LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Stoffige zolder door oude huurster

Goede of slechte ervaringen met huren? Geef hier jouw mening.
kritisch consument
Berichten: 143
Lid geworden op: 03 okt 2005 08:57

Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door kritisch consument »

Wij kwamen 1,5 jaar geleden in een aangepaste woning te wonen. De oude huurster had in alle tijd dat ze in dit huis woonde (bijna 10 jaar) nooit een stap op haar zolder gezet. Daarom hingen er enorme stofplukken (zeg maar gerust lijken) in het plafond en in de hoeken van de zolder. Vlak voor de overdrachtsdatum kreeg de huurster een hersenbloeding waardoor de overdracht onder leiding van haar verstandelijk gehandicapte moeder wat chaotisch verliep. De opzichter van de SCW keurde de woning maar snel goed, terwijl hij wel had gezien wat een vieze troep het op zolder was. Onze argumenten dat het toch zo niet kon werden in de wind geslagen. 'zet maar een raam open'was het antwoord.

Al vrij snel kreeg ik last van allergie wanneer ik op de zolder kwam. Nadat ik de stofplukken grotendeels had verwijderd kwam ik steeds kuchend en niezend van mijn zolder af.

Aangezien deze reaktie nogal heftig was had ik amper energie om de oude woning helemaal uit te boenen. Mijn argumenten bij de SCW mochten echter niet baten; ik kreeg een nota van 600 euro gepresenteerd. Men vond het wel typisch dat je zo'n allergische reaktie kreeg op een goedgekeurde woning maar deed er verder niets mee.

Vorige week kwamen er mensen een nieuwe ketel plaatsen op mijn zolder. Hun eerste reaktie was... een hele heftige allergische reaktie (ondanks het feit dat wij niet anders doen dan de zolder luchten en stoflijken overal vandaan halen). Ze liepen voortdurend te snuffen en te niezen. Van de SCW kwamen ze daarna naar ons huis om de werkzaamheden te inspecteren en ook deze hoofd-opzichter begon onmiddelijk te niezen.

Zou ik nu, 1,5 jaar na dato alsnog een statement kunnen maken bij SCW dat deze zolder niet goed is opgeleverd en allergie opwekt ? Ik ben het nl nog steeds niet eens met die schoonmaaknota van 600 euro.

Wie helpt mij, wie heeft hier ervaring mee ?

ps ik ben dus geen viespeuk en lucht regelmatig mijn huis. Ook de zolder dus.

marnix
Berichten: 814
Lid geworden op: 02 nov 2005 11:30

Re: Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door marnix »

ik mis iets in uw verhaal; wie heeft het nou schoongemaakt? Een door u ingehuurd bedrijf of de woningbouw zelf? Ik neem aan de woningbouw zelf. Zagen zij toen niet dat het veel te gek was een huis zo "af te leveren"? Of bent u accoord gegaan met hun werkwijze indertijd?
Overigens zijn die opzichters vaak akelig nare figuren: Als je je huis verlaat moet alles pietepeuterig in orde zijn, terwijl dingen die je storen bij het betrekken van een woning zoals u beschrijft, worden weggemoffeld of voor verantwoordelijkheid van u gehouden.
succes!

hafever
Berichten: 44
Lid geworden op: 22 mar 2006 11:19

Re: Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door hafever »

Mag ik even een warme douche uitdelen aan mijn verhuurder?
In mijn (nieuwe) woning zat een gat tussen douche en slaapkamer,
gevolg van de ''leiding'' van de wasdroger van de vorige bewoner.
De corporatie heeft het gat keurig ghedicht en de slaapkamer
behangen met behang dat mijn vrouw en ik op kosten van de
corporatie mochten uitzoeken/kopen.
ik neem aan dat ze de kosten overigens verhaald zullen hebben op de
vorige bewoner, maar dat weet ik niet zeker.
Ze hebben mijn vrouw en mij prima geholpen.
Sociale woningbouw en instelling bestaan dus toch nog! :D :D :D :D :D

kritisch consument
Berichten: 143
Lid geworden op: 03 okt 2005 08:57

Re: Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door kritisch consument »

Marnix, even voor jouw informatie; ik heb het oude huis zo goed mogelijk geprobeerd achter te laten. Helaas bleek de opzichter van SCW in een zeer slechte bui. Ze had zeker een beroerd weekend achter de rug.... Ze vond dan ook dat het huis vies was, en gaf mij de opdracht nogmaals te gaan schrobben. Door de allergische reaktie waarover ik al sprak was dat maar half mogelijk, en mijn man raadde me aan om maar weer terug naar huis te komen. Ik zag niets meer omdat mijn neus liep, mijn ogen traanden en ik dat weekend maar half had geslapen.

Ons nieuwe huis probeerde ik zo goed als het ging schoon te maken op de zolder. De oude bewoonster was een kettingrookster dus de gele aanslag komt nu nog op sommige plaatsen van de muren af.

Ik had wellicht meteen de SCW moeten inschakelen om de wanorde in mijn nieuwe woning opnieuw te komen bekijken maar wij kregen het advies van de opzichter dat niet te doen aangezien de vader van de oude bewoonster eveneens verstandelijk gehandicapt was, maar ook erg agressief. Hij had ons in de aanloop naar de verhuizing al een paar keer bedreigd, maar SCW vond het wijzer om daar maar niet tegenin te gaan.

