LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Foute jaarrekening Nuon

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
W. Muller

Foute jaarrekening Nuon

Ongelezen bericht door W. Muller »

Begin dit jaar de meterstanden via internet doorgegeven aan Nuon voor de jaarafrekening. Heee, de meterstand van de warmtemeter (in mijn gemeente stadsverwarming, dus vandaar) kan helemaal niet doorgegeven worden via internet. Via de site van Nuon hier kort mijn beklag over gedaan en de stand doorgeven. Krijg keurig een mailtje terug dat de stand van de warmtemeter aan de betreffende afdeling is doorgegeven.
U raad het al het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn. Tijdens de jaarafrekening blijkt dus dat ze de stand van de warmtemeter niet hebben ingevoerd, maar dit ongeveer 3 x zo hoog als normaal (???) hebben "ingeschat". Is het zo koud geweest dat. Uiteraard ook gevolgt door een forse verhoging van het maandbedrag. Brieven gestuurd, gebeld, je kent het allemaal wel. Uiteindelijk na 2,5 maand (!!) schriftelijke reactie gekregen van Nuon dat ze geld terug gaan storten en het maandbedrag verlagen. Nu zijn we weer drie weken later, maar al deze beloftes zijn nog steeds niet waargemaakt door Nuon. Laat ze ophouden met die dure reclames in de media en huis-aan-huis brochures over de "vertrouwde" service (dat belooft niet veel goeds voor de toekomst!!) en het geld investeren in een goede administratieve organisatie!!!!
Zodra er enig goed alternatief komt voor een energieleverancier weet ik tenminste nu al welke organisatie het niet zal gaan worden......!

W. Muller

Re: Foute jaarrekening Nuon

Ongelezen bericht door W. Muller »

Oeps, net hele bericht hier getypt. Daarna even gekeken in het "oude" forum en daar kwam ik kopieën tegen van mijn beklag.... Blijkbaar dus nog niets verandert.

W.Harting

Re: Foute jaarrekening Nuon

Ongelezen bericht door W.Harting »

Ook ik heb in september 2002 via Internet de standen doorgegeven. Op de jaarafrekening wordt dit ook vermeld maar ook een datum (een maand later) dat NUON de meterstand heeft opgenomen. Er is echter niemand thuis langs geweest.
Naturrlijk is hun stand hoger dan de werkelijkheid.
Maar het ergste is dat ik vanaf 1 oktober een nieuw maandtermijnbedrag moet gaan betalen van 3.569,29 EURO.
Mijn afrekeningsnota van geheel vorig jaar, inclusief kabel en gas, was 1.334,15 EURO. Het nieuwe maandbedrag is dus bijna 3x zo veel als de vorige jaarrekening. Daarbij komt nog dat ik vanaf 1 oktober geen stroom meer van NUON betrek maar van een andere (groene stroom) leverancier.
Het is en blijft (al jaren) een zootje bij de NUON en van klantvriendelijkheid hebben ze daar nooit gehoord.
Eerder de arrogantie ten top.

Emile

Re: Foute jaarrekening Nuon

Ongelezen bericht door Emile »

Pas op! De kans is groot dat er 2x "netbeheerskosten" worden berekend. Kijk en vergelijk de beide rekeningen.

Elio Garone[e.garone

Re: Foute jaarrekening Nuon

Ongelezen bericht door Elio Garone[e.garone »

Hallo! Wij zijn begin augustus binnen A´dam verhuisd en dit ook netjes doorgegeven aan de Nuon middels een verhuisbrief met de eindstanden. Deze zijn nooit aangekomen want op het nieuwe adres krijgen wij nog nota´s binnen voor het oude adres. Na een eerste klachtenbrief en veel dure telefoontjes naar helpdesk van de nuon later eindelijk een jaarafrekening gekregen, maar wel een verkeerde met veel te hoge meterstanden die niet door ons zijn ingestuurd ,maar door Nuon geschat. Weer een nu aangetekende brief gestuurd, maar nu nog geen reactie mogen vernemen, wel is inmiddels een bedrag teruggestort van de eerste verkeerde eindafrekening verminderd met het maandbedrag van september want dat weigerden wij te betalen voor het oude adres en hebben dit ook kenbaar gemaakt middels een bezwaar naar het Nuon. We zijn bijna 10 weken verder en wachten nog op onze restitutie van het Nuon. Door ons beraamd op ongeveer 1100 euro inclusief de voorschoten over augustus en september. Wij overwegen gerechtelijke stappen en een aangifte bij de politie van diefstal.
Met vriendelijke groet,
ELio Garone- Maartje Govaert

Gesloten