LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] MarQ

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.

MarQ voor een degelijk advies?

ja
0
Geen stemmen
nee
5
100%
 
Totaal aantal stemmen: 5

reemprive
Berichten: 2
Lid geworden op: 20 apr 2007 11:28

MarQ

Ongelezen bericht door reemprive »

Hallo allemaal,

Heeft iemand ervaring met dit bedrijf?

Ik weet dat ze eigenlijk de opvolger zijn van Spaar Select, maar ik ben benieuwd of ze professioneler en meer onafhankelijk adviseren dan Spaar Select het heeft gedaan.

Miles79
Berichten: 119
Lid geworden op: 27 jan 2006 14:38

Re: MarQ

Ongelezen bericht door Miles79 »

edit
Laatst gewijzigd door Miles79 op 02 jul 2007 21:25, 2 keer totaal gewijzigd.

sandrakoole
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 apr 2007 11:19

Re: MarQ

Ongelezen bericht door sandrakoole »

Niet aan beginnen om in zee te gaan met Marq Hypotheken!!!!!

Wij zijn in oktober 2006 eerst vrijblijvend een gesprek aangegaan met een adviseur van Marq om te kijken of we ons maandelijks hypotheekbedrag niet lager konden krijgen.
Een hele aardige man die een hoop dingen goed uitlegde.

Uiteindelijk hebben we al het papierwerk ingevuld om eventueel richting een bank te gaan.

Er waren eerst problemen met de werkgeversverklaring van mijn vriend en daarna (een paar maanden later) ging de bank moeilijk doen over mijn dienstverband (geen vast contract).In ieder geval een hoop gezeur.

Ook was er een taxateur langs geweest om ons huis te taxeren, dit was volgens adviseur 1 veel te laag en zo ging de bank niet accoord.Dus werd er een 2e afspraak gemaakt.
Deze keer was het een taxateur van een ander bedrijf die wel een gunstige taxatie had verricht voor ons.Het scheelde ruim 15000 euro met de vorige taxatie.

Eind december moesten we nog het een en ander qua papierwerk naar de 1e adviseur opsturen,maar ik hoorde maar niks van hem.Dus heb ik met het hoofdkantoor gebeld.
Die vertelde dat adviseur nr 1 niet meer in dienst was bij hun en dat een vrouwelijke collega het van hem over zou nemen.Die collega (adviseur nr 2) nam na een paar weken via telefoon en email contact met ons op en vertelde dat zij het nu voor ons zou gaan regelen.

Ik ben er in december achter gekomen dat zodra je met Marq in onderhandeling gaat ze je huidige hypotheek stop zetten.Dit heeft ons uiteindelijk een betalingsachterstand + boete opgeleverd waar we niet om gevraagd hebben.

In januari ging adviseur nr 2 met ons verder.Zij heeft 1 of 2 dingen voor ons geregeld en toen werden we al gebeld door adviseur nr 3 dan nam de taken van adviseur nr 2 over, omdat zij het te druk had.
Oke, we hebben een afspraak gemaakt om kennis te maken.
Die dag was mijn vriend ziek en heb ik afmoeten bellen en een nieuwe afspraak gemaakt 2 dagen later.
Toen was adviseur nr 3 ziek en belde af.Hij zou weer bellen voor een afspraak als hij weer beter was (dit was begin februari)
Eind februari had ik nog steeds niks vernomen van adviseur nr 3 en heb ik een mailtje gestuurd naar Marq met daarin ons verhaal dat we geen vertrouwen meer in hun hadden en onze papieren teruggestuurd wilden hebben.Die avond werd ik gebeld door adviseur nr 4 hij had ons verhaal gelezen en wilde zich graag voor ons inzetten als we dat nog wilden.
Ik moest dit eerst even overleggen met mijn vriend dit vond adviseur nr 4 prima en hij zou de volgende dag terug bellen over wat we deden.Er ging 1 week voorbij, 2 weken voorbij maar adviseur nr 4 belde maar niet terug.

Toen heb ik weer contact gezocht met het hoofdkantoor en geeist dat ik mijn papieren weer terug wilden,de man die ik toen (half maart) aan de telefoon had zei dat hij dat voor ons ging regelen, maar we hebben het nog steeds niet terug gekregen.

Inmiddels hebben we een herrineringrekening van de taxateur gekregen en die moesten we maar betalen.Ik heb met het taxatiebedrijf gebeld en verteld dat ik niks betaal voordat ik het taxatierapport binnen heb.Hiermee ging de werknemer accoord en ze zou contact opnemen met Marq, want die hadden ons een origineel exemplaar van het taxatierappoort opgestuurd moeten hebben.

We zien de bui al hangen dat er ook nog een rekening van de 2e taxatie binnenkort op de mat ligt.

Dus extra onkosten wil maken waar je weinig voor terug krijgt dan moet je in zee gaan met Marq Hypotheken!

Wij hebben ons lesje wel geleerd en zijn ruim 1000,= euro lichter.

Is er iemand die weet of we nog iets kunnen doen om onze gemaakte kosten te verhalen?

Miles79
Berichten: 119
Lid geworden op: 27 jan 2006 14:38

Re: MarQ

Ongelezen bericht door Miles79 »

edit
Laatst gewijzigd door Miles79 op 02 jul 2007 22:42, 1 keer totaal gewijzigd.

sandrakoole
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 apr 2007 11:19

Re: MarQ

Ongelezen bericht door sandrakoole »

Dit was bij ons we het geval.We hebben schriftelijk contact gehad met een notaris er moest alleen nog een afspraak gemaakt worden voor de ondertekening.

Bij Marq hebben ze bevestigd dat het klopte dat onze hypotheek stop gezet was bij onze huidige bank, omdat we in onderhandeling waren met een nieuwe bank waarmee hun voor ons in onderhandeling waren.

Maar omdat we de nieuwe hypotheek niet konden oversluiten i.v.m mijn tijdelijke contract is het niet doorgegaan en zijn we niet bij de notaris geweest om dit te tekenen.
Ik heb toen contact gezocht met onze huidige bank dat we gewoon met hun verder wilden.

Gesloten