LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] switchen van energiebedrijf

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
e.huijzers
Berichten: 11
Lid geworden op: 26 sep 2005 15:29

switchen van energiebedrijf

Ongelezen bericht door e.huijzers »

In dec.2004 ben ik telefonisch benaderd door enegie-direct met de vraag of ik intresse had in lagere energiekosten.Daar ik in de bijstand zit had ik dat natuurlijk wel,wat ik ook gezegd heb.Voor verdere inormatie kon ik inloggen op hun site,wat ik dus ook heb gedaan,maar eigenlijk verder nergens op in ben gegaan,omdat ik het eigenlijk al vreemd vond dat ze via de telefoon om mijn bankrekeningnummer vroegen.
Ik heb verder ook niets meer vernomen van dit eigenaardige bedrijf tot dat in in juli mijn jaarnota van eneco ontving.Ik moest een aanzienlijk bedrag bijbetalen en ben voor de zekerheid nog even langs eneco gegaan omdat ik het bedrag nogal hoog vond.Daar kreeg ik te horen dat ik 'geswitched' was. :? Ik heb het meteen ongedaan laten maken en heb me weer als klant bij eneco aangemeld.In die periode kwam ik er dus ook achter dat enegie direct in mei een bedrag van 88 euro van mijn bank had gehaald (waar ik hun helemaal geen machtiging voor heb gegeven!!!) Ik doe aan internetbankieren en krijg hierdoor dus maar 1 x in de 3 maanden een bankafschrift,dus heb ik pas eind juli ontdekt dat die lui aan mn rekening zitten.Een paar dagen na mijn ontdekking hebben zij weer een bedrag van 179 euro van mijn rekening gehaald,dit allemaal terwijl ik al die tijd gewoon via eneco gas en stroom ontvang....niet alleen het transport maar ook het verbruik.Ik heb dit bedrag meteen teruggeboekt omdat ik ten 1ste helemaal geen klant wou worden en ten 2de heb ik hun hier geen toestemming voor gegeven.Inmiddels heb ik een aanmaning binnen gekregen van 179 euro en die kosten lopen nog hoger op als ik dit bedrag niet binnen 5 dagen overmaak.Op advies van buro voor rechtshulp heb ik telefonisch contact opgenomen en hun verzocht om een kopie van het telefoongesprek waar ik zogenaamd met al hun voorwaarden zou hebben ingestemd,en daar wacht ik nu dus op,want het lijkt me toch stug dat als ik zeg dat ik ergens in ben geinterresseerd dat ik hierdoor meteen klant word en het ook wel best vind dat ze mn bankrekening plunderen.....Al met al komt het er eigenlijk op neer dat ik vanaf april 2005 zowel van eneco als van energiedirect gas en stroom ontvang.......en niemand snapt het.......Leuk ook dat je in dit soort situaties van het kastje naar de muur word gestuurd......Bij deze toch ook ff de regering bedanken voor het privatiseren van dit soort bedrijven.Schunnig hoe die lui arme mensen in de val kunnen lokken!!!! Wie houdt daar eigenlijk toezicht op nu????

Jonjo
Berichten: 1485
Lid geworden op: 14 aug 2005 09:18

Re: switchen van energiebedrijf

Ongelezen bericht door Jonjo »

Het is om het zachtjes te zeggen ook niet zo slim om een bankrekening nummer te geven. Dit heeft tegen, als U dit niet gedaan had, had U aangifte kunnen doen van diefstal. Ik hoop dat ze mij ook een keer bellen.

Gesloten