LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kan dit zomaar?

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
loudor2001
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:14

Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door loudor2001 »

Hallo,

In 1999 ben ik in mijn 4 kamerappartement komen wonen en toen meldde de verhuurder dat er een plan was om de flat te gaan slopen,maar er was geen beslissing genomen.In 2000 kwam er een voorstel tot sloop en alle oude bewoners krijgen een verhuisvergoeding als de sloop door gaat.Intussen worden de lege woningen aangeboden met een tekst erbij dat er een sloopnominatie is,wanneer is onduidelijk en nieuwe bewoners krijgen als het door mocht gaan urgentie,maar geen verhuisvergoeding.

Van de 36 gezinnen die hier woonden in 1999,zijn er nog 8 over die dus recht hebben op een verhuisvergoeding.Als ik nu zou besluiten om te gaan verhuizen,dan verlies ik al mijn recht hier op net als de andere oude bewoners.

Sinds de doorloop zo groot is in ons gebouw,verpauperd het bij de dag.Er zijn veel mensen hier komen wonen die ergens op een schopstoel zaten.Een andere reden kan ik niet bedenken.

Aan onderhoud word er al helemaal niets gedaan en wat me het meest stoort is dat als je de verhuurder belt met een onderhoudsklacht,dat er word gezegd dat ik moet begrijpen dat ze geen geld meer besteden aan een sloopflat.En als ik vraag wanneer dit op de agenda sta,dan word er gezegd dat ze het niet weten. :roll:

Ja,zeg.We betalen wel elk jaar huurverhoging,maar er word niets gedaan aan onderhoud omdat dit geld kost?!Hoe krom kan het zijn?Volgens de verhuurder zijn ze verplicht om elk jaar een huurverhoging toe te passen en dan maakt het niet uit of je in een sloopflat,sloopflat op later termijn of een slooppand onder voorbehoud.

Als je alleen maar uitrekend hoeveel ze hebben bespaard doordat er 28 gezinnen verhuist zijn zonder de 5000 euro verhuisvergoeding omdat we officieel niet in een sloopflat wonen.Maar bij elke nieuwe verhuurder komt er minstens 50 euro huur bij.

Klein rekensommetje;
Verhuisvergoeding 28 x 5000= 140.000 euro

Huurverhoging 28 x 50 = 1.400 euro

Totaal bedrag verdiend = 141.400 euro!!

En daar hoeven ze helemaal niets voor te doen! :shock:

Terwijl de traptreden onder je voeten afbreken,de centrale deur bekrast is,de muren van het trappenhuis er niet meer uitzien,de verwarming soms uitvalt vanwege een oude installatie,geen schildersonderhoud word gedaan waardoor de flat erg verwaarloosd oogt kan ik nergens terecht met mijn klachten,omdat het word afgedaan als dat ik geduld moet hebben voor de plannen van mijn verhuurder.En hier betaal ik elke maand 423 euro huur voor (incl. stookkosten)!

Mag dit zomaar of kan ik hier iets tegen doen?

Met vriendelijke groet,

Lucia

karr-2
Berichten: 1996
Lid geworden op: 10 apr 2005 15:30

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door karr-2 »

Het enige wat je volgens mij kunt doen is een klacht indienen en weigeren elke verhoging te betalen net zo lang tot er iets aan de klachten gedaan wordt. Slooppand of niet, ze zijn wel verplicht om het minimale onderhoud er aan te plegen.

loudor2001
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:14

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door loudor2001 »

voor uw snelle reaktie.Ik ga eens rondneuzen wat de mogelijkheden zijn. :lol:

Mvg,Lucia

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door NAK »

Ga naar www.vrom.nl en kijk onder huurcommissie.

Zij kunnen je verder helpen.

