LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bijgekomen kosten na treffen regeling???

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
misskimmie
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jul 2005 19:07

Bijgekomen kosten na treffen regeling???

Ongelezen bericht door misskimmie »

Hoi,

Wij hebben momenteel een hoogoplopende ruzie met een deurwaarderskantoor. Gaat om een flutbedrag, maar is voor ons principekwestie.

Zal de situatie even uitleggen:
Vorig jaar hebben wij een verzekering opgezegd, daarna nog een rekening voor het nieuwe polisjaar ontvangen. Hebben we weggegooid, dachten dat ze foutje hadden gemaakt. Vervolgens aanmaning ontvangen over deze factuur. Wederom dachten wij dat het wel los zou lopen en dat ze erachter zouden komen dat deze was opgezegd.
Vervolgens dus brief van deurwaarderskantoor ontvangen over deze kwestie. Toch maar even gebeld op dat moment.

Deze hebben het voor ons uitgezocht en inderdaad was deze verzekering opgezegd, maar omdat we dat te laat hadden gedaan was het nieuwe polisjaar al ingegaan. Nagezocht in de voorwaarden en daar stond het inderdaad in. Dus ze hadden gelijk en moesten betalen.

Wederom contact opgenomen met het deurwaaderskantoor om een regeling te treffen voor het openstaande bedrag. We hebben toen een mondelinge afspraak gemaakt met dat kantoor dat we over 8 maandelijkse termijnen €50 zouden betalen. Dit hebben we ook keurig gedaan. We hebben echter verder nooit iets vernomen van het deurwaaderskantoor wat deze afspraak bevestigde of enig schrijven dan ook.

Alles is nu keurig betaald, denken overal vanaf te zijn. Lag er 1 week geleden een brief in de bus van het deurwaaderskantoor. Dat er nog een bedrag van €22 open stond (rente+btw invorderingskosten). Deze zijn echter nooit aan ons gemld geweest toen we de afspraak hebben gemaakt en om zomaar ineens achteraf te lezen dat "wij de regeling niet stipt zijn nagekomen" vind ik nergens op slaan.

Beste mensen daar, dus maar weer gebeld. Enige reactie die je krijgt is hetvolgende:
" u heeft uw verhaal kunnen doen, maar die €22 euro staat nog steeds open" en "nee wij sturen daar nooit bericht over, dat is puur wettelijk geregeld. uw probleem als u dat niet weet"en ook nog "als het voor de recter komt is dat uw probleem, niet het onze"
Allemaal erg intimiderend, maar toch. Vind het geen stijl om nu met kosten te komen die eerder nooit zijn gemeld. Hebben daar dus ook kwaad gemeld dit bedrag niet te zullen betalen.

Zij blijven echter volhouden.

WAt zouden wij nu het beste als volgende stap kunnen ondernemen? Of maar eieren voor ons geld kiezen en voor dat bedragje geen gezeik aangaan?

Groetjes K.

gravedigger
Berichten: 3097
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: Bijgekomen kosten na treffen regeling???

Ongelezen bericht door gravedigger »

Misschien is dat de oplossing: zolang het hoofdbedrag niet betaald is, loopt de rente door. Weliswaar elke maand minder maar toch..... Dan is de claim dus volkopmen terecht. Overigens stond in die brieg ook het totaalbedrag wat je moest betalen. Het6 kan dus nooit een verrassing zijn.

misskimmie
Berichten: 2
Lid geworden op: 06 jul 2005 19:07

Re: Bijgekomen kosten na treffen regeling???

Ongelezen bericht door misskimmie »

Probleem is dat ze nooit vantevoren het over dit bedrag hebben gehad. Hebben ook nooit de betalingsregeling op paier nagezonden. Dus nee, nooit meedegedeeld. En toen we ze daar dus op wezen, toen ze achteraf de brief stuurden met die openstaande kosten erop, zeiden ze dat ook doodleuk. Ze hoeven dat niet te melden, want dat moet je zelf dus weten. Nu lijkt mij als we een regeling treffen ze daar zelf al rekening mee kunnen houden en het dan ter plaatse melden.

Nu wordt er alleen termijn bedrag afgesproken, alle termijnen keurig op tijd voldaan. En dan 2 maanden later de brief dat je niet voldaan hebt, omdat de rente openstaat. Die dus WEL als verrassing kwam voor ons.

Toppie
Berichten: 10
Lid geworden op: 15 aug 2005 14:23

Re: Bijgekomen kosten na treffen regeling???

Ongelezen bericht door Toppie »

Ja......als ik jullie was zou ik voor dat flut bedrag van 22 euro gewoon eieren voor mijn geld kiezen...de kosten daarna zijn vele malen hoger...met dat betreft zijn ze TE machtig
Beter even je trots opzij dan een naam voor wanbetalerij.
(met ervaring kan je een hoop doen zoals spreuken verzinnen
Groeten Toppie)

Gesloten