LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Dé Hypotheker, lang niet zo Jazeker als ze zeggen!

Hypotheek of hypotheekverstrekkers kan je hier bespreken.
JaZekerOnzeker
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 jun 2007 22:04

Dé Hypotheker, lang niet zo Jazeker als ze zeggen!

Ongelezen bericht door JaZekerOnzeker »

Onlangs, 31 mei voor een gesprek bij Dé Hypotheker langs geweest. Heel fijn gesprek gehad, alle financiele zaken op een rijtje gezet en daar rolde een bedrag uit wat ik via de Hypotheker zou kunnen krijgen, bij UCB, tegen een redelijk aantrekkelijke rente. Dit zonder NHG, want met mijn salaris gaat NHG tot ongeveer €102.000 en dat vond ik niet passend bij het type huis wat ik graag zou kopen. (Ergo: met dit bedrag is er in mijn "stadje" alleen iets in een achterbuurt te koop..)

Ok, back to reality, ik op huizenjacht. Een leuk huisje gevonden en een bod gedaan. Bod werd geaccepteerd, waarna ik terug ging naar De Hypotheker om een offerte aan te vragen. Nu bleek opeens (11 juni jl) dat het bedrag wat ik graag zou lenen erg moeilijk leek te worden, maar hij had goede hoop om het rond te krijgen. :arrow: Offerte aangevraagd. 13 juni belt hij me op, de aanvraag afgewezen en ik zou met een garantstelling van mijn ouders á €21.000 wel aan dat bedrag kunnen kopen. Aangezien ik een bod zónder voorbehoud van financiering heb gedaan (NIET DOEN!!!), heb ik de makelaar gebeld om van de koop af te zien. Via de verkoopmakelaar doorverwezen naar een hypotheekadviseur waar zij goede ervaringen mee hebben en deze vriendelijke mijnheer ging kijken wat de mogelijkheden zijn.

Na een kwartier had ik bericht: Als ik €6000,- in zou leggen, dan kon ik een hypotheek krijgen, bij een grote NL bank, tegen 5,1%, voor tien jaar vast.
Nog een kwartier later: Als ik een contract voor onbepaalde tijd zou hebben, dan kreeg ik het bedrag probleemloos, tegen 5,1%, bij diezelfde grote Nederlandse bank. Mijn contract heb ik van 1 jaar met intentieverklaring, wat pas in ging op 23 mei jl, om kunnen laten zetten in opbepaalde tijd en op basis van die gegevens is de offerte afgelopen vrijdag aangevraagd.

Bij de hypotheker zou ik 5,4% gaan betalen, via een kleine lokale adviseur wordt het dus 5,1%. Een heel verschil en tegen dezelfde rentevaste periode.

Ik heb echt het gevoel gekregen dat de hypotheker alleen mogelijkheden laat zien waar zij VEEL op verdienen en je vooral niet zo goed mogelijk helpen! Da's jammer!

Ik wilde het even kwijt, mocht er schokkend nieuws komen, dan laat ik het weten ;)

heho
Berichten: 144
Lid geworden op: 22 jan 2006 19:46

Re: Dé Hypotheker, lang niet zo Jazeker als ze zeggen!

Ongelezen bericht door heho »

je bent bij de hypotheker de moeite waard als er veel aan je te verdienen is.

Bob Schurkjens
Berichten: 9778
Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41

Re: Dé Hypotheker, lang niet zo Jazeker als ze zeggen!

Ongelezen bericht door Bob Schurkjens »

Ik heb vrienden een paar jaar geleden verwezen naar www.independer.nl toen ze met De Hypotheker bijna rond waren. Over de hele hypotheekperiode konden ze elders terecht via Independer ipv dDe Hypotheker. Dat scheelde over de gehele hypotheekperiode (30 jaar, 300.000 euro) 30.000 euro aan rentelasten. Dus als je wat geld wilt besparen kun je beter eerst goed zélf je huiswerk doen voordat je je laat naaien door die provisiegraaiers van De Hypotheker.

Zie ook www.eigenhuis.nl etc etc

S.
Berichten: 2164
Lid geworden op: 22 mei 2005 23:52

Re: Dé Hypotheker, lang niet zo Jazeker als ze zeggen!

Ongelezen bericht door S. »

Je kunt beter ruim van te voren bij verschillende hypotheekverstrekkers offertes aanvragen voor een goed vergelijk.
De verschillen zijn idd aanzienlijk. :wink:

Baskruit
Berichten: 84
Lid geworden op: 19 feb 2007 22:11

Re: Dé Hypotheker, lang niet zo Jazeker als ze zeggen!

Ongelezen bericht door Baskruit »

Nou heb ik persoonlijk bij De Hypotheker wel een prima offerte gekregen, lager dan independer en eigenhuis kon bieden, maar ik geloof gelijk dat er bij iedere tussenpersoon wel minder tevreden klanten tussen zitten.
En wat de provisie betreft: Gewoon vragen om korting. Er ging zonder enig morren gelijk een half procent afsluitprovisie af.

D1RK
Berichten: 2863
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Dé Hypotheker, lang niet zo Jazeker als ze zeggen!

Ongelezen bericht door D1RK »

Elk kantoor, en zelfs de medewerkers zijn zo verschillend, van uitstekend tot waardeloos!

Het is een Francise organisatie met landelijke reclame, meer niet!

Een andere Hypotheker elders zou misschien wel onder die huidige 5.1% kunnen duiken!
Daarom ben ik naar de Hypotheekshop gegaan, maar nu de huidige adviseur weg is, weet ik het nog niet!
Elke grote organisatie heeft goede en slechte vestigingen, zelfs een brillen winkel als Hans Anders, vader is waardeloos, maar zijn dochter op 15 km rijden, daar ga ik dus naar toe!

Beide zijn dus Hans Anders Winkels, en nog familie ook!

Baskruit
Berichten: 84
Lid geworden op: 19 feb 2007 22:11

Re: Dé Hypotheker, lang niet zo Jazeker als ze zeggen!

Ongelezen bericht door Baskruit »

Yay! Vandaag nou ook nog eens te horen gekregen dat de financiering rond is. Het duurde allemaal langer dan verwacht want de hypotheek (SKP) is populair (daardoor lange verwerkingstijd) maar daar kon De Hypotheker zelf niks aan doen.
Voorlopig ben ik een tevreden klant.

Geoffrey
Berichten: 251
Lid geworden op: 08 nov 2005 10:13
Locatie: Zwaag

Re: Dé Hypotheker, lang niet zo Jazeker als ze zeggen!

Ongelezen bericht door Geoffrey »

Gefeliciteerd, Baskruit :)!

Mijn ervaring is dat je altijd verschillende offertes moet laten maken bij verschillende bedrijven. Ik heb dat ook laten doen en kwam uiteindelijk uit op een mooie hypotheek voor 10 jaar rentevast en aantrekkelijke voorwaarden. Gewoon even 'shoppen' dus.

Alvast veel plezier met je nieuwe huis!

Gesloten