LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Beloofde keuken komt maar niet...

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
013
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 sep 2006 19:13

Beloofde keuken komt maar niet...

Ongelezen bericht door 013 »

Afgelopen januari heeft onze verhuurder (Meeus) ons een nieuwe keuken beloofd. De keuken is uitgezocht, er is een mannetje geweest met allerlei stalen en we hebben een contract ondertekend waarin staat dat we een Bruynzeel-keuken type nogwat krijgen. In de maand nadat de keuken geplaatst wordt, gaan we 12 euro huurverhoging betalen. De keuken zou binnen 6 tot 8 weken geplaatst worden en is er nu een half jaar later dus nog steeds niet. Voortdurend krijgen we nieuwe verhalen te horen, leveringsproblemen met Bruynzeel, problemen met de installateur, noem maar op. De oude keuken is verschrikkelijk slecht, maar het noodzakelijke onderhoud wil de verhuurder niet meer plegen, omdat we toch een nieuwe keuken krijgen.
Volgens mij heeft de huurcommissie inschakelen(bv vanwege ernstig achterstallig onderhoud, de keuken is echt heel slecht en nauwelijks meer schoon te houden, met de regelmaat van de klok vallen er kastdeurtjes uit die niet meer terug te zetten zijn vanwege kastjes die in houtpulp zijn veranderd) weinig nut, Meeus zal wel kunnen aantonen dat de keuken besteld is op een of andere manier en dan kunnen zij waarschijnlijk ook niet veel beginnen.
Weet iemand wat we wel kunnen doen?

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: Beloofde keuken komt maar niet...

Ongelezen bericht door NAK »

Ga naar www.vrom.nl en leg je probleem voor aan de Huurcommissie.

Succes

Ulbe
Berichten: 1409
Lid geworden op: 11 jun 2005 19:18

Re: Beloofde keuken komt maar niet...

Ongelezen bericht door Ulbe »

Vreemd dat jullie voor die nieuwe keuken € 12,- huurverhoging krijgen!, :shock:

De oude keuken is zoals ik het lees, totaal verrot, dan behoort de verhuurder deze oude keuken te vervangen voor een soort gelijkwaardige nieuwe keuken, en hier mogen geen extra kosten over berekend worden!, tenzij er extra opties aan de standaard keuken worden gevraagd, dan mag de verhuurder dit wel in rekening brengen,

Veel succes, en hopende op een nieuwe keuken,

Vriendelijke groeten,

Ulbe.

013
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 sep 2006 19:13

Re: Beloofde keuken komt maar niet...

Ongelezen bericht door 013 »

De keuken wordt inderdaad luxer dan de standaardkeuken, vandaar die 12 euro huurverhoging.
Ik heb op de site van VROM gekeken en ook al eens eerder met de Huurcommissie gebeld en voordat je door die procedure bent(eerst verhuurder 6 weken de tijd geven gebreken te verhelpen, daarna neemt de huurcommisie het over enz.) zijn we zo weer maanden verder. Bovendien betwijfel ik of de Huurcommissie kan helpen, volgens de verhuurder is er immers een keuken besteld en als zij dat ook aan kunnen tonen valt er volgens mij weinig meer te doen, toch?

Gesloten