LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] http://www.accu-markt.nl/

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
ArieM
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 feb 2011 16:59

http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door ArieM »

Op 19 december 2010 heb ik op http://www.accu-markt.nl/ een accu besteld voor een HP laptop!

Deze site is volledig nederlands en zag er verder goed uit, er staat dat na betaling binnen 1 dag de accu geleverd wordt mits er met ideal betaald wordt!

Dus ik bestel een accu en betaal via paypal met mijn creditcard (dan duurt het maar een paar dagen langer dacht ik nog)

nou order verstuurd, en krijg verder niets in de mail van bedankt voor uw bestelling, of uw bestelling is geplaatst! dus ik sluit rustig af, ga naar bed en denk dat komt wel, soms duurt dat wat langer!

na 5 dagen nog steeds niets gehoord te hebben heb ik een email verstuurd naar [email protected]

Helaas totaal geen gehoor, dus ik heb vervolgens paypal gebeld met het idee dat ik opgelicht ben!
Paypal zou contact op nemen met de verkoper, en 3 dagen later krijg ik eindelijk antwoord met het bericht i had shipping to you! normally it takes 5 - 30 days

Nou krijg nou wat, ik bestel toch in NL, wat beleven we nou!
na een aantal heen en weer gemaild te hebben blijkt de "eigenaar" in singapore te wonen,

dus ik ben verder akkoord gegaan met de wachttijd!
dus een maand later op 18 januari komt de accu binnen, maar defect doet helemaal niks dat ding!

daarop ben ik paypal gaan bellen, ja sorry meneer, u heeft met creditcard betaald, misschien kunnen hun wat voor je doen,
Creditcard maatschappij gebeld! die willen dan graag je order zien, alle email, bewijs van betaling en noem het maar op voor een eventuele terug betaling,
1 week later brief in de brievenbus, uw geschil is afgewezen, geen geld terug!
je bent alleen verzekerd bij diefstal en verlies!

allemaal heel leuk, maar de verkoper die reageert niet meer!
Het kan toch niet zo zijn dat deze ongeloofelijke s***el er nu met mijn geld vandoor is, ik een kapot product heb , en er helemaal niets tegen kan doen ?

(en ja, ik heb het bedrijf gegoogled voordat ik bestelde en er stonden geen negatieve reacties online, dus ik denk dat is goed)

ArieM
Berichten: 2
Lid geworden op: 25 feb 2011 16:59

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door ArieM »

Nou blijkbaar is dat dus toch mogelijk!

helemaal niemand die weet wat je hieraan kan doen ?

AvdH
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mar 2011 15:38

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door AvdH »

Ik zie dit nu voor het eerst en ben er zelf bij deze verkoper afgelopen week ook in getrapt.
Is het bij jou opgelost en zo ja, op welke manier?

Emmy75
Berichten: 6713
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Emmy75 »

Het is een heel vervelende situatie uiteraard. Buiten aangifte van oplichting weet ik niet wat u zou kunnen doen. Misschien kunt u het maar beter zo snel als mogelijk vergeten en er lering uit trekking.

Een aantal algemene tips om bij webwinkels te bestellen, zeker als er vooruit betaald moet worden:
- Ga na of de webwinkel is aangesloten bij het keurmerk voor de thuiswinkelorganisatie. Vertrouw niet alleen een logo op de site maar check dit ook bij het keurmerk en check betrouwbaarheid keurmerk (vb thuiswinkel.org)
- Staat er een vestigingsadres op de site (niet alleen postadres). Google ook het adres en kijk eens naar de foto op streetview.
- Bekijk de site van de webwinkel goed. Ik heb deze site eens vluchtig bekeken en het volgende is mij opgevallen (buiten het vorige punt): er staan geen voorwaarden op, het woord "laptopaccu's" wordt op 3 verschillende manieren geschreven. Er staan ook wel wat taalfouten op. Verder lijkt de tekst wat knip- en plakwerk. Het valt niet heel erg goed op maar het is er wel. Als je doorklikt op contact opent je e-mailprogramma en dus heb je alleen een e-mailmogelijkheid..

Persoonlijk zou ik niet bij deze site bestellen, zeker niet als ik vooruit zou moeten betalen. Ik zou een andere site zoeken die betrouwbaarder overkomt. Als het wel zuivere koffie is, is dat jammer voor de site maar dan moeten ze maar zorgen dat het beter overkomt als ze mij als klant willen hebben.

