LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] postcode loterij

Goede of slechte ervaringen met kansspelen? Geef hier jouw mening.
hwhardiek
Berichten: 25
Lid geworden op: 26 nov 2007 15:38

postcode loterij

Ongelezen bericht door hwhardiek »

Ik doe reeds jaren mee aan deze loterij.
Maar ik vind dat deze loterij toch agressief om gaat met de mensen.
dagen geleden een brief ontvangen met de keuze om drie zegels te plakken met 3verschillendepostcode nummers a 9euro per stuk.
Uiteraard heb ik niet gereageerd.
Maar vandaag weer een brief met opschrift nazending en weer die zegels om te plakken.
Ik wordt hier moe en vervelend van.
Denk dat sommige mensen hier intrappen om dat er nummers bij staan waar de prijs misschien op kan vallen.
De gedachte kan zijn ik doe het toch maar want stel dat de prijs op een van de nummers valt,dan loop ik toch veel geld mis (die uiteraard zeer klein is maar toch)
Ik vind dat ze op deze manier moeten stoppen!!!!
Henk

holnorg
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 dec 2007 13:18

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door holnorg »

Ik ben de laatste weken 'doodgegooid' met smeekbedes van de postcodeloterijshow. Steeds weer post om extra loten (voor exta kansen) te kopen. Aan de envelope is nauwelijksa te zien van wie hij komt, dus maak je die open. Weer die onzin. Zeer agressief, en dat wordt ik er zelf ook een beetje van. Net werd ik nota bene gebeld door zo'n *****. Ik raad iedereen aan alle antwoordenvelopes creatief gevuld terug te sturen (harde porno, zoute haring). Misschien helpt dat, ik denk van niet. :evil:

gravedigger
Berichten: 3097
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door gravedigger »

Vandaag dus weer een brief. Vrij weergegeven: wij hebben tot onze grote schrik gemerkt, dat wij Uw rekening niet mogen plunderen" :)

kobus200
Berichten: 3
Lid geworden op: 22 dec 2007 14:12

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door kobus200 »

Krijg ik een kerstlot cadeau via kerstpakket.
Even activeren en je doet mee

Maar dan wordt moet je wel met een machtiging accoord gaan voor een heel jaar.ga je niet accoord mag je je lot weggooien a 8 euro 50

Citaat van postcode loterij te vinden op http://www.kerstlot.nl na activerings code in te toetsen


Ik speel in de trekking van december 2007 gratis mee met 1 lot. Ik machtig de Nationale Postcode Loterij N.V. hierbij vanaf januari 2008 tot schriftelijke wederopzegging de inleg per trekking (13 trekkingen per jaar) van mijn bankrekening af te schrijven. Ik ga akkoord met het deelnemersreglement. Ik ga meespelen met 1 lot à 9,- euro inclusief Verdubbelaar.

Conlies
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 dec 2007 17:31

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door Conlies »

Ik word ook gestoord van postcodeloterij en begrijp niet dat een persoon als H. Huisman die brieven in zijn naam laat ondertekenen. Wellicht in naam van de goede doelen, maar ze gaan echt een stap te ver. Ik ga mijn loten opzeggen en kies mijn eigen goede doelen wel, maar begrijp niet dat dit nog nergens in de media terecht is gekomen.

De laatste brief slaat werkelijk alles. Letterlijk: "Geachte heer Moolenaar, Tot mijn schrik blijkt uit onze administratie dat u nog niet gereageerd heeft op onze eerdere oproepen de drie extra voor u gereserveerde lotnummers voor de Postcodeloterij te activeren. Ik vraag u dringend dit alsnog te doen, etc."

Voor een dergelijk nationaal bedrijf is de toonzetting not done en het stalkersgehalte heb ik zelden hoger meegemaakt. Dat je aan het eind zijdelings wordt gewezen op de kosten van 8,50 euro per lot is nog daaraan toe, maar dat je hier vervolgens ook maandelijks aan vast zit, moet blijkbaar iedereen zelf ondervinden.

ruitenheer
Berichten: 431
Lid geworden op: 19 jun 2005 13:37

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door ruitenheer »

Het enige positieve aan die laatste brief was dat er (bij mij tenminste) boven stond: "laatste oproep". Ik heb deze brief (net als alle vorige) teruggestuurd, en erbij gezet "echt waar?". Niet dat ik de illusie heb dat ze ermee stoppen, maar wat terugplagen mag :-)

gravedigger
Berichten: 3097
Lid geworden op: 11 jun 2005 20:47

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door gravedigger »

