LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] eigen huis en hypotheek

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
pascalle
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 mar 2007 07:04

eigen huis en hypotheek

Ongelezen bericht door pascalle »

Op 13 februari hebben wij een koopconract getekend en een aanvraag ingediend voor een offerte bij de bank. Op 23 februari meldde de adviseur ons dat hij een telefonisch ok had gekregen van de ABN. De afwikkeling zou echter moeten wachten aangezien de adviseur 2 weken op vakantie ging tot 9 maart! Dit hoorde wij pas eind februari.Hiertoe werd de termijn voor de ontbindende voorwaarden verlengt tot 20 maart as in overleg met verloper en diens makelaar.
De adviseur zegde ons mondeling toe dat de zaak afgelopen week beslist rond zou komen. Helaas, dinsdag werd door hem gezegd dat het systeem bij de bank eruit lag, maar donderdag zou het er zeker zijn! Je raadt het al; vrijdag middag nog niets toen wij hem op kantoor bezochten. Op de vraag of de bank dan gesommeerd kon worden hun akkoord per fax te bevestigen, werd gemeld dat de bank daar niet aan begint. Hij is er van overtuigd dat de stukken er morgen zijn.Wij hebben zo onze bedenkingen.. Ook hebben wij aangegeven dat wij zijn optimistische houding voor nog eens een verlenging van de termijn niet zien zitten. De verkopers zal hier naar ons idee, twee weken voor de overdracht, echt niet mee akkoord gaan. Zijn antwoord hierop was; dan kunnen alsnog de ontbindende voorwaarden ingaan... Hem aangegeven dat wij dit niet gaan doen, maar wat dan?? We kunnen morgen bijna niets anders dan ontbinden, terwijl dit onze keus niet iets en niets te maken heeft met het niet rondkrijgen van de financiering..waardoor ontbinden dan ook niet mogelijk is omdat alleen deze voorwaardem is opgenomen in het koopcontract.
Wat te doen??

bolleke
Berichten: 228
Lid geworden op: 20 nov 2006 00:05

Re: eigen huis en hypotheek

Ongelezen bericht door bolleke »

Ik zou morgen op zoek gaan naar een andere partij(tussenpersoon). De meeste hypotheekadviseurs hebben de mogelijkheid om bij verschillende maatschappijen te toetsen of de hypotheek haalbaar is. De meeste tussenpersonen werken via hun hypotheekberekeningprogramma mat HDN. Met dit systeem kunnen ze een aanvraag digitaal insturen naar de maatschappij en deze wordt veelal binnen 24 beoordeeld. Stel dat het op basis van inkomen en BKR allemaal goed is dat heb je inpricipe op dinsdag je offerte binnen. Maar...stel dat je ondernemer bent en je hebt jaarcijfers ter beoordeling dat kan wel even duren, maar geen weken.
Ik zou ook de tussenpersoon aanspreken op het feit dat hij zich verschuilt achter de ABN. Deze bank kan snel beoordelen en om nu afhankelijk te zijn van maar 1 ABN adviseur hmmmmmmmmmmmm en dat er dus tijdens zijn vakantie niets gebeurd is geloof ik niet echt als reden (opgegeven door tp)

pascalle
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 mar 2007 07:04

Re: eigen huis en hypotheek

Ongelezen bericht door pascalle »

Het gaat niet om het beoordelen, dat is al gedaan. De offerte is er nog niet.Heeft iemand niet een hypotheek bij ABN en toevallig een intern nummer van afdeling hypotheken??? Dan bel ik morgen zelf even.

s i m o n e
Berichten: 112
Lid geworden op: 07 jun 2005 15:55

Re: eigen huis en hypotheek

Ongelezen bericht door s i m o n e »

0900-0024 is het algemene nummer van de ABN

pascalle
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 mar 2007 07:04

Re: eigen huis en hypotheek

Ongelezen bericht door pascalle »

Een intern nummer vroeg ik :wink: ;het alg nummer ken ik, levert niets op.

bolleke
Berichten: 228
Lid geworden op: 20 nov 2006 00:05

Re: eigen huis en hypotheek

Ongelezen bericht door bolleke »

Het lijkt me stug dat het"beoordelen"is gedaan. Een offerte wordt opgemaakt op basis van de gegevens die de tussenpersoon aanlevert en op basis van de bkr gegevens die de bank zelf natrekt. Indien er originele stukken meegzonden zijn zoals een werkgeversverklaring , taxatierapport etc dan zullen deze stukken inderdaad beoordeeld worden bij aanvraag. IK denk dat je gewoon de tussenpersoon de duimschroeven moet aandraaien.

hypotheekadviseurs
Berichten: 239
Lid geworden op: 17 feb 2007 02:35

Re: eigen huis en hypotheek

Ongelezen bericht door hypotheekadviseurs »

Is er wel een aanvraag ingediend?

Je zegt dat je nog geen offerte hebt???????

Als je nu nog een offerte moet krijgen en de administratieve afhandeling moet nu nog gaan lopen dan haal je twee weken zeker niet.

De overdracht staat op 1 april??

- Heb jij al een taxatierapport?
- Heb je al een medisch akkoord voor je verzekeringen(wanneer deze nodig is).
- Heb je alle bescheiden al bij je adviseur ingeleverd?

Als je de koop wenst te ontbinden dan moet je mininmaal over twee gedocumenteerde afwijzingsbrieven beschikken. Als je deze niet hebt dan kan je niet rechtsgeldig ontbinden. Maar kijk even in de koopakte op welke je manier je kan ontbinden.
Laatst gewijzigd door hypotheekadviseurs op 19 mar 2007 13:42, 1 keer totaal gewijzigd.

hypotheekadviseurs
Berichten: 239
Lid geworden op: 17 feb 2007 02:35

Re: eigen huis en hypotheek

Ongelezen bericht door hypotheekadviseurs »

Je moet een afspraak maken met de adviseur op zijn/haar kantoor en er op staan dat hij de ABN belt waarbij je kan meeluisteren met het telefoongesprek met de ABN AMRO Bank en zo kom je er achter hoe ver het met jouw dosier staat. Weigert hij dat echter dan zou ik een Regiokantoor van de ABN bezoeken en vragen of zij de aanvraag willen overnemen.

Het regiokantoor kan dan met de hypotheekafdeling bellen hoe ver het met jouw aanvraag staat. Wel moet je er dan op staan dat de Hypotheekadviseur geen provisie ontvangt vanwege zijn wanprestatie en dat de provisie bij de ABN blijft.

Gesloten