AvdH
Berichten: 2
Lid geworden op: 19 mar 2011 15:38

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door AvdH »

Dank je voor de Tips Emmy 75.
Ik snap het wel en ben het helemaal eens met je verhaal, maar deze persoon doet alsof het hier een Nederlands bedrijf betreft. Nu weet ik wel dat het verschrikkelijk stom van me is om er in te trappen en zonder grondig te onderzoeken een bestelling heb geplaatst.
Is er een instantie die tegen zulke personen of websites kan optreden, behalve de politie dan? Die zijn druk bezig met andere zaken en zullen dit alleen maar opschrijven en in een la steken.

De accu is inderdaad aangekomen en kwam via luchtpost uit Singapore. Er is dus een product afgeleverd en het ziet er uit als een laptopaccu. Nu blijkt deze nieuwe accu defect te zijn en doet helemaal niets. Is niet te laden en geeft geen spanning. Mijn geval is daarmee gelijk aan het geval van mijn voorganger hierboven.
Ik heb dit probleem bij de verkoper gemeld, maar die zwijgt tot nu toe.

Heeft iemand een idee hoe ik dit het beste aan kan pakken? Bij wie kan ik terecht als de verkoper blijft zwijgen?

Daddles
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 apr 2011 12:22

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Daddles »

ik heb ook een accu bij accu-markt besteldt en in eerste instantie leek het erop dat ik er ook ingestonken was. Geen bevestigingsmail, geen antwoord op e-mails etc.

Contact opgenomen met PayPal zonder resultaat. Toen maar een dreigmail gestuurd, gedreigd met internetpolitie (bestaat in Nederland) aangifte wegens fraude op de website bij Google en Norton (geven waarschuwing bij meer meldingen) en gedreigd met Radar en Kassa. Twee weken later werd de accu geleverd, inmiddels geplaatst en werkt perfect. Misschien heeft hij voor een keer geinvesteerd in een "echte" accu om gezeur te voorkomen. Ik zou jullie aanraden hetzelfde te doen.

Daddles

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Registratie eens nagezien... is openbaar via:
https://www.sidn.nl/over-nl/whois/
Domeinnaam accu-markt.nl
Status actief
Houder David li
Administratieve contactpersoon [email protected]
163.com opgezocht: http://www.networksolutions.com/whois-search/163.com

Dit is GEEN Nederlandse webshop, maar een typisch voorbeeld van een 'chinese' webshop - de site is geregistreerd in/via/door een chinese persoon.

Ondertussen, met ervaringen van anderen, kan ik rustig stellen dat dergelijke shops oplichters zijn. Ze leveren of niet, of namaak artikelen (die dan niet werken).
Voor mensen die via een creditcard hebben betaald - men heeft NIET geleverd wat besteld is (nl, een werkende accu) maar een namaak (defect) product, en op die grond zou de betaling teruggedraaid moeten worden (in principe kan je zeggen dat ze de accu gestolen hebben, en dat geprobeerd hebben te verbergen door een nepper te zenden).

mcleaver
Berichten: 19
Lid geworden op: 02 feb 2006 15:58

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door mcleaver »

Dit is mij ook net overkomen. Ik ben nooit eerder ingetuint op deze manier in 20 jaar op het net. Ik metke ook pas bij be bevestiging van PayPal dat ik niet met een bedrijf in Nederland te maken had. Ik mailde om te vragen wat en wanneer en daarna om mijn bestelling te annuleren, maar kreeg steeds de zelfde mail terug: "Dear Sir/Madam, / I had shipping to you. / Normally, the delivery takes about 5-30 business days. / It will arrive you soon. / Best wishes& regards"
Ik heb contact opgenomen met PayPal, ook omdat er eerder zoveel klachten waren, maar ze zei dat gedupeerde altijd een klacht in moeten dienen, ook om te zorgen dat PayPal actie kan ondernemen. Je moet inloggen, naar het klachtencentrum gaan en een "kwestie"" openen. Die kan dan later in een "claim" omgezet worden. Als iedereen dit doet hebben wij meer kans om deze zaak behandeld te krijgen.

wkg
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 apr 2011 08:23

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door wkg »

Dag mensen,

Vervelend om te lezen dat jullie zijn opgelicht. Zojuist wilde ik bij dezelfde webwinkel een accu gaan bestellen, maar vertrouwde het niet helemaal. Toch maar even gegoogled op batterijshop.org, want dat is de andere domeinnaam die aan deze site is gelinked. Zodoende ook op accu-markt.eu gezocht. Pas helemaal verstopt op pagina 5 of 6 vond ik jullie negatieve beoordeling. Dank dus voor jullie bericht. Ik zou willen vragen of jullie ook een waarschuwing willen plaatsen op internetoplichting.nl oid, zodoende kunnen meer mensen de berichten via google vinden en voor deze oplichter worden behoed.