Succes

loudor2001
Berichten: 8
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:14

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door loudor2001 »

Ik wist niet eens dat dit bestond,dus bedankt voor de tip :lol:

insider1
Berichten: 23
Lid geworden op: 23 jan 2006 13:11

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door insider1 »

Een huurverhoging kan je altijd schriftelijk (!) weigeren wegens achterstallig onderhoud.
meer info op:
http://home.tiscali.nl/bvrutr/home_best ... rrecht.htm of
http://www.kamernet.nl/dsp_lsr_onderhoud.php of
http://www.twanpoels.nl/huren.htm

dada
Berichten: 19
Lid geworden op: 30 jan 2006 00:11

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door dada »

waarom moeilijk doen?
ga gewoon lekker zelf een huis kopen voor die 423 euro die je spendeert in de maand, of lukt dat niet met je inkomen?
Kan je zelf zien wat het kost om een eigen huis te hebben en te onderhouden!
Ik word er de laatste tijd doodziek van jammerende huurders, wees blij dat je een dak boven je hoofd hebt want er lopen een hoop alleenstaande moedertjes met kinderen rond die helemaal geen huurwoning hebben en dan loop jij te jammeren terwijl je wel een huurwoning hebt.

Als je denkt dat zo'n huurwoning een geldboom is voor de eigenaar heb je het helemaal mis. Hij kan net zo goed gaan rentenieren i.p.v. het geld te investeren in een huizen+onderhoud, zie het meer als een zegen dat hij een dak boven boven je hoofd biedt en denk eens ook aan de werkgelegenheid die hij aan anderen bied en de belastingen die hij moet betalen met alle kopzorgen van die jammerende huurders erbij, ik zal maar snel zijn voeten kussen als ik jou was ....

margerietje
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 jun 2005 08:32

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door margerietje »

Ga je ramen lappen of ga iets nuttigs doen inplaats van mensen hier te kleineren. Jij bent duidelijk iemand van dit vvd kabinet en je krijgt de klappen van de zweep nog wel!

Kon ik maar kopen! Ons loon was vroeger niet hoog genoeg voor een hypotheek, en waarschijnlijk nog steeds niet. Gevolg: elk jaar weer brengen we duizenden euro's naar de woningcorporatie. Daar zien we nooit meer iets van terug. Geen eigen huis op het eind, helemaal niets.

Mijn oom is miljonair geworden met huizenverhuur. Ons huis is allang afgeschreven en dient alleen nog als melkkoe voor de verhuurder.

Frankkk
Berichten: 416
Lid geworden op: 28 dec 2005 09:12

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door Frankkk »

Kijk maar uit, Margerietje, in een ander onderwerp schrijft hij iets waaruit ik begrijp dat hij huurders die met het puntensysteem in de hand huurverlaging proberen af te dwingen, bedreigt met zware mishandeling met een blijvende handicap tot gevolg.

Tja, dada laat hiermee zien hoe het met verhuurders niet goed kersen eten kan zijn. Daarmee bewijst dada ook meteen dat het bestaan van het puntensysteem blijkbaar niet voor niets is.

Dada redeneert zo dat als je met hem een contract afsluit, dat je dan niet met het puntensysteem aan dat contract moet gaan zitten. Zijn contract staat blijkbaar boven de wet, volgens dada.

dada
Berichten: 19
Lid geworden op: 30 jan 2006 00:11

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door dada »

precies, kon je maar kopen!
Dus niet zeuren, er zijn genoeg huizen te huur dus waarom jammeren. Verhuis lekker!

Frankk, je moet mijn woorden niet omdraaien. Als je een ovk met mij tekent en je gaat akkoord met de opgeleverde staat en de prijs, dan moet je niet ACHTERAF met het puntensysteem bij mij komen want als de huur dan lager is zeg ik je op. Een ovk komt van beide kanten, ik moet ook accoord gaan met de prijs als ik je woongenot wil bieden. Als je VOORAF komt met je puntensysteem en de prijs is te laag dan kunnen we er nog over discussieren. Maar achteraf is net een mes in je rug!

