LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] gezocht !!! goede deurwaarder.......

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door renegade66 »

beetje opmerkelijk onderwerp maar wel heel welkom,

even in het kort mijn situatie,

ik heb op staande voet ontslag genomen bij mijn baas nadat ik in 2 maanden tijd zeker 5x bij een benzinepomp voor jan met de korte achternaam heb gestaan omdat mijn ex-baas de rekeningen van de tankpassen niet betaalde. bij de laatste x ging het bedrijf met vakantie nadat hij mij had toegezegd een nieuwe pas aan te vragen. je kan het denk ik al raden, die pas moet n nog besteld worden. ik moest tijdens die vakantie gewoon werken maar ik reed een kleine 1500km per week dus moest om de dag tanken. maar ik had dus geen werkende tankpas. heb het gelukkig wel een beetje kunnen regelen dat mijn tank vol kwam, maar daarvoor moest ik de baas waar ik aan uitgeleend was wel bij me laten komen. een paar dagen later stond er ineens een deurwaarder voor de deur die bij mij de tankkosten die mijn baas verzuimd had te betalen aan een benzinepomp te komen innen omdat het hele bedrijfje totaal telefonisch niet meer bereikbaar was/is. je begrijpt dat ik dit niet heb gepikt en na nog meer problemen door mijn baas, op staande voet ontslag heb genomen.
ik krijg nu nog resterend loon, vakantiegeld en uitbetaling van mijn opgebouwde vrije dagen van hem. hij heeft dit verrekend met een vordering die hij op mij wil verhalen omdat ik volgens hem onterecht ontslag heb genomen. tevens heeft hij mij geen loonstrookjes gestuurd. ik heb alles goed uitgezocht en mijn genomen ontslag is wel degelijk rechtsgeldig en terecht.

nu heb ik tot 2 maal een brief gestuurd en gebeld met wanneer hij mij dat geld en de deurwaarder gaat betalen maar hij reageert totaal niet en weigert ook tot betaling over te gaan, zowel bij mij als bij die deurwaarder( PB-Tankcollect). de deurwaarder staat op het punt om mij aan te geven bij het OM vanwege brandstofdiefstal. volgens hun ben ik verantwoordelijk omdat ik degene ben die getankt heeft. terwijl de pas en auto op naam van mijn ex-baas staat.

ik ben ten einde raad en wil gewoon mijn geld en mijn goede naam terug. nu wil ik een deurwaarder inschakelen en desnoods op alles beslag laten leggen. kan dit? wat kost dit? en heeft dit nut? welke deurwaarder in friesland kan hier iets mee.

ik weet dat er een aantal deurwaarders rondscharrelen, kunnen die mij een passend advies geven?

het is toch een langer verhaal geworden dan ik dacht :? :lol:

wini25
Berichten: 170
Lid geworden op: 09 okt 2010 13:32

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door wini25 »

Ik zou als ik jou was geen deurwaarder inschakelen, maar iemand die jou in jou rechten beschermd en de zaak kan aanvechten. Je moet dus een advocaat in de hand nemen. Ik weet niet of je nog een beetje over geld beschikt, maar de kosten voor de advocaat moet je in eerste instantie wel zelf op jou nemen. Wellicht kom je in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Je moet dit even navragen bij het advocatenkantoor. Ik zou sowieso een advocatenkantoor nemen die ervaring hebben met ontslagrecht of eventueel met geldvorderingen.

Je moet 100% zeker van jou zaak zijn en eventueel ook met 100% bewijslast kunnen komen wat ook op papier staat. Ik ga er echter van uit dat de advocaat, zoals jou zaak er voor staat, jou prima kan helpen om alsnog jou geld te krijgen en de deurwaarder tot andere gedachte te brengen. Vreemd is wel dat de deurwaarder bij jou komt terwijl de deurwaarder vaak op kenteken langs gaat bij iemand. Weet je zeker dat de bus op de naam van jou ex-baas staat en niet op jou naam?

renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door renegade66 »

ik heb een rechtsbijstands verzekering, maar die zijn wel heel moeilijk, als blijkt dat er enige twijfel is over het winnen van een rechtszaak dan doen ze niets. maar het is onder de €5.000 dus is een advocaat niet verplicht omdat het dan voor de kantonrechter komt. daarbij ik wil gewoon dat hij het heel goed gaat voelen, en dat kan door beslaglegging op het liefst zijn bedrijfsrekening. het klinkt hard en ondoordacht maar ik wil dat hij voelt wat mij nu overkomt. ik heb er heel veel spanning van omdat mijn huidige baas er door hem ook mee geconfronteert wordt. straks kom ik er door hem ook nog op straat te staan. dit levert in mijn gezin veel spanning op. heb hierdoor op het punt gestaan mijn geld persoonlijk bij hem op te halen en hem bij kop en kont op te pakken en bij de deurwaarder af te leveren.

ik ben 100% zeker van mijn gelijk. de auto staat wel degelijk op bedrijfsnaam. alleen ze moesten bij invullen van een papier bij de pomp mijn rijbewijs laten zien. vandaar dat ze mijn naamgegevens nu hebben.

