LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] een huurwoning via internet :?:

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
gietje
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jul 2006 00:24

een huurwoning via internet :?:

Ongelezen bericht door gietje »

Ik ben op zoek naar nieuwe zelfstandige woonruimte in Leeuwarden. Via Google kom ik op vele site's die me gouden bergen beloven: als ik me inschrijf, dan kan ik na betaling van het inschrijfgeld als eerste kiezen uit alle aangeboden woningen in mijn regio. Dan kom ik als eerste op de lijst van de verhuurder. Geen bemiddelingskosten, geen bijkomende andere kosten, alleen dat inschrijfgeld. Oh ja, en als je goed kijkt bij de kleine lettertje dan kun je later nog urgentiepunten aanschaffen. Blijkbaar sta je na inschrijving toch stiekem nog niet helemáál bovenaan.
Ik heb ernstige bedenkingen bij deze firma's. Is er iemand op dit forum die ervaring heeft met bijvoorbeeld www.wooncomputer.nl, of www.directwonen.nl?

Moet ik nu wel of niet gaan betalen als ik snel een eigen huurwoning wil hebben? Of is de enige gratis mogelijkheid het lijdzaam afwachten van de wachtlijst van de woningbouwvereniging?

Ik zou graag ervaringen willen horen.

Groetjes,

Gietje

Dilbert29
Berichten: 2509
Lid geworden op: 31 mar 2005 15:08

Re: een huurwoning via internet :?:

Ongelezen bericht door Dilbert29 »

Je kunt betalen en ongetwijfeld zul je dan een woning krijgen, maar hou er dan wel rekening mee dat het vaak woningen zijn met hele hoge huren of op plaatsen waar geen normaal mens wil wonen.

Het is volgens mij beter om te gaan informeren bij bv een plaatselijke makelaar, briefjes ophangen in de supermarkt etc of gewoon uit de plaatselijke krant.

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: een huurwoning via internet :?:

Ongelezen bericht door NAK »

Er zijn ook makelaars die woningen verhuren.

Gesloten