Ulbe
Berichten: 1409
Lid geworden op: 11 jun 2005 19:18

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door Ulbe »

Re Dada;

"Er zijn genoeg huizen te huur dus waarom jammeren. "


------------------

Beste Dada,

Roep dit echter niet te hard, een leuk huurhuis vinden is zeker niet gemakkelijk,

Om een leuk huis te vinden, dat niet te duur in prijs is, is niet gemakkelijk te vinden,

Oude huurhuizen, die nodig gerenoveert moeten worden, kom je nog het meeste tegen,

De woningcorporaties hebben lang en breed het geld aan de oude huizen verdiend, en willen liever zo snel mogelijk van de oude "rommel" af!, kunnen ze subsidie's ontvangen!, met de nieuwbouw van huur en/of koopwoningen,

Ik heb geen medelijden met deze corporaties, de huizen zijn vroeger voor een appel en een ei gezet, en hebben hun geld al lang en breed opgeleverd!,

Het lijkt mij persoonlijk de makkelijkste handel die er is!, geld maakt tenslotte geld!, zo gaat dit ook in de huizenhandel!, het is een prima belegging van geld, want de woningen stijgen toch steeds meer in waarde!, en een kentering hierop zal er vast en zeker niet komen!, mede omdat de huren toch maar blijven stijgen!,

Het is dus ook een feit, wanneer je het financiëel het ook maar een beetje kan doen, koop een huis, want dit huis komt financiëel naar je toe, en dat zal een huurhuis nooit doen,

Een huurhuis is voor mensen die een koopwoning niet kunnen betalen, of geen zin hebben om een woning te kopen,

De huurders moeten meestal met minder doen, dan mensen in een koopwoning!, terwijl de huiseigenaren op het langere termijn meestal veel goedkoper uit zijn met hun koopwoning dan met de mindere huurwoningen!, terwijl het onderhoud, belastingen etc. voor de huiseigenaar zelf is!,

Voor het gevoel heb je zélf iets!, een éigen huis, daar heb je meestal meer schik in dan een huurhuis, omdat dit eigen huis veel gemakkelijker aan je wensen te veranderen is, dmv. verbouwing, ed.

Zo goedkoop is huren dus niet meer,

Vriendelijke groeten,

Ulbe.

dada
Berichten: 19
Lid geworden op: 30 jan 2006 00:11

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door dada »

Over woningcorporaties heb je wel gelijk. Maar als al die gebouwen gerenoveerd moeten worden is dat een behoorlijke investering die ze pas in tien jaar quitte spelen

Over particuliere huiseigenaren is vaak de misvatting dat ze behoorlijk veel geld verdienen aan een huis dat ze verhuren. Waarom denk je zelf dat een huiseigenaar zijn huis niet kan opknappen om woongenot te leveren, precies! Het is niet zo'n vetpot als het lijkt, want als groot onderhoud aan de beurt is kost dat weer TIENDUIZENDEN euro's. Als hij die zou hebben uit de huuropbrengsten dan zou hij toch gelijk ervoor zorgen dat zijn verhuurhuis pico-bello is ......

Vandaar dat ook de huurder af en toe zijn handen uit z'n mouw moet steken en de verhuurder ook een handje kan helpen. Het houdt niet alleen op bij huur betalen ......

Ulbe
Berichten: 1409
Lid geworden op: 11 jun 2005 19:18

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door Ulbe »

Een grote woningcorporatie met 1000 of meer huizen, heeft eigen personeel in dienst die dergelijk onderhoud zelf uitvoeren, en contracten hebben lopen bij aannemers, ed.

Particulieren hebben dergelijke "luxe" niet, en moeten, zelfs wanneer de verhuurder er weer een bende van gemaakt hebben, zelf aan de gang, al dan niet met een paar Handige Harry's!,

Met alle respect, de huurders hebben soms de instelling dat een huis "gebruikt" moet worden!, en vaak gaat dit ten koste van de eigenaar van het pand!,

Met dat opzicht heeft de corporatie het véél makkelijker dan de particulier die een paar huizen in de verhuur heeft, die particulier moet overal de diensten zélf betalen, terwijl de corporatie die een werkplaats en vast personeel heeft!,


Vriendelijke groeten,


Ulbe.

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Dada met enige permanentie op een gepaste wijze te verbannen naar het forum des oordeels :(

dada
Berichten: 19
Lid geworden op: 30 jan 2006 00:11

Re: Kan dit zomaar?

Ongelezen bericht door dada »

het probleem is dat huurders zit moeilijk kunnen verplaatsen in de schoenen van verhuurders ...
huurders denken vaak dat alle verhuurders uitbuiters zijn.

Daarom, koop zelf een huis en ga het maar verhuren.
Als je dat niet kan zegt dat al genoeg ......

Gesloten