Guusje61
Berichten: 354
Lid geworden op: 31 jan 2010 03:40
Contacteer:

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door Guusje61 »

beste Renegade,

ik zou ook voor de advocaat gaan, gespecialiseerd in arbeidsrecht.
http://www.alleadvocaten.nl/
als je op uitgebreid zoeken klikt dan kan je het specialisme kiezen.

ook al zou de vordering hoger dan € 5000,- zijn, arbeidszaken zijn altijd kantonzaken.
Daarnaast, als je advocaat je zaak sterk acht kan zij ook een verzoekschrift indienen om conservatoir beslag te laten leggen.

renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door renegade66 »

op mijn vordering loon en vakantiegeld ben ik absoluut 100% zeker van mijn zaak. dit is hij gewoon wettelijk verplicht om te betalen, ik heb hier tenslotte werk voor verricht. verder is hij wettelijk verplicht om mij bij elke betaling (verrekening) een loonstrookje te overhandigen. ook dit laat hij na. op deze gronden ga ik zeker winnen.

alleen dat van die deurwaarder zit mij gewoon niet lekker, een baas behoort er voor te zorgen dat ik onbezorgd aan het werk kan. dit is dus niet gebeurd. nu loop ik het risico om een aanklacht aan mijn broek te krijgen.

vandaar mijn vraag om dit alles bij elkaar te brengen en via een deurwaarder beslag te laten leggen, hij gaat namelijk absoluut niet tot betaling over.

snepke
Berichten: 3581
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door snepke »

Maar je moet toch eerst een vonnis hebben,zonder een vonnis kun je toch geen beslag laten leggen.

En weet je wel zeker dat je nog recht hebt op geld.Je hebt wel op staande voet ontslag genomen.

renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door renegade66 »

vandaar mijn vraag om een goede deurwaarder, die kan zover ik heb begrepen de boel voor mij uit handen nemen, hij/zij weet precies hoe alles moet en ik niet. daarbij worden de kosten aan de debiteur doorberekent. tuurlijk ik kan een advocaat inschakelen, die is nogal duur en ik moet het dan eerst voorschieten. daar heb ik het geld op dit moment niet voor.

en ja ik heb wel degelijk recht op geld, ik heb dan wel op staande voet ontslag genomen, maar dit is allemaal terecht gedaan. daarbij heb ik gewoon daarvoor nog gewerkt. kort gezegd, wat je gewerkt hebt moet betaald worden.

geloof me, dat heb ik echt wel eerst goed uitgezocht.

wini25
Berichten: 170
Lid geworden op: 09 okt 2010 13:32

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door wini25 »

Een deurwaarder helpt jou niet met geschillen. Je moet toch echt bij een advocaat aankloppen. Die stelt een vonnis op waarna de advocaat eventueel een deurwaarder inschakelt om het vonnis uit te voeren. De kosten komen sowieso (ook de eerste kosten van de deurwaarder) op jou schouders te rusten. Je betaald dus altijd in eerste instantie ook al heb je gelijk!

renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door renegade66 »

het is geen geschil hoor, het is gewoon een vordering die ik op hem heb, hij heeft ook al 2 incassobrieven gehad.
daar reageert hij niet eens op.

waarom kan een bedrijf wel een deurwaarder inschakelen als iemand niet betaald en wordt er bij een particulier altijd zo moeilijk gedaan?

ik snap er niks meer van. ik denk dat ik er zelf maar naar toe moet gaan, dan maar niet via officiele wegen. :evil:

wini25
Berichten: 170
Lid geworden op: 09 okt 2010 13:32

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door wini25 »

Ah kijk! In dat geval moet kun je in overleg met het incassobureau beslissen om een gerechterlijk traject te starten. Hiervoor moet het incassobureau echter wel aantoonbaar zijn best hebben gedaan om het geld alsnog te innen. Overigens geldt ook bij een incassobureau dat je hier de griffiekosten en dergelijke voor een vonnis moet voorschieten. Dit geldt voor zowel particulieren als voor bedrijven! ten alle tijden kost het gewoon geld om een vonnis te bemachtigen via een rechtbank. Hierna kun je aan de slag met een deurwaarder!

Sterreman
Berichten: 147
Lid geworden op: 11 okt 2010 00:01

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door Sterreman »

Ik werk altijd zelf met deurwaardeskantoor heutinck in Doetinchem.

Werkt voor mij altijd prettig, en problemen zijn in 85% van de gevallen zo opgelost mits natuurlijk de klant echt geen geld heeft, dan moet ik naar de rechter om beslag te regelen.

Maar prima bedrijf, klein en overzichtelijk.

Mogelijk dat het wat voor je is

Pavlova
Berichten: 512
Lid geworden op: 05 feb 2008 20:30

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door Pavlova »

snepke schreef:Maar je moet toch eerst een vonnis hebben,zonder een vonnis kun je toch geen beslag laten leggen.

