LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kleurentherapie - Heeft iemand goede/slechte ervaringen?

Heb jij een uitgesproken mening over de gezondheidszorg? Ventileer hier jouw mening.
jan anoniem<br>[roy

Kleurentherapie - Heeft iemand goede/slechte ervaringen?

Ongelezen bericht door jan anoniem<br>[roy »

De uitzending van vanavond over de Biostabil 2000 doet mij eraan denken. Is het oplichterij of werkt het echt? Zeker is wel dat het veel geld kost ( Eur 5,- per uur om met een bosje gekleurd wol op zak te lopen ). Er zijn mensen die zich er diep voor in de schulden steken.

EchteMeisje
Berichten: 442
Lid geworden op: 16 jul 2003 17:28

Re: Kleurentherapie - Heeft iemand goede/slechte ervaringen?

Ongelezen bericht door EchteMeisje »

Het oogt stukken goedkoper dan de Biodebiel. Tenminste, als je aan 1 behandeling genoeg hebt kost het in totaal 30 euri.

Maar de vraag is natuurlijk of je aan 1 behandeling genoeg hebt. En ze zeggen dat 70%(!) van de mensen hier positief op reageert. Daar zet ik nogal wat vraagtekens bij.

Want als dat echt zo was dan zat heel alternatief geneeskundig Nederland aan de kleurentherapie.

Nee hoor, ik denk dat het grote onzin is. Net als iriscopie.

Ken je dat? Vragen ze ook zo een 50 euri per uur voor omdat ze aan de vlekken in je iris kunnen zien aan wat voor ziekte je lijdt!

Je reinste onzin natuurlijk.

Imken
Berichten: 151
Lid geworden op: 19 jan 2004 19:59

Re: Kleurentherapie - Heeft iemand goede/slechte ervaringen?

Ongelezen bericht door Imken »

Ik ken ook verhalen dat mensen er echt in geloven en dat ze daardoor niet naar een arts (regulier, homeopatisch) gaan en dan uiteindelijk komen te overlijden. In sommige gevallen gaat het om ziekten die, behandeld door een echte arts, wel te genezen waren of te stoppen.
Dit soort praktijken buit de wanhoop van bepaalde mensen uit.
Soms gaat dit zover dat het in mijn ogen gevaarlijk kan zijn.

Gellecum

Re: Kleurentherapie - Heeft iemand goede/slechte ervaringen?

Ongelezen bericht door Gellecum »

L.S.,
Als je twijfelt over een of andere vorm van kleurentherapie, bedenk dan het volgende:

Welke kleur ondergoed moet ik wel/niet gaan dragen, want daar dek ik toch een willekeurig aantal, misschien wel verkeerde, meridiaanpunten mee af; wat zijn de bijverschijnselen daarvan ?
Hoe zit het met de kleur van mijn bedlakens; is wit wel echt neutraal, of moet ik dat paarse dekbedovertrek maar een tijdje opbergen ?

Met onsjes gezond versatand kan je kilo's lariekoek overboord kieperen !!

R.

Gast

Re: Kleurentherapie - Heeft iemand goede/slechte ervaringen?

Ongelezen bericht door Gast »

he, he eindelijk iemand die ook de kleuren therapie "oplichterij"vind,
ik heb post. dystrofie en een jaar of zeven terug vertlede een toenmalige buurman van mij, wleke in een rolstoel zit door een dwarsleasie dat ik ook maar kleurentherapie moest gaan volgen. Nu ik er mee naar de patientevereniging, zat toen nog niet in het kader als bestuurslid, of ik wel helemaal lekker was..........toen naar mijn huisarts, toedertijd had ik een halve alternatieveling die ook klassieke homeopaat was, van hem kreeg ik het volgende en treffende antwoord, waar door ik gelijk weer eens met beide benen volledig op de grond stond"kleurentherapie is leuk voor de therapeuten de instelling dit het geeft, die wordt er schat hemel rijk van, maar helepn ho maar, eventjes een paar uur of wellicht een paar daagen maar daar na komen alle klachten weer met dezelfde vaart terug en ben je weer helemaal terug bijaf" of te wel, die kleurentherapie, ik geef het wel aan mij zelf doe elke dag een andere kleur kleding aan, schilder mijn woonkamer elke twee jaar wel een ander kleurtje en de slaapkamer ook en ga dan ook nog even met stiften zitten kleuren dan heb ik genoeg kleurentherapie gehad en ga in de zomer wel een stel fel gekleurde palnten voor in de tuin kopen, dan heb ik ook daar de leukste vorm van kleurentherapie en voor een veel voordeliger bedrag dan bij een therapeut het geval is.

Gesloten