LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
pieterb
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 apr 2007 10:36

Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door pieterb »

Binnenkort wordt een woning door de woonstichting opgeleverd na een bijna volledige renovatie. Wij komen voor deze woning in aanmerking.

Er is een hoop aan dit huis gedaan, nieuwe vloeren en cv. Het hele huis is van binnen opnieuw gestuct, alleen het plafond en het schilderwerk moeten wij zelf gaan doen volgens de woonstichting.
Nu is dit huis ongeveer 30 jaar niet aangeraakt door niemand, de plafonds zijn donkerbruin van de nicotine, het schilderwerk is opzich nog wel goed maar zit ook vol nicotine bruine aanslag.

De vorige huurder is overleden.

Nu willen wij het maar al te graag accepteren want het is een mooi huisje en men heeft hier een heel rigoreus huurbeleid waardoor er meer dan genoeg gegadigden zijn en de consequenties voor weigeren ons weer enkele maanden wachttijd opleveren maar... de hoeveelheid werk die nu onze kant op wordt geschoven onder het mom van "binnenshuis is voor de huurder" vindt ik eigenlijk een beetje te gek.

Mag men zo maar verwachten dat wij het in deze staat accepteren en de volledige schoonmaak van de plafonds en schilderwerk voor onze rekening nemen?!

Bosjesman
Berichten: 263
Lid geworden op: 15 feb 2007 14:09

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door Bosjesman »

Ja, dat kunnen ze.

maar ik zou het op een akkoordje gooien; Bijv 20 liter latex van de corporatie, zelf het werk doen. Is inderdaad binnenwerk. (als het nu onbewoonbaar is...)

brenda. b.
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 feb 2007 15:25

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door brenda. b. »

hallo..

nou met goede verf en goede schoonmaakmiddel word het nog wel wat.

ik ken mensen die kregen ook een huis aangewezen en moesten er wat aan doen...maar gezien de woningnood die heerst hebben ze daar nu zeker GEEN spijt van.

je gafd het zelf ook al aan en als het klaar is en je zit erin en je woont er goed zoals je zegt ben je dit vlug vergeten.

brenda

bodejosm43
Berichten: 3040
Lid geworden op: 03 dec 2003 23:26

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door bodejosm43 »

PieterB: ik heb tot twee keer toe een woning in deze staat geaccepteerd. Inderdaad: behang- en schilderwerk komen voor rekening van de huurder.

Je kan overigens de geur van nicotine weg krijgen, door op verschillende plekken bakjes met azijn neer te zetten, en die een of meer nachten te laten staan.

Ben niet bang dat je woning vervolgens niet meer naar nicotine, maar in de plaats daarvan naar azijn ruikt. Je kan die laatste geur simpelweg met luchten wegkrijgen.

marry1974
Berichten: 10
Lid geworden op: 15 nov 2005 21:27

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door marry1974 »

Let wel op welke verf je gebruikt!!
Je kunt het anders over een jaar weer doen.
Het beste is een latex op terpetine basis. In plaats van de gewone latex op waterbasis.
Het voordeel van terpetinebasis is ook dat het meestal in een keer dekkend geschilderd kan worden.
Het nadeel is dat het best wel prijzig is.
Ongeveer 10 euro per liter.
Dus als je de verf via de woningstichting zou kunnen krijgen en het dan zelf schilderen denk ik dat je een goede deal hebt.

Fien
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 mar 2006 15:20

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door Fien »

:roll: Ik begrijp niet waar je over klaagt. Wij kochten 23 jaar geleden een huis waar alles donkergroen en donkerbruin geverfd was. Wij hebben alles wit geverfd. Als het huis naar je zin is moet je er ook wat voor over hebben. :lol:

mdak
Berichten: 8
Lid geworden op: 28 mar 2006 13:39

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door mdak »

