LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
colinda verbaarschot
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 okt 2005 21:54

schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door colinda verbaarschot »

hoi ik heb wel iets te melden het is te gek voor woorden we doen er alles aan om uit de schuld te komen en nu het volgende nu de zorgtoeslag eraan komt nu wordt het nog zwaarder om alles te kunnen betalen help we werken met zijn tweeen we lossen al veel af en nu zal het wel weer moeilijker en moelijker worden bedankt kabinet die er dan zijn voor de mensen we maken het de mensen nog wat zwaarder en recht op zorgtoeslag hebben we niet want ja helaas jullie inkomen is te hoog niet rekening houdend dat we alleen al om alles te kunnen betalen ruim 1600 euro kwijt zijn aan rekeningen waar kunnen we nog nog aan kloppen want dat is hier in nederland hoe hoe mooier dat je alles wil regelen hoe harder dat ze je de grond in trappen en maak het de mensen nog maar wat zwaarder want werken wat heeft het eigelijk voor nut
je hebt nergens recht op dus nogmaals helphelphelp groetjes een bezorgde burger

Dilbert29
Berichten: 2509
Lid geworden op: 31 mar 2005 15:08

Re: schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door Dilbert29 »

Interpunctie en begrijpelijk schrijven is zeker moeilijk voor je?

Ik neem aan dat je zelf de veroorzaker van de schulden bent en dus hoeft in mijn mening de overheid daar ook geen rekening mee te houden. Zij zijn niet verantwoordelijk voor jou gedrag.

Leitz
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 okt 2005 13:27

Re: schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door Leitz »

@ Dilbert29: wat een kortzichtig ventje ben je toch ook hè?!

Dit zijn nu typisch uitlatingen waar niemand wat aan heeft op dit forum. Sommigen zijn in de problemen geraakt door toedoen van een ander en "verdienen" zo´n zielige opmerking allerminst.

Een forum is bedoeld om discussies aan te gaan, ongeacht het onderwerp. Heb je er niets over te melden, kan je je beter gedeisd houden. Zo´n opmerking kan meer pijn doen dan je lief is!

P.S. als we het dan toch over de Nederlandse taal gaan hebben: het is jouw gedrag met een "W".

Maarschalk
Berichten: 2899
Lid geworden op: 14 aug 2004 17:03

Re: schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door Maarschalk »

Misschien niet zo'n hele aardige reactie van dilbert29, maar ik kan het er niet mee oneens zijn.
De regering is niet verantwoordelijk voor de schulden van mensen.
En ik stoor me ook enorm aan al die mensen die posten zonder interpunctie en de meest afgrijselijke taalfouten.

Colinda vraagt om hulp, maar hoe we haar moeten helpen wordt uit haar verhaal ook voor mij niet duidelijk. En Dilbert heeft er gelijk in dat haar verhaal met interpunctie al een stuk duidelijker was geweest.

Leitz
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 okt 2005 13:27

Re: schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door Leitz »

Interpunctie of niet, de kern van haar verhaal was toch wel duidelijk? Mij in ieder geval wel, misschien zegt dat wel iets over mij....

En als je goed leest geeft ze de regering niet de schuld voor het ontstaan van haar schulden. Ze reageert alleen op het feit dat een kostenpost omhoog schiet (waar miljoenen Nederlanders straks "last" van zullen hebben) en dat ze daardoor nog minder financiële armslag zal hebben.

Zij is uiteindelijk zelf schuldig voor haar schulden. Dan ontken ik niet. Echter moet men alles in een bepaald perspectief zien en daar is juist zo´n forum uitermate geschikt voor. Opbouwende kritiek en/of tips/hulp om het leven van mensen wat dragelijker te maken zou meer op zijn plaats zijn dan met het bekende vingertje te wijzen.

colinda verbaarschot
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 okt 2005 21:54

Re: schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door colinda verbaarschot »

ik zeg niet dat het aan de regering ligt ik zeg alleen maar dat het ontzettend moeilijk is om de zorgtoeslag er bij te moeten nemen terwijl we al zo weinig over hebben om van rond te komen want het meeste gaat op naar rekeningen en ja leuke dingen doen zit er inderdaaad niet in voor ons en commentaar vind ik niet erg maar ik ben en blijf een vrouw ik praat niet alleen voor mezelf maar voor alle burgers in een moeilijke situatie want het zijn er meer dan je denkt en soms lopen er nog mensen rond die verliefd worden op iemand die in de schulden zat en die het samen mee op wil lossen en een beetje mens doets iets voor die andere persoon gegroet colinda en helpen ja waar zou je mee moeten helpen ik weet wel iets maar ja ik kan slechts om geld schooien om er eindelijk vanaf te komen we redden ons wel je wordt er aan de ene kant wel sterker van maar we zijn al 4 jaar bezig om een beter bestaan te krijgen nu nog drie jaar en dan is de lucht weer helder hoop ik

Leitz
Berichten: 29
Lid geworden op: 05 okt 2005 13:27

Re: schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door Leitz »

Colinda,

Iets voor een ander doen is bijna het mooiste wat je kan doen. En samen komt men er vaak wel uit. Als straks de lucht opgehelderd is kunnen jullie een mooie toekomst tegemoet.

Succes met alles!

Dilbert29
Berichten: 2509
Lid geworden op: 31 mar 2005 15:08

Re: schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door Dilbert29 »

Mijn reactie kwam er misschien wat vervelend uit, maar is in de kern waar zoals Maarschalk ook al zegt.

We krijgen het allemaal moeilijker als volgend jaar het zorgverzekeringsstelsel gaat veranderen, dat zal ik ook niet ontkennen.

Het hebben van schulden om wat voor reden dan ook is en blijft vervelend en zal inderdaad zwaarder op je budget gaan drukken.

Ondanks alles wens ik je toch veel sterkte en geluk Colinda.

hirihiri123
Berichten: 28
Lid geworden op: 23 apr 2004 17:45

Re: schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door hirihiri123 »

Tja, als je in dit verziekte land medewerking van de overheid, gemeentelijke overheid of andere GWSB, vraagt, krijg je als goede Nederlander GEEN respijt.
Alleen als je crimineel bent of allochtoon , tja dan wordt je zelfs in de watten gelegd!! :cry:

zonnetje2
Berichten: 253
Lid geworden op: 20 apr 2005 00:08

Re: schulden en de nieuwe zorgtoeslag

Ongelezen bericht door zonnetje2 »

Sorry hirihiri 123,
Als je denkt hier op dit forum op deze manier (je ultra rechtse opvattingen) te moeten ventileren en mensen tracht te beinvloeden, past dit m.i.z. niet op deze site, je hebt het bij deze geprobeerd ok...!
Verder hier, op deze manier geen discussie s.v.p. niet wat mij betreft althans...!! Kennelijk besef je niet dat je nogsteeds leeft in een land waar ook jij je mening mag uiten...!!
Zoek maar een ander forum waar je je vergif kwijt kan...!!
Natuurlijk is het nieuwe zorgstelsel voor velen onder ons een grote zorg, we weten nogsteeds niet wat dit nu eigenlijk betekent en hoeverre we er nu weer voor- of nadeel van ondervinden... en wat we nu misschien weer moeten inleveren...!
Hierover wordt van gedachten gewisseld... maar dat is het dan!!!
Hopelijk niet "tot ziens"!!!
zonnetje2.

Gesloten