Bron: de Stentor:

'Postcode Loterij doet aan chantage'

Gepubliceerd: vrijdag 28 december 2007 @ 17:31
De Nationale Postcode Loterij krijgt steeds meer klachten over haar reclamecampagnes. Mensen ergeren zich aan de emotionele chantage die de Postcode Loterij zou hanteren. Zo zegt de loterij dat mensen miljoenen mislopen als zij niet meedoen. Anderen melden zich omdat ze denken al een prijs te hebben gewonnen, terwijl dat niet zo blijkt te zijn, meestal door dubieuze reclamefoldertjes.

In totaal kreeg de Postcode Loterij bij de Reclame Code Commissie 73 klachten, terwijl de Bankgiroloterij 23 klachten kreeg. De Staatsloterij kreeg slechts 12 klachten. Een woordvoerder van de Postcode Loterij zegt de klachten niet te kunnen verklaren: "Het kan aan onze campagnes liggen, maar misschien klagen mensen in het algemeen wel sneller."

Hoeveel klachten zijn ingediend zijn bij de Postcode Loterij zelf wil de organisatie niet prijsgeven. Vorig jaar werd de loterij voor de rechter gesleept door een vrouw uit Heusden. Zij claimde 'psychische schade' te hebben door het mislopen van prijzengeld. Buurtbewoners die op dezelfde postcode woonden en lid waren van de loterij mochten in totaal veertien miljoen euro verdelen. De vrouw werd door de rechter in het ongelijk gesteld.

Door de Universiteit van Tilburg is onderzoek gedaan naar de redenen om met de Postcode Loterij mee te doen. Uit het onderzoek blijkt dat angst voor spijt dat men geen lot gekocht heeft een belangrijke reden is om mee te spelen met de Postcode Loterij.

Volgens de onderzoekers stimuleert de Postcode Loterij dit gevoel door in de reclame-uitingen hierop in te spelen ('U speelt niet mee, wat betekent dat u straks met lege handen komt te staan') en kan de Postcode Loterij, doordat de prijzen gekoppeld aan de postcode, het leven van mensen die niet gewonnen hebben, omdat ze geen loten hebben gekocht, beïnvloeden.

De Tilburgse hoogleraar openbare financiën Harrie Verbon pleit dan ook voor een verbod op de Postcode Loterij. Volgens hem maakt de loterij zich schuldig aan chantage.

Met 2,4 miljoen deelnemers aan de Postcode Loterij is het de grootste goededoelenloterij van Nederland. Sinds haar oprichting in 1989 heeft de loterij ruim 2,3 miljard euro aan de goededoelenorganisaties uitgekeerd. Van de omzet gaat 50 procent naar goede doelen, 30 procent naar prijzengeld en 20 procent naar overige kosten.

jwenb
Berichten: 5
Lid geworden op: 29 dec 2007 15:35

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door jwenb »

Ik heb op 21 december 2007 een klacht neergelegd bij de reclame code commissie, in afwachting op hun reactie.

De klacht komt er op neer dat als er meer loten worden uitgegeven, de kans op een prijs niet toeneemt zoals de postcodeloterij beweert. De postcodeloterij stelt dat je veel meer kans gaat maken op prijzen, naar mijn idee is de kans of gelijk of mogelijk zelfs minder. Per postcodegebied komen er steeds meer loten bij , terwijl de omvang van het postcodegebied gelijk blijft. De prijzen moeten dus over veel meer loten worden verdeeld. Het is misleidend om dan te stellen dat men juist meer kans maakt op een prijs.
Bovendien wordt door de postcodeloterij, in agressieve en opdringerige reclame, aangezet tot een onevenredige mate van deelneming, terwijl in hun eigen gedragscode staat, dat dit niet is toegestaan.
Laatst gewijzigd door jwenb op 30 dec 2007 13:40, 1 keer totaal gewijzigd.

