LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nooit gekregen toch een incasso bureau

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
Dyana

Nooit gekregen toch een incasso bureau

Ongelezen bericht door Dyana »

Ik heb ooit eens een proefpakket met Vitamine pillen gekregen, heb het nooit aangevraagd, en het meteen geretouneerd. Nu krijg ik van Intrum een brief met kosten van Vitamine store, ik begrijp het niet heb een mail gestuurd, met het verzoek deze ongedaan te maken. Iedere grappenmaker kan iemand iets toesturen ik stuur dit diect retour, en dan een Incasso op mijn dak. gaat me net te ver. Maar ik ben echt bang dat ze voor 30,45 mijn huis komen leeghalen. Die dreigende toon, daar ben ik zo bang van. Wat moet je doen in deze situatie?

xenobinol

Re: Nooit gekregen toch een incasso bureau

Ongelezen bericht door xenobinol »

Gewoon die mensen een brief sturen en daarin de situatie uitleggen.
Afstand doen van alle claims die zij maken, in de trand van:

- ik heb het product nooit besteld, ben zo vriendelijk geweest het terug te sturen. (dit ben je niet eens verplicht)

- met het verzoek mij niet meer langer lastig te vallen.

- laat ze maar komen met bewijs dat jij het besteld hebt, hebben ze bevoorbeeld een handtekening? --> laat maar een zien dan.

etc..

Trouwens voor die 30 euro komen ze heus je huis niet leeg halen hoor, :wink:

MAXIEM

Re: Nooit gekregen toch een incasso bureau

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Dag dyana,

Schrijfschema bewaarschrift aan incassobureau of deurwaarder:

Geen paniek. Stuur het incassobureau een briefje (€0,39) waarin onderstaande punten zijn verwerkt:

...dat je de firma (firmanaam) niets verschuldigd bent

...verzoekt om een getekend bewijsstuk dat je wel een overeenkomst met (firmanaam) hebt

...dat je hun kosten niet verschuldigd bent omdat je hun opdrachtgever (firmanaam) niks verschuldigd bent

...dat je een eventuele rechtsgang en vonnis met vertrouwen tegemoet ziet en dat je hen aansprakelijk zult stellen voor alle bijkomende buitengerechtelijke en gerechtelijke kosten

...dat je deze brief hebt opgesteld in overleg met je rechtsbijstandadviseur (ook al is dat niet waar, een beetje bluffen mag wel)

...dat je onder geen beding zult betalen!

Let wel, hoe harder zij dreigen met een vonnis en een deurwaarder (doen ze altijd als hun zaak zwak staat), hoe eerder zij afhaken als je behoorlijk tegengas geeft en laat merken dat je niet onder de indruk raakt van hun gespierde taal.
Voor één ding moet je wel zorgen. Schrijf onder je brief je volledige naam. Maar zet er niet je handtekening op. De opdrachtgevers schrikken er vaak niet voor terug om via via deze handtekening te misbruiken op een orderbevestiging of kontrakt. Valsheid in geschrifte dus!.
Je kunt eventueel een kopie van de brief aan (de opdrachtgever……………..sturen.

Daarna gewoon hun reaktie afwachten. Sukses, groeten, Ton.

Fam. Hoek

Re: Nooit gekregen toch een incasso bureau

Ongelezen bericht door Fam. Hoek »

Dat probleem van incasso ken ik. Mijn vrouw heeft ooit eens een Kinderparade promopakket in de handen gedrukt gekregen, met de vraag of Kinderparade V.O.F. te Boxmeer nadere info mocht opsturen.

Vervolgens krijgen we om de zoveel tijd een rekening omdat er een abonnement zou lopen. Nu sturen ze een incasso brief van Vergo Collect, drie maal raden: te Boxmeer. Nergens te achterhalen in Google of het telefoonboek.

Allemaal zodanig dat het net allemaal echt lijkt. En je onbewust betaald. Maar we hebben nergens voor getekend of met een verkoop accoord gegaan. Maar je kan niet met ze in contact komen. Als je Kinderparade opzoekt op internet kom je op een site waar je nergens contact gegevens kan vinden. Tevens staat er duidelijk in de disclaimet dat zij geen boeken etc uitgeven. En dat correspondentie over abonnementen niet mogelijk is. Ondertussen sturen ze wel rekeningen etc.

Zeer vies zaakje. Het kan toch niet zo zijn dat je gedwongen wordt tot handel terwijl je niks gekocht hebt?

Zijn er meer mensen die van deze praktijken last hebben?

