LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Mijn rechten vs. incassobureau??

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
matlap

Mijn rechten vs. incassobureau??

Ongelezen bericht door matlap »

Ik heb als particulier voor een vordering bij mijn vorige werkgever in het buitenland een incassobureau in Nederland in de arm genomen. Zij hebben -weer via een contactpersoon- de vordering geind. Nu verklaren zij dat hun contactpersoon in het buitenland er met het geld vandoor is en ze kunnen niets anders doen dan afwachten.
Ik heb nu toch formeel een contract met dit Nederlandse bedrijf? Zijn zij nu verplicht om af te wachten, of moeten zij mij nu betalen, ik kan mijn vordering niet voor een tweede keer doen bij mijn werkgever (hij heeft immers betaald) en ik ben toch niet verantwoordelijk voor de malafide contacten van dit incassobureau?

Kortom: welke stappen kan ik ondernemen en wat zijn eigenlijk mijn rechten?

Gast

Re: Mijn rechten vs. incassobureau??

Ongelezen bericht door Gast »

makkelijk zat, advocaat in de arm nemen, brief sturen, binnen 10 dagen betalen of een rechtszaak.

DutchNeo

Re: Mijn rechten vs. incassobureau??

Ongelezen bericht door DutchNeo »

Nederland wordt een politiestaat, regels voor regels voor regels, het wordt een compleet zooitje. Je ziet door de regels het bos niet meer. Daar hebben incasso bureau's ook last van.
Twee jaar geleden ontving ik als eerste een aanmaning van het incasso, zonder eerste brief, zonder aanleiding. Daarin werdt vermeld dat ik meer dan een jaar geleden een boete gehad zou hebben voor een fout geparkeerde auto, boete € 60,00 + aanmaningkosten €240,00.
Totaal dus €300,00. Het mooie is dat ik al 7 jaar in de hulpverlenig verkeer en ik rij al 5 jaar geen auto en heb al 5 jaar geen auto gehad. Ik heb toen een nette brief aangetekent verzonden, daarop heb 9 aanmaningen nog gehad met verschillende bedragen, soms flink hogere bedragen en soms flink lagere bedragen. Ik bleef wachten op een reactie op mijn aangetekende brief. Die er tot heden niet is gekomen. Sinds een jaar ontvang ik helemaal niets meer hierover. Of het nou is afgehandelt, ik weet het niet. Maar dat het helemaal fout gaat in de administratie bij de incasso's lijkt mij erg duidelijk.
Nu weet ik van inside information, dat bijna 70% van de incasso bureau's een maandelijks wisselend personeelsbestand hebben.
Veel blondjes en allochtonen die geen school afgemaakt hebben komen hier terecht, ze hoeven immers alleen te typen. De baas verdient aan de incassos en het personeel, daarom hebben ze auto's van enkele tonnen. De directeur van het incasso dat ik ken rijd een Ferrari F40. Das toch niet normaal.
Gemiddeld 200 incasso bureau's per jaar komen en gaan zoals paddestoelen. Ik kan zo nog wel ff doorgaan, maar ik hou het hier ff bij, niet teveel leessfof voor lezers hiero.

Gesloten