Je schrijft een aantal tegenstrijdige zaken in je vraag.
Het huis is bijna volledig gerenoveerd maar anderzijds is er jaren niets aan gebeurd!?!
Bovendien luidt het gezegde; "verhuizen kost bedstro". Je zult dus toch zelf wat aan het plafond en binnenschilderwerk moeten doen als je dit huis wilt huren; andere gegadigden zullen dit, vanwege de overspannen (huur-)woningmarkt, maar wat graag doen. Je kunt nu eenmaal niet alles afdwingen: goed en rustig overleg met de verhuurder kan je wellicht wat opleveren in de vorm van materialen o.i.d. Onthoud echter héél goed dat het binnenschilderwerk van een reguliere huurwoning altijd voor rekening van de huurder komt; de buitenzijde is voor rekening van de verhuurder.
Wees alleen verstandig; neem goede kwaliteit latex, wellicht kun je een afdichtende tussenlaag aanbrengen om hernieuwde doorslag van de nicotine tegen te gaan, én neem voor je aan de slag gaat het plafond en houtwerk goed af met een ontvettend middel.
Tegen de nicotinelucht kun je, behalve het reeds aangegeven middel azijn, ook oude schuursponsjes doordrenkt met spiritus een aantal dagen neerzetten; kijk dan wel uit met vuur!

wheijdra
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 apr 2007 17:42

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door wheijdra »

omdat meneer een antiroker is ,moet de stichting het maar opknappen.
zoniet dan toch nemen.
mijn huis stinkt als de buren gekookt hebben.
kan ik de buren eruit laten zetten ,is ook zoiets.
wees dan een vent en weiger het huis.

tasreno
Berichten: 1
Lid geworden op: 18 apr 2007 18:15

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door tasreno »

Helemaal met wheijdra eens. Ik heb eerst een kamergehuurd waar de messteken in de deur zaten. Deze zelf dicht gemaakt en een verfje gegeven. 5 jaar later een woning betrokken waar de douche zo vies was dat ik 3 uur lang heb moeten boenen. Kwam niet eens in mij op om de woningbouw te vragen dit schoon te maken. Het zal me niks verbazen als het je nog zou lukken ook dat ze gaan witten, maar ik vind het ronduit belachelijk! Je wil de woning of niet.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Twee tips: ammonia (desnoods onverdund) en de nicotineaanslag verdwijnt als sneeuw voor de zon. Ik spreek uit ervaring.

En: voorstrijk van de Hema. Dit is een waterdunne latexoplossing op waterbasis die je ophet plafond kan smeren met een grote behangkwast of blokkwast. Is zo gepiept, ook al is een plafond natuurlijk niet prettig werken. Is geen precies werkje; je kan er een lekkere kliederboel van maken (als je dat zou willen). Voorstrijk is ideaal om vochtplekken en nicotine mee af te dekken. Als je er gewoon overheen latext slaat de bruine aanslag er binnen een paar maanden doorheen. En vooral niet de tip opvolgen die hier werd gepost om verf op terpentinebasis te gebruiken. Dat is nergens voor nodig en is heel erg slecht voor je gezondheid en het milieu.

galsteen
Berichten: 36
Lid geworden op: 02 feb 2007 18:36

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door galsteen »

Ik heb 1 x een woning geweigerd vanwege de vreselijke geur van urine.
De woningbouw waarschuwde voor de bezichtiging al dat de vorige bewoner de woning vervuild had en dat zijn honden hun behoefte overal deden. De urine zat helemaal in de betonnen vloer. Ze waren hard op zoek naar een oplossing hiervoor.
Van de buren hoorde ik dat de beste man ook tig katten had gehad. Als je 1 lucht niet uit beton krijgt, dan is het kattepis!
Voor de zekerheid ter plekke nog gebeld met schoonmaakbedrijven, maar die boden heen hoop. Zelfs met een coating over de vloer zou het probleem niet weg te krijgen zijn.
Ik begreep eigenlijk niet dat ze de woning ter bezichting durfden aanbieden, je kon er nog geen minuut wezen, zo vreselijk!
Nee, al had ik nog een jaar van Rotterdam naar Drenthe moeten rijden, ik piekerde er niet over m'n huisraad te besmetten met die lucht.

pieterb
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 apr 2007 10:36

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door pieterb »

Het staat mij gewoon tegen dat er altijd wordt gezegd dat je je huis netjes en bewoonbaar moet opleveren, soms moet je zelfs nog over witten omdat de kleuren niet binnen de "normaal gangbare kleuren" vallen en nu het aan hun kant valt maken ze zich weer ervan af met "binnenshuis is voor de huurder".

En meneertje wheijdra....last van lange tenen?..kan niet lezen dat ik antiroker ben in mijn stukje... heb alleen een hekel aan een erg vervuild plafond en schilderwerk zomaar te moeten accepteren dat niet met normale reiniging weer te gebruiken is.

