LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Huurcontract zoon

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
meneerdeheer
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 feb 2008 13:18

Huurcontract zoon

Ongelezen bericht door meneerdeheer »

Goedendag,

Mijn zoon huurt een kamer in Amsterdam. Op zich is hij daar erg blij mee (en wij ook). Het is een leuke kamer en leuke huisgenoten (op 1 na).

Nu zitten wij met het volgende punt, onze zoon gebruikt i.v.m. chronische pijn n.a.v. kanker marihuana. Toen ik echter laatst zijn huurcontract doorkeek stond daar een bepaling in dat dit niet gebruikt mocht worden binnenshuis en dat op het bezit ervan een boete stond die in de duizenden euro's loopt. Nu vind ik dit nogal vreemd aangezien mijn zoon in zijn kamer dit toch gewoon mag doen dacht ik. (Uiteraard niet in de openbare ruimtes van het huis, dat lijkt me logisch). Ook stond er vermeld dat een gebruiker van marihuana accuut verwijderd zal worden na betrap van gebruik hiervan binnenshuis.

Ook staat er een bepaling in dat er niemand bij hem mag blijven slapen. Nu gaat hij wel eens uit en dan blijft er weleens een vriend slapen. Ik dacht dat dit moest kunnen.

Is er iemand hier die iets meer weet over wat de wet hierover zegt?

Met vriendelijke groet,

Johan

caruso
Berichten: 1170
Lid geworden op: 20 jul 2005 16:47

Re: Huurcontract zoon

Ongelezen bericht door caruso »

Als uw zoon bij een particulier een kamer huurt, terwijl er bijvoorbeeld nog meer bewoners zijn dan mag de verhuurder (hospita misschien?) beperkingen opleggen. Bepalen dat er geen hasj gerookt mag worden is er daar één van, ongeacht of hij dat op zijn eigen kamer doet. Weet U hoe penetrant die lucht is?
Het opleggen van een boete is niet toegestaan, verhuurder is geen rechter.

meneerdeheer
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 feb 2008 13:18

Re: Huurcontract zoon

Ongelezen bericht door meneerdeheer »

Ik begrijp de naarheid van deze lucht... onze zoon rookt ook niet waar wij bij zijn om dezelfde reden. Hij heeft een flink openslaand raam en rookt zijn marihuana bij dit raam. Tevens hebben wij voor hem een luchtzuiveraar aangeschaft. Wij willen ook op geen enkele manier dat onze zoon overlast veroorzaakt maar ik vind de bepaling in het contract nogal ver gaan.

DaPowerrr
Berichten: 67
Lid geworden op: 07 nov 2006 16:58

Re: Huurcontract zoon

Ongelezen bericht door DaPowerrr »

Is dit niet op de een of andere manier bespreekbaar met de verhuurder dan?

Zeker wanneer uw zoon geen overlast veroorzaakt voor medebewoners, of bijvoorbeeld ook anderen aanzet tot gebruik, dan moet dit met zijn verleden toch uitlegbaar zijn?

Dit type bepalingen komt vaak voor om overlast te voorkomen van "groot"gebruikers en mogelijk zolderkamerkwekertjes, maar ik geloof niet dat uw zoon in die categorie valt :wink:
Zeker niet als hij het dus ook nog eens in het open raam rookt.

Maar ja, aangezien tegenwoordig nogal cru op elkaar gereageerd wordt weet je het natuurlijk nooit.

Persoonlijk zou ik in gesprek gaan. Ik denk dat u of uw zoon capabel genoeg bent/is om uit te leggen dat het hier gaat om de medicinale werking en niet het stoned gevoel.

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Huurcontract zoon

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Beste,

Heb je een medische verklaring waarin softdrugs worden geadivseerd voor de pijnbestrijding ?

Gesloten