LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] intrum justitia

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
hans swinkels

intrum justitia

Ongelezen bericht door hans swinkels »

:evil: deze bv houdt zich blijkbaar bezig om niet correcte handelingen van FRONT INTERNATIONAL te legaliseren, of om er ook geld uit zien te slaan?????
Ongehoorde praktijken.

Gast

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Gast »

front international en muntpost zijn 2 *** bedrijven er is hier al een deurwaarder aan de deur geweest en ik heb gezegd dat ik NIET en dan ook NIET ga betalen je stuurd iets terug en je moet betalen

Gast

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Gast »

zal heus geen duerwaarder zijn, die trappen daar niet in.

Zal wel een medewerker van een incasso buro zijn geweest die zich voordoet als deurwaarder. Voortaan legitimatie checken en gelijk controleren.

Assgier

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Assgier »

Intrum Justitia is idd een triest bedrijf.
Ben ook een ex-slachtoffer van Front International, na terugsturen nog tot 3 brieven (aanmaningen :roll:) gehad van Intrum en daarna nooit meer wat van vernomen :)

stress

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door stress »

Intrum justitia werkt voor tele 2. Kreeg aanmaning tot betalen, bedrag allang overgemaakt aan tele twee. Betaald in juni 2004, aanmaning plus extra kosten ontvangen in augustus 2004.

Geprobeerd weeklang telefonisch contact te leggen op verschillende tijdstippen kosten 3 cent per minuut, ook via keuze menu tele twee onbereikbaar.

Uiteindelijk email gestuurd tot op heden geen reactie ontvangen.

Met vriendelijke groet Joke Hensen[/b]

Daysideria

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Daysideria »

Heb ook voor meerdere bedrijven Intrum Justitia correspondentie ontvangen. De medewerkers zijn erg onbeschofd en gooien de hoorn erop, wanneer je te veel uitleg geeft waarom je niet wilt betalen omdat je simpelweg de zending nooit ontvangen hebt. Moet je maar gewoon betalen, anders komen er hele hoge kosten bovenop, maar dan dus nog steeds geen pakketje ontvangen maar wel geld kwijt.

Mijn vraag is of dit soort incassobedrijven het recht hebben om je te laten registreren bij BKR in Tiel, omdat je niet bereid bent te betalen voor iets wat je nooit geleverd hebt gekregen.
Ik hoop, dat hier ooit iets tegen gedaan kan worden. Ik word er inmiddels behoorlijk kwaad om en moedeloos van, wanneer er weer zo'n aanmaning van Intrum op mijn deurmat ligt. Je kan brieven sturen wat je wil, en bellen tot je een hele hoge telefoonrekening krijgt, bij Intrum Justitia sturen ze gewoon weer aanmaning op aanmaning. En telkens met hogere kosten.
Groetjes, Marjan

Lada

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Lada »

I.J. werkt ook voor UPC. Je moet het maar willen, geld afpersen van mensen die ongevraagd een onderbroek hebben gekregen of weer een spookrekening van UPC hebben ontvangen.
I.J. laat zich ook op de televisie zien en daaruit blijkt hun arrogantie en neerbuigende manier van optreden tegen niet- betalende onderbroekslachtoffers.
Jonge, jonge, wat een niveau, I.J.
Ik hoop dat Nederland eens wakker wordt en niet meer zal schrikken van jullie, zonder enige bevoegdheid geschreven, dreigbrieven.

Gast

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Gast »

hallo

ook dvdoutlet werkt met interim justitia


terwijl je alles netjes hebt betaald durven ze te beweren dat interim justitie het in handen heeft,terwijl je nog nooit een herinnering of aanmaning hebt gezien

debbie
Berichten: 9
Lid geworden op: 11 okt 2004 19:04

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door debbie »

waaronder ook deze helaas een teruige jeugd
maar goed als iemand tegen ej gaat mokken en je hebt betaald maak je niet druk jij hebt het bewijs laat ze maar dreigen dan of naar de rechter gaan dat doen en kunnen ze niet
en als je net al sik door omstandigheden meerdere aanmaning krijg van tel 2 voeg alles samen en stoort een bedrag heus met wat uit leg kom je er wel
is mij ook gelukt
en over het bellen ja irritant je moet soms heel lang wachten en anders bellen hun jou op een zaterdag morgen of avond wel even nou mij echt niet meer dus
maar goed al sje het zo oplost kunnen ze niets anders dan accoord gaan
gr debbie :wink:

vandererve

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door vandererve »

