LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] incasso laten doen en al het geld opgeslorpt door deurwaarde

Goeie of slechte ervaringen met incasso's? Ventileer hier jouw mening.
jer
Berichten: 9
Lid geworden op: 31 okt 2005 15:58

incasso laten doen en al het geld opgeslorpt door deurwaarde

Ongelezen bericht door jer »

ooit een incasso laten doen door een incasso buro. Ze hebben maar liefst 1270,00 opgehaald over een aantal jaren. daarna zijn zij gestopt omdat de meerkosten niet verhaalbaar waren omdat de debiteur naar duitsland (buitenland )was verhuist. op dat moment konden zij wel ineens het dossier sluiten en afrekeninen. al het geld opgeslorpt door het deurwaarderwaarders kantoor Van der Velde in den haag.onder het mom van kosten zus en zo. voor mij zijn het ratten...

Guusje
Berichten: 127
Lid geworden op: 23 okt 2005 23:34

Re: incasso laten doen en al het geld opgeslorpt door deurwaarde

Ongelezen bericht door Guusje »

volgens de wettelijke regels worden de betalingen eerst afgeboekt op de kosten, daarna op de rente en dan pas op de hoofdsom (6:44 BW).
maar van der Velde moet dan wel met een duidelijke specificatie over de brug komen om aan te tonen dat deze kosten ook zijn gemaakt.

ik mag met dit bedrag wel aannemen dat hij een procedure heeft gevoerd en er een vonnis is verkregen. het vonnis en de exploten moet hij je wel toesturen.
stel dat die debiteur over enige tijd in Nederland terug komt of (nu nog) in Nederland een inkomstenbron heeft, of een (post-)bankrekening in Nederland waar nog gelden op binennkomen, dan moet je je daarop kunnen verhalen, desnoods via een andere deurwaarder.
het maakt dan niet uit dat hij in Duitsland woont, al woont hij in verwegistan. het gaat om de verhaalsmogelijkheden in Nederland.

Gesloten