sjohie schreef:Als je het allemaal zo goed weet, waarom dan dit topic?
Omdat ik de vraag heb gesteld of het zinvol is om voor een dergelijke zaak naar een klachtencommissie te stappen.
Gezien het feit dat je oa noemt dat die "inspectie" zonder je toestemming is gedaan, wat prima vanaf de openbare weg of vrij toegankelijk steeg/brandgang rond het perceel gedaan kan zijn, betwijfel ik of 1 van je aangehaalde argumenten zoveel (juridisch) gewicht in de schaal zal gaan leggen, dat dit bekende jurisprudentie mbt de hoogte van een heg als erfscheiding teniet zal doen.
Maar goed, wil je nou de WBV wijzen op hun (mogelijk) onbehoorlijke gedrag via een klachtencomissie, of wil je je heg beheren/snoeien naar eigen goeddunken, zonder rekening te houden met de buren, en zoek je daar nu een wet(sartikel) bij?
witte angora schreef:Dan zal ik de eigenlijke vraag beantwoorden: Eerst zul je een schriftelijke klacht bij de wbv in moeten dienen. Pas als daar niet, of niet voldoende op gereageerd wordt, kun je overwegen om naar een klachtencommissie te stappen.
Of het nut heeft waag ik te betwijfelen. Er is nu eenmaal een hoogtegrens, en een wbv mag je attenderen op je plicht om de tuin te onderhouden.
Hooguit dat de inhoud van die (voor mij wonderlijke) brief klachtwaardig is. Maar dan moet je eerst de wbv intern de mogelijkheid geven de boel op te pakken. Het zou me niets verbazen dat dit een actie is van een enkeling binnen de wbv.
De procedure is mij duidelijk. Er is helemaal nergens een vaststaande hoogtegrens. De in de wet gegeven hoogtegrens is alleen van toepassing wanneer er sprake is van onrechtmatige hinder (alleen hinder is daarvoor onvoldoende). Inmiddels is de nodige correspondentie over- en weer uitgewisseld met de verhuurder. Desondanks blijft de verhuurder eenzijdig met van alles en nog wat dreigen. Onder meer is gedreigd dat ze een buurtgenoot gaan sturen die hoe dan ook en zonder toestemming de heg zal gaan inkorten. Ondanks herhaalde verzoeken is door hen echter nog geen enkele stap ondernomen om aan te tonen dat er sprake is van onrechtmatige hinder. Uiteraard heb ik hen voorzien van de mededeling dat wanneer deze buurtgenoot zich zonder de vereist toestemming op mijn terrein bevindt, er aangifte zal worden gedaan wegens huisvredebreuk en dat wanneer zal worden overgegaan tot inkorten er ook aangifte tegen deze buurtgenoot zal worden gedaan wegens vernieling. Verder opnieuw gewezen op de van toepassing zijnde regels van de Flora- en Faunawet. Ben van mening dat mijn verhuurder eerst maar eens moet komen met een gerechtelijk bevel.