I.J. mag dan wel het grootste incassobureau zijn met vele vestigingen, het innen van onterechte vorderingen daarin zijn ze absoluut TOP. Ondanks al mijn schriftelijke verzoeken aan hen om een antwoord op een brief van augustus 2003, heb ik nog steeds geen antwoord ontvangen, behalve standaard briefjes uit de computer. Ze kunnen zels na een jaar mijn naam nog niet eens correct schrijven. Verder is het onmogelijk om een contactpersoon te krijgen die het dossier naar behoren checkt. Ik veeg met Intr. Justitia mijn r..t af.
Als I.J. probeert iets bij je te vorderen, begin dan niet meteen te sidderen, maar vraag om specificaties en doe dat SCHRIFTELIJK. Liefst per fax. (0070 3548918) en eis schriftelijk antwoord. Laat je niet afschepen met een telefoontje van een of ander type van hun callcenter.
En bedenk dat jij degene bent die moet betalen en dat je dat doet naar jouw kunnen.
Groeten Pink

van de Riet

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door van de Riet »

Is het niet mogelijk om tegen Intrum Justitia een aanklacht wegens poging tot - danwel medeplichtig zijn aan oplichting in te dienen bij de politie?

Ik heb reeds enkele verzoeken verzoeken ingedient voor bewijzen dat hun klant Casema een terecht vordering op mij zou hebben en ik heb tot nu toe niets gehoord. Ik heb ook enkel de standaard antwoorden gekregen, waarin over het kontact van I.J. met Casema ook nog geleogen werd.

Gast

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Gast »

ze lijken er inderdaad makkelijk vanaf te komen. gewoon maar dreigen en liegen en als de klant niet betaald dan laten ze het erbij zitten(meestal, nou in mijn geval dan). Maar het heeft me een hoop stress bezorgd. Ik heb IJ bestookt met faxen, en faxen en faxen. Handig hoor dat je s'avonds na 19 uur alleen het starttarief betaald en dan eindelooslange faxen kan sturen!!!!

Hans 123

Re: intrum justitia

Ongelezen bericht door Hans 123 »

:evil: 2 keer heb ik mee gemaakt dat I.J. via hun opdrachtgever (Durion en Casema) aanmaningen verstuurde. Beide keren stuurde ik een fax ter onderbouwing dat ze er naast zaten. In beide keren hadden de eerste fax niet ontvangen. Dus nogmaals de faxen weer verstuurd. Diverse keren gebeld of de faxen waren binnen gekomen en dat er vooruitgang in zat. Een medewerker kon hierover weinig vertellen, want de faxen kwamen bij een andere afdeling binnen. Telkens werd er verteld dat ze met hun opdrachtgever om te tafel gingen zitten (zeker met een borrel). Na 4 maanden maar weer eens gebeld (soms zeer slecht bereikbaar). Weer konden ze geen antwoord geven op de status van de klacht. Vervolgens maar een E-mail naar Durion en Casema verstuurd en het probleem voorgelegd. Uit eindelijk (na een jaar)hebben Durion en Casema hun fout toegegeven en dit teruggekoppeld aan I.J.
I.J. kan wel rekeningen/aanmaningen versturen maar een brief dat de zaak afgerond is (ze hebben de vordering inmiddels overgenomen van Durion en Casema) of een excuus briefje is ver te zoeken.

Hoewel I.J. weet dat er veel klachten zijn bij Durion en andere bedrijven, blijven ze de "gewone" burger lastig vallen met aanmaningen en dreig brieven. Laat I.J. eerst eens een eis stellen aan hun opdrachtgevers dat hun boekhouding in orde moet hebben. Dit voorkomt bij veel mensen stress.

Kort samengevat: I.J. een zeer slecht bedrijf met ongehoorde praktijken.

Gesloten