LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] De andere hondenvoeders fabrikanten zijn tegen vivisectie...

Heb jij een kat of een hond? Deel hier jouw ervaringen.
Kwintie

De andere hondenvoeders fabrikanten zijn tegen vivisectie...

Ongelezen bericht door Kwintie »

Dat blijkt uit brieven die zij schreven naar de Dierenbescherming. De diervoeders worden of 1) getest in kennels, erkende fokkers of huisdieren 2) er wordt niet in dieren gesneden, ontlasting en urine worden wel opgevangen 3) eigen onderzoekscentra waar geen dierproeven plaatsvinden, wel smaaktesten, zonder dwang. Vivisectie= snijden in levende dieren.
4)de biologische voeders distanciëren zich nog het meest van dierproeven 5) enkele fabrikant maakt gebruikt van de TNO computer hond waar de vertering van voeding exact in kan worden gemeten.

Een instituut of vereniging zou deze diervoedersfabrikanten wel moeten controleren uiteraard. De DB ontleent geen enkele garantie voor de inhoud van hun brieven.


Maar IAMS zegt niet expliciet tegen vivisectie te zijn maar gebruik te maken van laboratoria en andere onderzoeksinstellingen. Komt bij: het is niet wettelijk verplicht om deze voeding op proefdieren in laboratoria te testen.

nicola

Re: De andere hondenvoeders fabrikanten zijn tegen vivisectie...

Ongelezen bericht door nicola »

:oops: Proctor&Gamble( IAMS) geeft TOE wel degelijk dierproeven te doen, zie site van www.sp.nl.!!!!( reacties Eukanuba) :evil:

Ze moeten zich nog beraden over de uitleg die ze gaan geven hierover naar de buitenwereld toe, en zullen dat doen in week 50(pas?????) :o

Krista van Velzen( 2de-kamerlid SP) eist van Proctor&Gamble nu volledige medewerking en transparantie, mogelijk krijgt ze een rondleiding in de lab's van P&G! :idea:

dooby

Re: De andere hondenvoeders fabrikanten zijn tegen vivisectie...

Ongelezen bericht door dooby »

Beste kwintie.
het is al bekend dat pg iams er niet mee gestopt zijn en nicole heel mooi dat het nu nog steeds door gaat alleen draaien ze er nu niet meer omheen.Alleen nu nog uitleg geven daar aan.Te walchelijk voor woorden,en dat alleen maar door voer !!!!!!!!!!!!Mij hoeven ze niets meer uit te leggen.En van de bezoek aan iams mag de s.p mevr komen wanneer p.g iams uitkomt ! Zo lust ik er nog wel een paar Foute boel,Gr: dooby

Annemieke

Re: De andere hondenvoeders fabrikanten zijn tegen vivisectie...

Ongelezen bericht door Annemieke »

Wij hebben 5 katten en een hond en allemaal krijgen ze biologisch voer. Dat hele gezeik van die diervoedersfabrikant Iams (dus P&G) dat het nodig is om beter voer te ontwikkelen... alsjeblieft zeg! Leven die lui nog in het jaar nul of zo?

Wij eten zelf zowiezo zoveel mogelijk biologisch en onze dieren ook. Qua prijs maakt het niets uit of je Iams, Hills of het biologische Yarrah koopt dus ook dat is geen excuus het niet te kopen. Bijkomend, maar heel belangrijk voordelen zijn de hoge graad van acceptatie door het weglaten van allerlei kleur- en geurstoffen waardoor geen allergieen ontstaan en natuurlijk ontwikkeld i.s.m. dierenartsen en geen dierproeven.

Wij hebben 2 katten die met andere voeders allergische reacties kregen. Nu krijgen ze allemaal hetzelfde voer en zijn ze geen medicijnen meer nodig en eten met smaak hun portie op.

Dat Iams dierproeven nam was in eerste instantie een schok, toen ik echter hoorde dat het onderdeel van P&G is was het me allemaal duidelijk. Dat bedrijf verrekt het andere middelen te zoeken dan dierproeven. Heel kortzichtig en vooral niet meer van deze tijd.
Het enige wat wij als consument daaraan kunnen doen is alle produkten van P&G boycotten!

Helaas zijn er niet veel 'bewuste' consumenten die daar de moeite toe nemen dus gaat P&G gewoon door waar ze mee bezig zijn en denken op hun beurt 'het waait wel weer over'.[/b]

Gesloten