En weet je wel zeker dat je nog recht hebt op geld.Je hebt wel op staande voet ontslag genomen.
Meestal is er bij een beslaglegging sprake van een executoriaal derdenbeslag, dat wil zeggen beslag nadat er vonnis is gewezen of een dwangbevel uitgevaardigd.
Echter, in het geval van een conservatoir derdenbeslag wordt er al beslag gelegd voordat er sprake is van een vonnis. Guusje gaf al eerder aan ervan uit te gaan dat TS conservatoir beslag wil laten leggen.

Lees ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Conservatoir_beslag

In 'gewone' consumentenvorderingen is het overigens niet gebruikelijk.

snepke
Berichten: 3581
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door snepke »

Pavlova schreef:
Lees ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Conservatoir_beslag

In 'gewone' consumentenvorderingen is het overigens niet gebruikelijk.
Is dit dan geen gewone consumentenvordering?
Zijn rechtsbijstand doet moeilijk,en TS wil een deurwaarder inschakelen,
vraag me af of dat dan mogelijk is.

Pavlova
Berichten: 512
Lid geworden op: 05 feb 2008 20:30

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door Pavlova »

snepke schreef:
Pavlova schreef:
Lees ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Conservatoir_beslag

In 'gewone' consumentenvorderingen is het overigens niet gebruikelijk.
Is dit dan geen gewone consumentenvordering?
Zijn rechtsbijstand doet moeilijk,en TS wil een deurwaarder inschakelen,
vraag me af of dat dan mogelijk is.
Het gaat om arbeidsrecht in dit geval.

Pavlova
Berichten: 512
Lid geworden op: 05 feb 2008 20:30

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door Pavlova »

Sterreman schreef:Ik werk altijd zelf met deurwaardeskantoor heutinck in Doetinchem.

Werkt voor mij altijd prettig, en problemen zijn in 85% van de gevallen zo opgelost mits natuurlijk de klant echt geen geld heeft, dan moet ik naar de rechter om beslag te regelen.

Maar prima bedrijf, klein en overzichtelijk.

Mogelijk dat het wat voor je is
Gerechtsdeurwaarder Heutinck is dit voorjaar uit het ambt gezet.

crazyme
Berichten: 8151
Lid geworden op: 10 jun 2005 23:34

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door crazyme »

renegade66 schreef:ik moest tijdens die vakantie gewoon werken maar ik reed een kleine 1500km per week dus moest om de dag tanken. maar ik had dus geen werkende tankpas. heb het gelukkig wel een beetje kunnen regelen dat mijn tank vol kwam, maar daarvoor moest ik de baas waar ik aan uitgeleend was wel bij me laten komen.
Je hebt het "een beetje" kunnen regelen met de baas aan wie je was uitgeleend.

Hoe heb je dat dan precies geregeld ?

snepke
Berichten: 3581
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door snepke »

Pavlova schreef:
Het gaat om arbeidsrecht in dit geval.
Is het dan niet beter om de vakbond in te schakelen?
Die zijn er toch voor dat soort zaken.

renegade66
Berichten: 1871
Lid geworden op: 24 mei 2008 15:27

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door renegade66 »

@crazyme,

de baas aan wie ik was uitgeleend is eerst vanuit zwaag (hoorn) naar mij in lelystad en een keer naar joure gekomen om mijn tank vol te gooien. anders kon ik niet aan het werk.

hij was daar uiteraard niet blij mee en heeft er zelfs bijna op uitgezien dat ik ontslagen (project stop) zou worden. dan had ik nu dus geen werk meer gehad. gelukkig hebben we er voor kunnen zorgen dat ik via een ander detacheringsbureau bij hetzelfde bedrijf aan het werk kon blijven.

@snepke,

ik ben helaas geen lid van de vakbond. ik zou ook niet weten waar ik zou moeten wezen in mijn soort werk. (infratechniek).

snepke
Berichten: 3581
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door snepke »

renegade66 schreef:
@snepke,

ik ben helaas geen lid van de vakbond. ik zou ook niet weten waar ik zou moeten wezen in mijn soort werk. (infratechniek).
Dat is toch wegenbouw?Daar is het FNV voor.
Heb je nu nog werk?Als je nu nog bij hetzelfde bedrijf werkt,denk ik dat ,dat nu niet echt lekker meer loopt.

Sterreman
Berichten: 147
Lid geworden op: 11 okt 2010 00:01

Re: gezocht !!! goede deurwaarder.......

Ongelezen bericht door Sterreman »

Pavlova schreef:
Sterreman schreef:Ik werk altijd zelf met deurwaardeskantoor heutinck in Doetinchem.

Werkt voor mij altijd prettig, en problemen zijn in 85% van de gevallen zo opgelost mits natuurlijk de klant echt geen geld heeft, dan moet ik naar de rechter om beslag te regelen.

Maar prima bedrijf, klein en overzichtelijk.

Mogelijk dat het wat voor je is
Gerechtsdeurwaarder Heutinck is dit voorjaar uit het ambt gezet.

Meen je dat nou???
Ik heb er niets van gehoord, dat verbaast me echt.
Ik ga het eens nakijken.

Gesloten