LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Spullen ter overname aanbieden

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
Elnouk
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 sep 2007 13:18

Spullen ter overname aanbieden

Ongelezen bericht door Elnouk »

Wij hebben onze huur opgezegd. Nu willen we een aantal zaken ter overname aanbieden, maar ik heb geen idee wat een redelijk bedrag is. 6 jaar geleden hebben dit huis als nieuwbouwwoning gekregen en we hebben dus alles (laminaat, gordijnen, trapstoffering, schuttingen, poort en bestrating) zelf moeten regelen.

Het liefst laat ik alles achter, maar wil natuurlijk niet dat een nieuwe huurder door een te hoge prijs wordt afgeschrikt.

Kan iemand mij zeggen wat redelijke bedragen zijn? Wat hebben jullie betaald voor het overnemen van spullen in huis?

Alles in deze woning is nog in goede staat (6 jaar oud).

Gr.
Wendy

Captain Pervert
Berichten: 1282
Lid geworden op: 20 jul 2005 00:52

Re: Spullen ter overname aanbieden

Ongelezen bericht door Captain Pervert »

Altijd lastig.

Wij hebben ons min of meer laten ompraten om een kurkvloer over te nemen alsmede allerlei luxaflex en een bureau en zeil overal in de gangen, achteraf voor teveel geld (500 euro). Die kurkenvloer fungeert prima als ondervloer voor het laminaat wat we er overheen hebben gelegd :twisted: maar het is wel sneu geld zo, natuurlijk.

Nader bekeken was alle andere huisraad ook in bedenkelijke staat. Nu, een jaar later, is alleen het bureau nog over, de rest is weggegooid. Ik probeerde te onderhandelen, maar het was 500 euro of niets. Dan zouden ze alles meenemen, We hadden eigenlijk moeten zeggen "we hoeven het niet" en dan waren ze vanzelf met een nieuwe prijs gekomen (want meenemen kan je zo'n vloer toch niet). Maar je voelt je soort van verplicht, moreel gezien, weet ook niet waarom. Achteraf heb ik in jaren niet zo dom gehandeld. Schijt aan die mensen, je ziet ze toch nooit weer.

Misschien kan je iets met bovenstaande ervaring, die vanuit de andere kant is geredeneerd :) Wat ik zou doen is de nieuwprijs nemen met een redelijke afschrijving en dit voor alle artikelen. Kom je vanzelf op een totaalprijs. Houd er wel rekening mee dat 6 jaar afschrijving erg veel is op meubilair (misschien niet op een duur lederen bankstel, maar wel op een laminaatvloertje enzo). Ik zou blij zijn met grofweg 20% van wat alles nieuw heeft gekost.

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: Spullen ter overname aanbieden

Ongelezen bericht door NAK »

Ik zou alsvolgt te werk gaan. Bereken wat de totale uitgaven voor al deze onderdelen waren en vraag daar 20% van.
Wil men het niet dan zou ik alles onder vrienden proberen te verkopen of desnoods mee nemen naar mijn de nieuwe woning.

Vergeet niet dat het jullie ook geld heeft gekost.

Gesloten