LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] huiseigenaar wil ons eruit hebben

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
esthermiralda
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 jan 2008 00:27

huiseigenaar wil ons eruit hebben

Ongelezen bericht door esthermiralda »

ik huur nu vier jaar van een particulier, het eerste jaar was er niks aan de hand.
het tweede jaar ook niet, ik betaalde al twee keer eigenaars belasting toen ik nogmaals mijn contract doorlas en ik erachter kwam dat ik dat niet hoefde te betalen.
hun moesten mij dus terug betalen, na een advocaat in de arm te hebben genomen ben ik in mijn gelijk gesteld en hebben zij mij van een jaar teug betaalt , omdat ik van het eerst jaar geen bewijs had(aangezien ze dat persoonlijke hadden opgehaald).
wij zijn toen tot het besluit gekomen samen met de makenlaar dat ik dat dan liet zitten en dat ik rustig een ander huis kon gaan zoeken , dat is nu iets meer dan een half jaar geleden.
nou vinden zij dat niet snel genoeg gaan, en wordt er gezegt dat er een huur achterstand is (wat er niet is en daar heb ik bewijs van).
nou is mijn vraag kunnen ze zomaar eisen dat ik eruit moet ik heb namelijk een contract voor onbepaalde tijd,en geen schuld bij hun(dus volgens mij is dat geen gegronde reden daarvoor).
is het dan ook niet zo dat hun net als een woningbouw moeten regelen voor een ander huis en verhuiskosten vergoeding? als je bij de woningbouw er bijwijs van spreken eruit moet vanwegen sloop, dan moet je ook verhuizen terwijl je daar niet om vraagt,en ik vraag hier ook niet om.
want hun willen dat ik eruit ga alleen vanwegen de eigenaars belasting terwijl ze het contract samen met de makelaar hebben opgesteld.
dus gaat het mij weer een hoop geld kosten om te verhuizen en het nieuwe huis aan te kleden .
en moeten de kinderen weer wennen aan een andere buurt ,die snappen er niks van dat we nu weer moeten verhuizen.
wie heeft hier voor mij antwoord op bijvoorbaat dank

nico_s
Berichten: 106
Lid geworden op: 25 jul 2007 15:06

Re: huiseigenaar wil ons eruit hebben

Ongelezen bericht door nico_s »

Zowel huurder als verhuurder dienen zich te houden aan de huurovereenkomst. Het hangt er vanaf wat daarin geregeld is.
Verder ben ik niet precies op de hoogte van de wettelijke regelingen, maar volgens mij heeft een huurder van een woning een soort van wettelijke bescherming; o.a. qua maximale huursverhoging en dat een huurder nooit zomaar uit een woning gezet kan worden.
Als de verhuurder andere plannen heeft met de woning, dan zal een eventuele beëindiging van de verhuur in overleg met u moeten en zal daarvoor een soort compensatie voor geregeld moeten worden. U kunt er zonder gegronde redenen nooit uitgezet worden! Beëindiging zal altijd in overleg met u moeten.
Succes!

kanovaarder
Berichten: 2888
Lid geworden op: 01 mar 2006 12:17

Re: huiseigenaar wil ons eruit hebben

Ongelezen bericht door kanovaarder »

aan EsterMiralda.

Geen angst!
Er is geen huiseigenaar die u zomaar op straat zou kunnen zetten!
Dan kan alleen via een rechter die er pas aan te pas komt als u de buren ernstige overlast bezorgd of de huurpenningen niet op tijd betaald.

Tik eens in Google woonbond waarin u het een en ander over de rechten als huurder van een woning lezen kunt.

Grootvader

esthermiralda
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 jan 2008 00:27

Re: huiseigenaar wil ons eruit hebben

Ongelezen bericht door esthermiralda »

hallo
bedankt voor de reacties.
ik hou mij wel aan het contract de eigenaar niet er is al 4 jaar niks aan de buitenkant van het huis gedaan.
klachten van buren zijn er ook niet en huur achterstand ook niet.
het is gewoon een hele vervelende situatie zo want ik woon zo al twee jaar,met gezeur wat niet erg prettig wonen is want je zit er wel mee.
nou heb ik gister met juridich loket gebelt en daar heb ik de bevesteging van gehad dat dit allemaal geen gegronde reden is om ons eruit te zetten en hij voor ons een passende woning moet zoeken met ongeveer het zelfde huur bedrag.
ook moet hij mij verhuiskosten geven omdat ik onnodig opkosten wordt gejaagt terwijl ik daar niet om vraag.
als wij niet gesamelijk tot een bedrag kunnen komen doet de rechter uitspraak en die gaat kijken wat de reden is waarom hij mij eruit wil hebben en aan de hand daaraan wordt een bedrag berekent.
gelukkig wat goed nieuws ik ga me niet meer druk maken en als de makelaar belt moet ik ook zeggen dat ik het zat ben om zo behandelt te worden en dat de eigenaar het maar voor de rechter moet laten komen.
groetjes

Gesloten