En wat betreft de tegenstrijdigheid, er is jaren niets aan gedaan en nu wordt het up to date gebracht, maar waar ze niet vernieuwen laten ze de vuiligheid zitten... en neej ik heb niets tegen een beetje schoonmaken, maar een volledig huis het schilderwerk chemisch moeten reinigen en daarna over moeten schilderen vind ik eigenlijk niet bewoonbaar opleveren.

Eigenlijk vind ik het machtsmisbruik dat een woonstichting doodleuk kan zeggen dat je ook mag weigeren, ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar hier moet je gewoon reacties sparen om na maanden als doorstromer en meer dan 3 jaar als starter aan de beurt te komen. En na 1 weigering is de volgende keer je reacties weer op 0 gesteld of te wel kun je weer vooraan beginnen. Met dit soort wachttijden accepteer je al gauw...

tar
Berichten: 83
Lid geworden op: 17 feb 2006 20:50

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door tar »

L.S.

Misschien kan de Woonbond je meer vertellen wat je rechten en plichten zijn in deze.

http://www.woonbond.nl/

Groet,

Tar

mylo1
Berichten: 313
Lid geworden op: 08 feb 2006 20:50

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door mylo1 »

Wat een flauwekul..ik heb al mijn woningen geschilderd en gewit..je wilt toch je eigen kleurtjes er op ..of niet?

Geen een woning kan je zo betrekken...of het moet nieuwbouw zijn..en dan moet je nog behangen of sausen...dus gewoon flauwekul

Ulbe
Berichten: 1409
Lid geworden op: 11 jun 2005 19:18

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door Ulbe »

Beste Mylo1,


Wij wonen ook in een huurhuis, toen wij dit huis betrokken was dit huis doorrookt door de vorige bewoners, de Bouwvereniging wilde hier helaas niks aan doen, wij hebben toen de muren en plafond gereinigd met ammonia en daarna 5x overgewit, in de hoop dat de nicotine aanslag niet meer terug komt,

Helaas was de latexverf niet dekkend genoeg om de nicotineresten te dekken, dus er moest zeer dure latexverf komen om het probleem op te lossen!,

Zeker weten dat de Bouwvereniging dit níet dekt! :wink:

Vriendelijke groeten,

Ulbe.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

"Eigenlijk vind ik het machtsmisbruik dat een woonstichting doodleuk kan zeggen dat je ook mag weigeren, ik weet niet hoe dat bij jullie zit maar hier moet je gewoon reacties sparen om na maanden als doorstromer en meer dan 3 jaar als starter aan de beurt te komen. En na 1 weigering is de volgende keer je reacties weer op 0 gesteld of te wel kun je weer vooraan beginnen. Met dit soort wachttijden accepteer je al gauw..."

Absoluut, dit is de kern van het probleem. Woningbouwverenigingen leggen op alle slakken zout als je je huis achterlaat na opzegging huur. Is het ze allemaal niet netjes genoeg dan krijg je een factuur voor de te maken kosten. Die kosten incasseren ze en vervolgens laten ze de volgende huurder de gebreken in kwestie oplossen. Zo gaat dat bijvoorbeeld bij de Alliantie Eemvallei, een grote woningcorporatie in het midden van het land.

Als je de woning graag wilt zou ik deze accepteren en vragen om een opnamestaat. Dan kan exact worden vastgelegd hoe de woning er aan toe is bij oplevering. Vraag de Woonbond hierbij om advies. Weigert je verhuurder dit, zorg er dan voor dat ze dit zwart op wit zetten. Maak vervolgens goede foto's van je huis voordat je er gaat wonen. Die kun je dan gebruiken voor wanneer je de woning weer verlaat en ze gaan zeuren over van alles en nog wat. Zo heb ik het ook gedaan. Bij mij wilde ze geen opnamestaat opstellen en toen heb ik alle gebreken maar gefotografeerd. Veel meer kun je niet doen vrees ik.

janet1
Berichten: 31
Lid geworden op: 16 apr 2007 17:30

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door janet1 »

Ben het er helemaal mee eens, als je het achterlaat mag je voor de kosten opdraaien en ondertussen bieden ze het precies hetzelfde aan de volgende bewoner aan. Maar die oude bewoner krijgt wel een factuur (in deze situatie moeilijk).