Edjuh

Re: Nooit gekregen toch een incasso bureau

Ongelezen bericht door Edjuh »

Misschien kunnen deze mensen jullie verder helpen.
http://portal.omroep.nl/?nav=iuyiOsHEbGisBzqBrCG


richard24
Berichten: 20
Lid geworden op: 01 feb 2005 16:53

Re: Nooit gekregen toch een incasso bureau

Ongelezen bericht door richard24 »

Beste Dyana ten eerste als iemand jou een pakketje stuurt, proef of niet, particulier of bedrijf, is dit in 99% van de gevallen een gift. Een gift kun je aannemen of weigeren. Een gift is dus gratis zonder enige kosten. Als je het aanneemt mogen ze je hoogtens de verzendkosten vragen. Dit moet wel duidelijk gemeld of vermeld worden. In jou geval had je het pakje beter aangetekend kunnen sturen dan heb je altijd bewijs dat je het niet accepteerde. Nu zegt zo een bedrijf dat ze nooit wat retour hebben ontvangen, en sturen je gewoon een rekening. Heel veel mensen betalen de relatief kleine bedragen om van het gezeur af te zijn. Gaat meestal om bedragen tussen de 20 en 100 euro. Incasso kan nooit jou huis leeg halen :twisted: Daarvoor moeten ze eerst naar een gerechts deurwaarder die weer eerst naar de rechter moet. Die wijst pas vonnis. Als interim dit doorzet dan zou ik ook maar volhouden en het voor laten komen. Als jij in je gelijk word gesteld (en ga er maar voor 100% van uit) krijgen ze ook de gerechts kosten aan hun broek. Zo ver willen ze het nooit laten komen want dat is gezichts- verlies. Als jij voor zo een klein bedrag je recht komt halen (geheel terecht lijkt mij) zal de rechter je heus wel in het gelijk stellen. Zorg wel dat je alle papieren bewaart die je krijgt en neem er kopiën van. Neem de orginele dan mee naar de rechtbank. Maar ik denk dat als je gewoon aanhoud het al veel eerder opgelost is. ps interum heeft al een behoorlijk slechte naam ook met name in agressieve houdingen maar daar moet je niet van schrikken Veel succes Richard

Gast

Re: Nooit gekregen toch een incasso bureau

Ongelezen bericht door Gast »

Alweer de naam Intrum Justitia?

Achossie, hoe is dit toch mogelijk. Het wordt eens tijd dat ze zich gaan verantwoorden voor al hun dreigende taal die ze de afgelopen jaren op onschuldigen hebben losgelaten.

Dyana

Re: Nooit gekregen toch een incasso bureau

Ongelezen bericht door Dyana »

Voor jullie helderen en goed uitleg en tips. Ton, bedankt voor je aanwijzingen ik ga het zeker doen vanmiddag. Als het teveel de spuigaten gaat uitlopen dan ga ik die andere twee links eens benaderen. Ben in ieder geval blij dat een deurwaarder voor zoiets niet je huis kan leeghalen.
Misschien ook eens een tip voor Tros Radar om eens aandacht te gaan besteden in hun progamma aan dat hele gedoe met Interum Just. Ben zo te zien niet de enige met klachten over I.J.
Bedankt allemaal

Gast

Re: Nooit gekregen toch een incasso bureau

Ongelezen bericht door Gast »

Nee, Dyana, dat ben je zeker niet. hoewel ze op SBS6 tegengas geven, zal ik nooit in hun dreigende praatjes trappen. Ik ben netjes opgevoed, maar blaf ze even hard af als ze met mij doen. Mijn ervaring is, dat ze zich wel twee keer bedenken, wanneer ze een mondige tegenstander hebben.

Knik je alleen maar ja en amen, dan gaan ze steeds verder.

Ik zal je dit vertellen. Ik woon in een huis, waar in 1989 iemand dood is aangetroffen. Gewoon, overleden door natuurlijke doodsoorzaak. Aan het eind van dat jaar is er een stel komen wonen, dat detteds maar weer rekeningen en aanmaningen kreeg op naam van die overleden vrouw. Ze werden er gek van, ze bewaarden alles.

Totdat na een jaar of twee iemand van het incassobureau aan hun deur stond. Hoe het stel ook probeerde, die hersenloze kleerkast van het incassobureau wilde niet geloven dat die rekeningen niet voor de toenmalige bewoners bestemd waren. Ze hebben gedreigd de politie te bellen, waarop hij in eerste instantie afdroop.

Toen hij beneden aan de flat stond, hebben ze alle brieven over de balustrade naar beneden gegooid, waarop die kleerkast woedend weer naar boven stormde. Intussen belde het stel de politie, die natuurlijk die rotzooi zag liggen.

Na uitleg en proces verbaal voor die kleerkast, droop die laatste af.

Gesloten