LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Fout hypotheekadviseur

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
brandweerman
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 nov 2007 22:55

Fout hypotheekadviseur

Ongelezen bericht door brandweerman »

Beste mensen,

We zijn bezig om een hypotheek met een spaardeel te regelen.

Offerte getekend en ingeleverd en nu komt het:

De hypotheekadviseur stuurt een brief met de expliciete mededeling dat de medisch adviseur van de geldverstrekker de medische verklaringen positief beoordeeld heeft.

De dag erna ontvangen we een herziene offerte waarin de premie vanwege het advies van de medisch adviseur met 18 euro was verhoogd. Telefoontje van de hypotheekadviseur: sorry, we hebben een foutje gemaakt bij het lezen van de brief van de hypotheekverstrekker...

Vraag 1: kunnen we de hypotheekadviseur houden aan hun brief en daarmee hen laten betalen voor de plotselinge verhoging.
Vraag 2: hoe kunnen we het advies van deze medisch adviseur aanvechten?

We moeten de financiering voor 22 november dit jaar geregeld hebben (dan vervalt de ontbindende voorwaarde in het contract)

Obi Wan
Berichten: 2
Lid geworden op: 09 nov 2007 15:22

Re: Fout hypotheekadviseur

Ongelezen bericht door Obi Wan »

Op vraag 1 kan ik je geen antwoord geven, aangezien er in de brief staat dat het positeif is beoordeeld en dat klopt in fiete ook, alleen met een verhoging. Een adviseur heeft geen mogelijkheid om zich te mengen in een medisch dossier. Dit is geheim. Het antwoord op vraag 2 zou kunnen zijn dat je contact opneemt met de medische afdeling van de verzekeraar en aan hen vraagt om welke reden ze de opslag hebben gebaseerd en of er andere mogelijkheden openstaan om het risico te bepalen. Succes!

konin525
Berichten: 9
Lid geworden op: 23 nov 2007 19:39

Re: Fout hypotheekadviseur

Ongelezen bericht door konin525 »

Aanvullend: De ontbindende voorwaarde is een "mogelijkheid" tot ontbinden van het voorlopig koopcontract.
Het geeft je de mogelijkheid de koop van het huis af te blazen, maar dat is niet verplicht (denk wel aan je waarborg bij de notaris).

Als je 110% zeker bent dat het een kwestie van tijd is, je 120% zeker weet dat je bij een ander wel een hypotheek krijgt (ga niet uit van de staatjes in de krantjes). Dan kun je de koop ook "niet ontbinden". Het geld en dus de hypotheek moet er zijn op het moment dat de overdracht is.

Let wel: Ontbinden is ontsnapping uit een koopcontract, maar geen verplichting als het nog even niet gelukt is.

Gesloten