LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Loonbeslag zonder waarschuwing

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
Leitz
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 okt 2005 13:27

Loonbeslag zonder waarschuwing

Ongelezen bericht door Leitz »

Ik kreeg gisteren te horen dat er beslag op mijn loon gelegd is. Het betreft een openstaande vordering van Agis uit ged. 2003/ged. 2004.
Nu heb ik op mijn nieuwe adres (waar ik inmiddels ruim een jaar woon) totaal geen herinneringsnota en/of aanmaning van welk incassobureau of (gerechts)deurwaarder dan ook gehad.
Nu krijg ik dus (via mijn werk nota bene!) te horen dat er loonbeslag in gelegd. Ik heb van deze deurwaarder geen enkele brief en/of nota ontvangen.

Dezelfde deurwaarder heeft mij op 30 December 2003! wel weten te vinden op mijn nieuwe=huidige adres ivm een andere zaak welke inmiddels in zijn totaliteit afgelost is.

Mijn vraag is nu het volgende: kan deze deurwaarder dit zomaar maken? Wel op de hoogte zijn van mijn nieuwe adres maar niks van zich laten horen? En dat ik dan op deze manier achter moet komen dat er loonbeslag gelegd is? Het is nu net alsof ze de zaak dood laten bloeden totdat er beslag gelegd wordt zodat zij er een zo hoog mogelijk bedrag, in 1 keer, uit weten te slepen!

Ik vind dit een belachelijke gang van zaken en hoop op een aantal tips want ik ga straks contact met ze opnemen.

vladja
Berichten: 537
Lid geworden op: 10 okt 2004 10:39

Re: Loonbeslag zonder waarschuwing

Ongelezen bericht door vladja »

Er wordt niet zomaar loonbeslag gelegd. De vordering van Agis moet zijn toegewezen door de rechter, voordat de deurwaarder loonbeslag mag leggen. Als u steeds op het goede adres ingeschreven heeft gestaan bij de Gemeentelijke Basisadministratie dan moet u bericht hebben gehad dat men de vordering voor de rechtbank ging brengen en de bijbehorende papieren.

Kennelijk heeft u niet op het correcte adres ingeschreven gestaan gedurende een periode waardoor zij u niet hebben kunnen bereiken. Dat zij dat in een andere zaak wel hebben gedaan, komt omdat die schuldeiser het toen bekende verblijfadres bij de deurwaarder heeft aangemeld. Een deurwaarder gaat niet zijn bestand nalopen of hij toevallig nog meer zaken van één persoon in behandeling heeft. Vaak worden dossiers door 1 persoon behandeld en die zou dan net ook die andere zaak in behandeling moeten hebben. Zij raadplegen het GBA.

In het algemeen !!! : het komt wel vaker voor dat mensen, die last hebben van deurwaarders hun verhuizing niet doorgeven aan het GBA, met als reden dat ze dan een tijdje van de deurwaarder af zijn; ze zijn dan even "zoek".

Uw verhaal dat alles ineens uit de blauwe lucht is komen neerdalen is volstrekt ongeloofwaardig. U had eerder een afbetalingsregeling moeten treffen. Zonder uw strikte medewerking wordt er inderdaad loonbeslag gelegd als de vordering is toegewezen door de rechtbank.

Vladja

Leitz
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 okt 2005 13:27

Re: Loonbeslag zonder waarschuwing

Ongelezen bericht door Leitz »

Beste Vladja,

Ik sta vanaf September 2004 ingeschreven op mijn nieuwe, huidige adres. Op 30 December 2004 (dus 3 maanden na mijn verhuizing) krijg ik van deze deurwaarder een schrijven inzake een vordering.

Het lijkt mij sterk dat ze mij ruim een jaar na mijn verhuizing niet weten te vinden als zij daadwerkelijk het GBA raadplegen.

Leitz
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 okt 2005 13:27

Re: Loonbeslag zonder waarschuwing

Ongelezen bericht door Leitz »

En trouwens, ook Agis is op de hoogte van mijn verhuizing. De vordering van December 2004 betrof ook Agis en ik heb na betaling van dat bedrag mijn nieuwe pasje van ze ontvangen.

Alle maandelijkse acceptgiro´s krijg ik van Agis op mijn nieuwe adres toegestuurd.

Ik kan me niet voorstellen dat noch Agis, noch de deurwaarder mij weet te vinden!

Gesloten