@ ArieM: als je geen negetieve berichten over een webwinkel kan vinden, dan moeten er wel ergens positieve reacties staan. Zo niet, dan is het meestal geen zuivere koffie.

Succes allemaal!

Thomas81
Berichten: 5
Lid geworden op: 18 nov 2010 15:29

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Thomas81 »

Altijd voorzichtig zijn met dit soort zaken en alleen bestellen bij betrouwbare site's. Die man weet precies wat ie doet en waarschijnlijk ben ij niet de enige! :roll:

mcleaver
Berichten: 19
Lid geworden op: 02 feb 2006 15:58

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door mcleaver »

Thomas81 schreef:Altijd voorzichtig zijn met dit soort zaken en alleen bestellen bij betrouwbare site's. Die man weet precies wat ie doet en waarschijnlijk ben ij niet de enige! :roll:
Ik ben er nog nooit in 20 jaar (inter)net ingetuind. Rara is dat deit bedrijf ook gewoon boven stond als een Google adverteerder. Dat plus een volledig NL site met nl domeinnaam heeft me in de war gebracht.

Inter
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 jul 2004 18:28

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Inter »

wkg schreef:Dag mensen,

Vervelend om te lezen dat jullie zijn opgelicht. Zojuist wilde ik bij dezelfde webwinkel een accu gaan bestellen, maar vertrouwde het niet helemaal. Toch maar even gegoogled op batterijshop.org, want dat is de andere domeinnaam die aan deze site is gelinked. Zodoende ook op accu-markt.eu gezocht. Pas helemaal verstopt op pagina 5 of 6 vond ik jullie negatieve beoordeling. Dank dus voor jullie bericht. Ik zou willen vragen of jullie ook een waarschuwing willen plaatsen op internetoplichting.nl oid, zodoende kunnen meer mensen de berichten via google vinden en voor deze oplichter worden behoed.

@ ArieM: als je geen negetieve berichten over een webwinkel kan vinden, dan moeten er wel ergens positieve reacties staan. Zo niet, dan is het meestal geen zuivere koffie.

Succes allemaal!
Is batterijshop.org echt wel dezelfde :

Ik krijg dit als resultaat .
TomTom
Een NL adres dus .


http://dawhois.com/site/batterijshop.org.html
http://www.ip-adress.com/sites-like/batterijshop.org




Dus wel een NL vestiging maar omdat deze niet op kieskeurig of Tweakers staat heb ik wel mijn twijfels .

Als het onderstaande leest vinden zichzelf wel betrouwbaar
http://www.batterijshop.org/catalog/opl ... e86ebb79d8
Laatst gewijzigd door Inter op 12 mei 2011 09:13, 1 keer totaal gewijzigd.

mcleaver
Berichten: 19
Lid geworden op: 02 feb 2006 15:58

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door mcleaver »

DRie weken later is een accu wel aangekomen, maar het werkte niet. DOA heet dag. Ik heb dat aan PayPal laten weten, maar dat was alleen reden om de klacht te sluiten. Als niets aangekomen was zou ik nog reden tot klagen hebben, maar een dode accu is beter dan niets?

Inter
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 jul 2004 18:28

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Inter »

Voor de duidelijkheid http://www.accu-markt.nl is heel wat anders dan

http://www.accumarkt.eu/ en http://www.batterijshop.org

Bij de laatste heb ik een originele Sony Accu besteld Voor bijna de prijs wat anderen voor namaak rommel (een keer maar nooit meer) rekenen .
De volgende dag al een mailtje dat deze is verzonden Bleek dat die al bij thuiskomst al in de bus te zitten .En ook nog zonder verzendkosten .
Alles ziet er wel niet zo professioneel uit maar deze webshop maakt zijn belofte waar .
Dus niks Chinees .Is gewoon een eenmanszaak in Papendrecht .Zelfs ophalen is ook mogelijk .

