat hier om het principe.
Uiteindelijk betalen wij dit met zijn allen via de premies.

cammi
Berichten: 31
Lid geworden op: 10 dec 2003 19:09

Re: Huisarts consult in het weekend $$$$$

Ongelezen bericht door cammi »

Zie mijn bijdrage : avond , nacht en weekend hulp van huisartsen.
Ik heb dezelfde klacht als jullie.
mijn mening is dat iedereen in Nederland eens wakker moet worden. Het lijkt of iedereen slaapt. We MOETEN een klacht uiten bij het ministerie van volksgezondheid.
Deze huisartsenposten zijn veel te duur. Alleen al hierdoor zal de ZF verzekering veel duurder worden. (want ook de ZF wordt dit tarief berekend).

Wat betreft de prijs voor het telefonische advies: deze prijs is na veel klachten door het CTG in heel Nederland gelijkgetrokken en bedraagt dan 25 euro per 1-1-2004. Maar nu moeten de bedragen voor consult en visite ook nog omlaag. Maar de huisartsenposten hebben al gedreigd dat ze met die tarieven juist weer omhoog zullen gaan als compensatie (of (nog) slechtere service zullen gaan leveren).
Ik vind dat dit echt niet kan in Nederland. Slechte zorg die met goud betaald moet worden. Laten we actie gaan voeren om Belgische huisartsen hierheen te halen. Zij zullen beslist ver beneden deze tarieven blijven. Alleen concurrentie kan een halt toeroepen aan deze etterbult.

Mensen, reageer, reageer. Liefst massaal en laat je niet sussen, doordat de verzekering betaalt. De verzekering, ZF of particulier, betaal je uiteindelijk zelf. Ook alle particulier verzekerden met een eigen risico of zonder huisartsenhulp zijn ernstig gedupeerd. (toen er nog geen huisartsenposten waren , kostte een consult 2x het tarief van oberdag, dit zou dan 2x 24,80 geweest zijn. Dit is ook al aan de prijs, waarom moeten de artsen dubbel verdienen 's avond en op zaterdag, terwijl er zoveel mensen zijn die maar een gedeeltelijke toeslag krijgen).

Mensen, actie, actie, laten we ons verenigen. Kan Radar hier geen item van maken? Deze hoge prijzen leveren ook daadwerkelijk een gevaar voor de volksgezondheid op, omdat mensen in het weekend en "s avonds wel heel erg lang zullen wachten voordat zij de dokter bellen. Misschien kunnen de GGD's hiervan overtuigd worden? Zijn er geen andere partijen in Nederland, die tenminste telefonisch advies in het weekend kunnen geven? En als het ernstiger is , ga je naar de Eerste Hulp van een Ziekenhuis.
Overigens, tiussen 17:00 en 18:00 uur mogen de HAPS nog niets in rekening brengen. En een telefonisch advies mogen ze alleen in rekening brengen als er een verslag naar de huisarts wordt gestuurd. Dit is in de meeste gevallen onzin, maar ze doen het toch, omdat ze het geld willen innen.

Groeten en reageer gauw, en blijf je druk maken!! :x :x

Gesloten