Dat is dus in een notendop onze verhuizing van 1,5 jaar geleden, maar de trauma's zijn er nu nog ! (en de rekening van 600 euro ook..)

elynasedai
Berichten: 136
Lid geworden op: 22 mei 2006 17:21

Re: Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door elynasedai »

Overigens zijn die opzichters vaak akelig nare figuren: Als je je huis verlaat moet alles pietepeuterig in orde zijn, terwijl dingen die je storen bij het betrekken van een woning zoals u beschrijft, worden weggemoffeld of voor verantwoordelijkheid van u gehouden.
Dat is ook hoe ik er altijd over dacht, totdat ik uit Rotterdam (weg)verhuisde. De man die de eerste controle kwam doen (als het huis nog is ingericht) was inderdaad erg pietluttig. Ik heb zelfs een aantal onzinnige spijkergaatjes van de vorige bewoners dichtgemaakt omdat ik bang was dat het niet goed zou zijn.
Bij de eindcontrole kwamen er 2 mannen van WBR op bezoek; na 1 minuut beneden rondgekeken te hebben (en niet boven, op zolder of in de tuin) konden we de sleutels inleveren, tekenen en vertrekken. (Ik was blij want iemand had de avond ervoor nog het tuinhekje losgetrapt - maar dat hebben ze dus niet gezien!) We zijn maar snel weggereden!

Een kleine warme douche voor het WBR :)

Martin1976
Berichten: 847
Lid geworden op: 09 feb 2006 10:48

Re: Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door Martin1976 »

kan inderdaad heel erg verschillen, toen ik uit m'n huurflatje vertrok was de inspectie ook zeer oppervlakkig, als de opzichter had gewild had hij best wat punten kunnen vinden maar we kwamen er goed vanaf! (nou was alles ook nog behoorlijk netjes hoor)

wilco2005
Berichten: 90
Lid geworden op: 05 jan 2005 16:31

Re: Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door wilco2005 »

Ik kom tot de simpele conclusie:

De woning die je verliet heb je niet goed opgeleverd. De opzichter heeft dit aan je gemeld en je alsnog de kans gegeven het goed schoon te maken.
Dit heb je niet gedaan, en dus ben je verantwoordelijk voor de gevolgen, ongeacht de reden ervan. Je had ook hulp kunnen vragen bijvoorbeeld, van familie of vrienden......

De nieuwe woning heb je aanvaard, hiervoor heb je ook getekend.
Binnen 14 dagen kun je nog opleverpunten aandragen. Uit je verhaal maak ik op dat je dit niet schriftelijk hebt ingediend.
Na anderhalf jaar is het dus onmogelijk na te gaan wat er gezegd is en door wie.
Je staat dus niet bepaalt sterk in deze kwestie.

Succes ermee!

NAK
Berichten: 1864
Lid geworden op: 08 dec 2004 19:38

Re: Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door NAK »

Zou ik nu, 1,5 jaar na dato alsnog een statement kunnen maken bij SCW dat deze zolder niet goed is opgeleverd en allergie opwekt ? Ik ben het nl nog steeds niet eens met die schoonmaaknota van 600 euro.
Is dit niet een beetje een retorische vraag????

Reclameren gebeurd namelijk meestal tussen de 6 en 8 weken.

annemariemyrthe
Berichten: 6
Lid geworden op: 07 jun 2005 18:17

Re: Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door annemariemyrthe »

Ik denk dat cooperaties de ene keer makelijker zijn dan de andere keer. Ik woon zelf al 6 jaar in het huis waar ik nu woon. ER hangt een antenne aan mijn muur die ze zouden verwijderen heb ik binnen een maadn na betrekken gemeld maar hij hangt er nu nog. In December jl. een lekkage na 3 maanden (zeker 5 keer langs en gebeld) werd het eindelijk gemaakt ook toen een kapot raam vermeld voor vervanging daar wacht ik ook nog steeds op.
In onze vorige woning lagen plavuizen en zater er steenstrips op de muur ( wij waren volgens mij nummer 10 die naar de woning kwamen kijken) ik wilde deze woning wel maar dan zonder dat alles duurde door dit alles zeker 1 maand langer dat we de sleutel kregen maar het was wel allemaal verholpen en weggehaald dus zo zie je 1 woninbouwvereniging 2 huizen totaal verschillend geholpen.

Anenmarie

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: Stoffige zolder door oude huurster

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Beste,

Er wordt door jouw ten onrechte een verband aangebracht tussen de toestand van je oude huurwoning en die van je nieuwe huurwoning.
Dit zijn twee gescheiden problemen :shock:

Voor het schoonmaken van je oude huis zeg je dat
je door gezondheidsproblemen niet in staat ben geweest dit schoon te maken. De rekening die de woningbouwvereniging je dan hiervoor presenteert lijkt me dan ook terecht. :?

Voor het het schoonmaken van je nieuwe huis klinkt het alsof je inderdaad niet korrekt behandeld bent. Doordat we nu 1,5 jaar verder zijn is er natuurlijk niks meer te bewijzen.
Je kan wel een brief schrijven en vragen of de zolder alsnog gereinigd kan worden :D

Gesloten