Heb je klachten is daarvoor niet PayPal .
Uiteraard is het altijd mogelijk dat het niet in voorraad is .
Dat is iets niet werkt (DOA) gebeurt bij elke webshop .
Of je ook nog geklaagd of gevraagd hebt bij de webshop . Lees ik hier nergens .
Laatst gewijzigd door Inter op 12 mei 2011 09:12, 2 keer totaal gewijzigd.

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Inter schreef: Verder wat hier staat is allemaal onzin .
Niks Chinees .Is gewoon een eenmanszaak in Papendrecht .
[\quote]

Niks chinees?
Hoe verklaar je dan de eigenaar van accu-markt.nl ?
En het administratieve contact (zeg maar, wat info@domein zou moeten zijn) is toch echt Chinees:
Registrant: Make this info private
GUANGZHOU NETEASE COMPUTER SYSTEMS CO.LTD
8FL, Netease Building, No 16, KeYun Rd
ZhongShan Av. GuangZhou IT Harbor
Guangzhou, Guangdong 510665
CN
Als men dan een fysieke vestiging in Nederland heeft - waarom dan registratie via deze omweg? En waar vind ik het adres op de website? en het KVK nummer? en een telefoonnummer?
Het enige wat je krijgt als je klikt op 'contact' is een mailto:[email protected] - wat dus GEEN contact optie is.

Het feit dat u klachten als onzin afdoet vind ik nogal kort door de bocht - want als het bij u goed gaat, maakt het bedrijf dus kennelijk nooit fouten?

Inter
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 jul 2004 18:28

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Inter »

wkg schreef:Dag mensen,

Vervelend om te lezen dat jullie zijn opgelicht. Zojuist wilde ik bij dezelfde webwinkel een accu gaan bestellen, maar vertrouwde het niet helemaal. Toch maar even gegoogled op batterijshop.org, want dat is de andere domeinnaam die aan deze site is gelinked. Zodoende ook op accu-markt.eu gezocht. Pas helemaal verstopt op pagina 5 of 6 vond ik jullie negatieve beoordeling. Dank dus voor jullie bericht. Ik zou willen vragen of jullie ook een waarschuwing willen plaatsen op internetoplichting.nl oid, zodoende kunnen meer mensen de berichten via google vinden en voor deze oplichter worden behoed.

@ ArieM: als je geen negetieve berichten over een webwinkel kan vinden, dan moeten er wel ergens positieve reacties staan. Zo niet, dan is het meestal geen zuivere koffie.

Succes allemaal!


Ik was misschien niet goed duidelijk
Het gaat bij mij om het bovenstaande .
Jullie halen 2 bedrijven (wkg21 apr 2011 07:50) door elkaar .

Had je ook kunnen zien als je naar mijn links had gekeken .
Zie mijn eerdere bericht van 01 mei 2011 11:20 met dezelfde quote
Laatst gewijzigd door Inter op 12 mei 2011 09:14, 1 keer totaal gewijzigd.

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Guardian72 »

@ inter...

Mischien dan even handig om het 'onderwerp' aan te passen naar de webwinkel waar het om gaat?
Want - het leek alsof er beweerd werd dat accu-markt.nl 'de goede' was.

batterijshop
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 mei 2011 10:43

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door batterijshop »

Hallo

Let op batterijshop.org en accumarkt.eu is niet dezelfde site als accu-markt.nl
We zijn hier al een tijdje mee bezig, om die site weg te krijgen, maar dat is heel moeilijk
Deze site gebruikt ten onrechte onze naam accumarkt, die geregistreerd is bij K.V.K

Koop niets bij deze chinees, want het is een oplichter, ook in andere landen is hij bezig, soms krijg je wel je bestelde product, en soms werkt het niet, en je kunt nergens terecht om de producten terug te sturen

Betaal iets meer en koop iets goeds

MVG Klantenservice BatterijShop - Netherlands

www.batterijshop.org
www.batterijshop.eu
www.batterijshop.be
www.batterijshop.cz
www.batterij-markt.nl
www.accumarkt.eu

email: [email protected]
tel 078-6158334

batterijshop
Berichten: 8
Lid geworden op: 23 mei 2011 10:43

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door batterijshop »

En ja hoor we hebben email contact gehad
---------------------------------------------------
U kunt het hier lezen, begin onderaan
----------------------------------------------------
This is no answer, remove the battery market name (accu-markt) of your site or not
if not then we will take action, all costs for your account

Batterijshop - Netherlands

and you can reed Netherlands ?

