LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] relatie beindigd, huursubsidie op mijn naam wordt gestort op

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
moederkloek
Berichten: 31
Lid geworden op: 08 aug 2006 20:46

relatie beindigd, huursubsidie op mijn naam wordt gestort op

Ongelezen bericht door moederkloek »

Mijn vriendin en ik gaan uit elkaar. Door omstandigheden hebben we beiden het huurcontract opgezegd. Op mijn naam( en niet die van haar) is de huursubsidie aangevraagd en wordt door de woningstichting van de huur afgetrokken. De huur werd van haar rekening betaald . Inmiddels heb ik de belastingdienst op de hoogte gesteld, maar de stopzetting/verwerkingsduur duurt 10 tot 12 weken. Ik heb de woningstichting benaderd of men het bedrag niet wilde aftrekken en vasthouden, maar het antwoord is nee. Men wil zelfs geen melding aan mij doen ivm de wet op privacy wanneer de termijnen op haar rekening gestort worden. De teveel betaalde huursubsidie wordt bij mij terug gevorderd omdat ik de aanvrager ben, maar aan de andere kant op de rekening gestort waarvan de huur normalitair werd afgeschreven. Nu voor zie ik enorme moeilijkheden met het terugvorderen bij mijn vriendin. Ze ziet dit als een extraatje.Het gevolg is dat ik met een terugvordering van de belastingdienst te maken krijg terwijl de huursubsidie op haar rekening is gestort. Wie ik ook bel ik loop overal vast in de ambtelijke molens, heeft iemand een oplossing?

edmoor
Berichten: 316
Lid geworden op: 10 jul 2003 17:24

Re: relatie beindigd, huursubsidie op mijn naam wordt gestort op

Ongelezen bericht door edmoor »

Heb je je vriendin er al over aangesproken?
Dit lijkt me niet iets waar 2 volwassen mensen geen oplossing over kunnen afspreken.

Frankkk
Berichten: 416
Lid geworden op: 28 dec 2005 09:12

Re: relatie beindigd, huursubsidie op mijn naam wordt gestort op

Ongelezen bericht door Frankkk »

@moederkloek: Ik weet niet of je de wijziging via papier of via internet aan de belastingdienst hebt doorgegeven. Als je het per post hebt gedaan, dan zou ik je aanraden om het ook via internet te doen en daar naast de datum van stopzetting ook het rekeningnummer te veranderen in dat van jou ipv dat van je vriendin. Volgens mij gaat de verwerking een stuk sneller als het een wijziging betreft waardoor ze minder geld hoeven uit te keren.

Als je er echt niet samen uitkomt en het er echt naar uitziet dat je vriendin dat geld nooit aan jou terug gaat geven, dan zou ik haar toch zeer formeel (aangetekend met handtekening retour) duidelijk maken dat dat geld haar niet rechtens toebehoort en dat ze het aan jou zal moeten overmaken. En dat als ze dat niet doet, je haar aansprakelijk zal houden voor de schade.

Maar uiteraard zou het het beste zijn als je er samen uit zou kunnen komen. De afspraak dat ze het binnen een week na storting naar jou overmaakt zou mooi zijn. Dan weet je immers na een week al waar je aan toe bent.

moederkloek
Berichten: 31
Lid geworden op: 08 aug 2006 20:46

Re: relatie beindigd, huursubsidie op mijn naam wordt gestort op

Ongelezen bericht door moederkloek »

mijn ex vriendin is manisch depressief,ze wordt behandeld maar dit is niet bekend in eigen kring, een normale reactie is niet te verwachten. Ik heb geoprobeerd met haar te praten, een hysterische reactie was het resultaat tot doodsbedreigingen toe. Toen probeerde ik het via haar ouders, maar deze sluiten hun ogen voor de gesteldheid van hun dochter, willen het niet zien, tot nu toe is deze ook verzwegen voor hun.
medewerking nihil. Ik ben niet alleen mijn woning, spullen, betalingen verzekeringen die doorliepen, opzegingskosten en nog veel meer kwijt, zit opgezadeld met een terugbetaling aan de belastingen.
In de woning blijven wonen was geen optie. Opzegging kon alleen wederzijds, als ik aangaf te willen blijven, trok zij evenzohard de opzegging weer in, Ondertussen was er geen leven met haar meer mogelijk, het was een hel. Nu zoek in naar een andere woning, slaap dan weer hier , dan daar. Voor de woningstichting ben ik vrijwillig dakloos. De gemeentelijke belastingen blijven ook doorlopen op het oude adres, die kan ik alleen opzeggen als ik mij uit de Gemeente uitschrijf. Dan verlies ik mijn verkregen woonpunten en heb helemaal geen kans meer op een woning. ik voel mij aan alle kanten vastlopen in het systeem.Dus samen eruit komen is geen optie.
zoek echt in de regelwetgeving voor houvast.
Iemand die weet wat manisch depressief inhoudt kent de wisselstemmingen en de grilligheden van deze mensen. Wat nu plus is, kan zo omslaan in min en ontkenning.

Frankkk
Berichten: 416
Lid geworden op: 28 dec 2005 09:12

Re: relatie beindigd, huursubsidie op mijn naam wordt gestort op

Ongelezen bericht door Frankkk »

Het lijkt er zo een beetje op dat je psychisch mishandeld bent door haar zo en je door haar uit huis heb laten pesten. Als dit waar is en ook al kan zij er niets aan doen, jij vangt nu alle klappen op. Waarom?

Waarom doe je geen aangifte tegen haar? Misschien zou je een beroep kunnen doen op de Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Wet BOPZ)? Het lijkt hard, maar misschien is het ook beter voor haar. Kijk ook eens op www.huiselijkgeweld.nl

De ambtelijke molen is immers onverbiddelijk. Als je niet te werk gaat met de mogelijkheden die het systeem biedt, dan kan het goed zijn dat je vast komt te lopen.

Heb je al contact gehad met het Juridisch Loket (www.hetjl.nl)? Misschien kunnen zij je aan een advocaat helpen die raad weet met een dergelijke situatie? Ook kun je in je gemeente informeren wie daar de burgerraadsleden zijn.

moederkloek
Berichten: 31
Lid geworden op: 08 aug 2006 20:46

Re: relatie beindigd, huursubsidie op mijn naam wordt gestort op

Ongelezen bericht door moederkloek »

gaat mij net te ver nog

probeer het eerst op alle mogelijke gangbare wegen, dit is mijn allerlaatste optie die ik zal inzetten

bedankt

moederkloek

Gesloten