Eind jaren 80 werkte ik bij een woningbouwvereniging en toen ging het er echt heel anders aan toe dan nu. Het hoofd van de technische dienst beoordeelde alle overzichten en besliste dan wat voor rekening moest komen van de huurder. Als mensen er heel lang in gewoond hadden hoefden ze niks te betalen. Alleen als mensen er maar een paar jaar gewoond hadden en het huis echt vervuild achterlieten werd er een factuur gemaakt. Maar zelfs dan werd nog gekeken naar hoe lang die spullen al in het huis waren. Een deur die er al 20 jaar zit en van dat goedkope systeem van nu is, tja die gaat stuk.

In die tijd ging de technische dienst toch echt even plafonnetjes witten hoor. Ik weet het want ik werkte toen bij de administratie die al die arbeidsbonnen moest verwerken. Je wist op een gegeven moment precies welke huizen leeg stonden want dan kwamen steeds andere bonnen voorbij.

Dus het is leuk om tegen mensen te zeggen dat ze het allemaal zelf moeten doen en niet zo moeilijk doen maar dat is echt niet altijd zo geweest. Althans niet waar ik werkte. Dat was toen echt nog een christelijke woningbouwvereniging die haar christelijke taak ook probeerde uit te dragen. Het ook echt als hun doel zag om mensen van goede woningen te voorzien.

catlove
Berichten: 18
Lid geworden op: 30 mar 2007 17:14

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door catlove »

toen wij wilden gaan samenwonen, gingen we eerst huren, nou en we hebben flink gewerkt, er zat 4 behangpapier over elkaar heen, vet in de gootstenen, dus die liepen ook niet meer door, een hr combiketel die slecht deed. en op de kop toe nictone geur en bruine plafonds door het hele huis.

we hebben het huis gewoon genomen, de ligging was prima. en we hebben er daar met veel plezier 10 jr ingewoond.

voor de hr combi ketel hebben we iemand laten komen, daar betaal je ook voor, en voor de vet in de gootstenen hebben we ook iemand laten komen.

niet ieder mens netjes en proper op hun huis. en dat sommige mensen geen bal erom geven. dat gebeurt nu eenmaal.
je wilt de woning ja of nee. de keuze ligt aan jezelf.

toen wij eruit gingen, moesten wij er veel uithalen. maar omdat ik heb gevraagd of we het ter overname mochten aanbieden, was dat ook geen probleem, wel alles op papier zetten. nou en de nieuwe huurder, is er blij mee, er lag laminaat boven op de kamers, een tegelvloer in de gang, een mooie aangelegde achtertuin. nee die meneer was er zeer blij mee.

wij zijn dan verhuisd dan naar een grotere woning, en die hebben we zelf ook 6,5 maand in verbouwd.

en trouwens van ieder huis kun je een paleis van maken, enkel je moet zelf willen.

Bosjesman
Berichten: 263
Lid geworden op: 15 feb 2007 14:09

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door Bosjesman »

Kijk, en dat is de instelling die we nodig hebben (in veel gevallen)

Mooiedag
Berichten: 5
Lid geworden op: 01 jan 2007 18:09

Re: Huurwoning met nicotine aanslag accepteren?!

Ongelezen bericht door Mooiedag »

Wij hadden het geluk dat de woningbouw een splinternieuwe keuken, badkamer en toilet in ons huis geplaatst had voordat wij erin kwamen. (hoewel, als er nog iemand weet hoe je voorkomt dat op een vernieuwd betonnen plafond de verf in je badkamer binnen een half jaar gaat bladderen ondanks het gebruik van speciale voorstrijk en acryllatex hoor ik het graag).

Ons huis was echt nog wat old school, met schrootjes op een van de muren in de woonkamer en op de gang. De woningbouw was ermee akkoord dat als wij de schrootjes eruit sloopten en de lagen behang eronder afkrabbelden, zij de muren mooi kwamen stucen, gewoon als service bij het nieuwe huis. En de tegeltjes achter de gaskachel moesten vervangen worden, de woningbouw heeft de door ons uitgezochte (en betaalde, dat dan weer wel, maar een schijntje op de totale verhuiskosten) tegeltjes erin gezet. Met een beetje hulp en heel veel liters verf hebben we deze uitgeleefde jaren '60 flat weer fris en modern gemaakt! Je moet er zelf wat voor over hebben!

Gesloten