Geef dan ook antwoord op onze vragen

Op 23-5-2011 13:17, yjf schreef:
>
> Hallo
>
> Let op batterijshop.org en accumarkt.eu is niet dezelfde site als accu-markt.nl
> We zijn hier al een tijdje mee bezig, om die site weg te krijgen, maar dat is heel moeilijk
> Deze site gebruikt ten onrechte onze naam accumarkt, die geregistreerd is bij K.V.K
>
> Koop niets bij deze chinees, want het is een oplichter, ook in andere landen is hij bezig, soms krijg je wel je bestelde product, en soms werkt het niet, en je kunt nergens terecht om de producten terug te sturen
>
> Betaal iets meer en koop iets goeds
>
> MVG Klantenservice BatterijShop - Netherlands
>
> http://www.batterijshop.org
> http://www.batterijshop.eu
> http://www.batterijshop.be
> http://www.batterijshop.cz
> http://www.batterij-markt.nl
> http://www.accumarkt.eu
>
> email: [email protected]
> tel 078-6158334
>
>
>
> 发件人: BatterijShop [mailto:[email protected]]
> 发送时间: 2011年5月23日 19:04
> 收件人: yjf
> 主题: Re: 答复: 答 复: 答复: 答复: accu-markt
>
>
>
> No answer ???
>
> Op 23-5-2011 10:32, BatterijShop schreef:
>
> The URL http://www.accu-markt.nl is ok but not the name on you site accu-markt
> We have register this name bij dutch K.V.K, You may not use this name
>
> see picture
>
>
> Op 23-5-2011 9:55, yjf schreef:
>
> http://www.accu-markt.nl ????
>
>
>
> 发件人: BatterijShop [mailto:[email protected]]
> 发送时间: 2011年5月23日 15:53
> 收件人: yjf
> 主题: Re: 答复: 答 复: 答复: accu-markt
>
>
>
> Dear Mr. / Ms
>
> You may not use this name on your site, we have this name registered with the Dutch Chamber of Commerce
>
> Op 23-5-2011 9:19, yjf schreef:
>
> What?????
>
>
>
> 发件人: BatterijShop [mailto:[email protected]]
> 发送时间: 2011年5月23日 15:08
> 收件人: yjf
> 主题: Re: 答复: 答 复: accu-markt
>
>
>
> Op 23-5-2011 8:33, yjf schreef:
>
>
>
>
>
> 发件人: BatterijShop [mailto:[email protected]]
> 发送时间: 2011年5月23日 1:29
> 收件人: yjf
> 主题: Re: 答复: accu-markt
>
>
>
> Op 21-5-2011 1:52, yjf schreef:
>
> Dear Sir/Madam,
>
>
>
> I had shipping to you.
>
>
>
> Normally, the delivery takes about 5-30 business days.
>
>
>
> It will arrive you soon.
>
>
>
>
>
> 发件人: [email protected] [mailto:[email protected]]
> 发送时间: 2011年5月21日 6:26
> 收件人: [email protected]
> 主题: accu-markt
>
>
>
> BatterijShop
>
>
>
> Geachte Hr/mevr
>
>
>
> Wij verzoeken u om de naam accu-markt per onmiddelijke in gang van uw site te verwijderen, deze naam is door ons bedrijf geregistreerd bij de kamer van koophandel,u overtreed hiermee de nederlanse wet
>
>
>
> Indien er binnen 14 dagen geen gevolg aan word gegeven zullen wij de nodige maatregelen treffen waarbij u opdraaid voor de kosten
>
>
>
> Batterijshop - Netherlands
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

Guardian72
Berichten: 6858
Lid geworden op: 04 jun 2008 13:37
Contacteer:

Re: http://www.accu-markt.nl/

Ongelezen bericht door Guardian72 »

Succes met vechten tegen deze chinezen.
Chinese webshops vervuilen steeds meer het internet - vooral omdat ze nauwelijks aan te pakken zijn. De chinese overheid werkt niet echt mee.

Het enige wat je kan doen is een klacht bij de SIDN neerleggen - en verzoeken om de registratie van deze nepshop over te dragen aan de rechthebbende van het handelsmerk.

Gesloten