Jan1
Berichten: 772
Lid geworden op: 15 nov 2003 19:16

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door Jan1 »

Je speelt mee om de goede doelen te steunen, daar moet je wat voor over hebben. Als je meespeelt om er beter van te worden ( een prijs winnen ) dan ben je niet goed bezig, de kans om te winnen is dermate klein, dat je financieel beter af bent als je niet meedoet.

jwenb
Berichten: 5
Lid geworden op: 29 dec 2007 15:35

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door jwenb »

Hoi Jan 1

Als het je alleen gaat om het steunen van goede doelen, zit je niet goed bij de postcodeloterij, omdat minstens de helft wordt uitgegeven aan reclameakties, promotie en overige kosten. Wil je vooral de goede doelen zelf steunene, dan moet je rechtstreeks geld geven aan de betreffende goede doelen.
Vrijwel ieder doet mee om een prijsje te winnen en tegelijkertijd bij te dragen aan goede doelen, maar niet om alleen maar een goed doel te steunen.
De promotie van npl is overigens vooral gericht op het winnen van prijzen.

met vriendelijke groeten,

Jan W

annytheo
Berichten: 25
Lid geworden op: 09 okt 2006 13:17

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door annytheo »

Al jaren spelen wj mee in de postcode loterij.
Nu is de postcode kanjer van 5,8 miljoen euro op onze postcode gevallen,6601?? en vraag mij af hoe word die verdeeld?
Er zijn heel veel postcodes in wijchen,maar in mijn straat zin meer dan honderd huizen,maar er zijn ook straten met 4 tot 6 huizen.
Als er nu uit alle postcodes een word getrokken bij die 4 tot zes huizen zijn er weer enkele miljoenairs.
Ik hoop daarom dat er meer cijferkodes van xc medoen dan van die 4 tot zes huizen,maar hoe kom je daar achter?
Ook zouik een heel andere verdeling gaan maken zodat mensen met een laag inkomen ook kans hebben op een prijs.
Als men b.v. 2,50 euro kan missen zouden er prijzen van 10.000 euro op kunnen vallen,bij 5 euro 50.000 euro en bij 10 euro 100.000 euro.
er zou dan niet in een straat miljoenen moeten vallen maar verdeeld over de hele postcode kan men dit verdelen.
Want iemand die maar 2,50 euro kan missen zal hel blij zijn met 10.000 euro ,ik zou al tevreden zijn met 5.000 euro.
Ik weet zeker dat er meer ingelegd zal worden dan nu en men heeft meer over om voor de goede doelen te besteden.

jwenb
Berichten: 5
Lid geworden op: 29 dec 2007 15:35

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door jwenb »

Gefeliciteerd met uw prijs !
Hoe de verdeling precies in zijn werk gaat weet ik niet.
Ik heb gehoord dat ook loten die niet zijn verkocht meedoen in de verdeling. Of dat zo is weet ik niet zeker. Dan zou er prijzengeld weer in de algemene prijzenpot vallen. Lijkt mij niet zo eerlijk.
Op zich een mooi idee van u om ook kleinere loten uit te geven.
Voor elk budget is er dan iets te besteden.
De staatsloterij heeft die mogelijkheid ook, met bijvoorbeeld 1/5 loten.
Wat betreft de goede doelen vind ik dat men veel minder geld moet steken in dure reclameakties waar niemand op zit te wachten.
Er blijft dan veel minder aan de strijkstok hangen en er kan meer geld naar de goede doelen gaan.
Deelnemers die al meedoen worden steeds ook weer lastig gevallen met brieven over het kopen van nog meer loten.
Deelnemers weten best wel dat ze meer loten kunnen kopen en hoe dat moet. Mensen die nog geen loten hebben zou men eens per jaar eens kunnen benaderen.

Jan1
Berichten: 772
Lid geworden op: 15 nov 2003 19:16

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door Jan1 »

Deelnemers die al meedoen worden steeds ook weer lastig gevallen met brieven over het kopen van nog meer loten.
Ja natuurlijk, ze weten dat de deelnemers die ze al hebben, gevoelig zijn voor gokkerij.

kirsten007
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 dec 2007 19:48

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door kirsten007 »

De postcodeloterij doet aan misleiding:

2 weken terug waren ze aan de deur en als je meedeed speelde je de 1e maand gratis, en er was volgend hun zowiezo een prijs gevallen op mijn straat
22 december kwamen ze weer aan de deur met de vraag of we annoniem of bekend wilden zijn als de prijs zou vallen, er zou nog een brief over komen. toen vroeg ik wat is er aan de hand in onze wijk? ik kreeg het antwoord dat ze niks mochten zeggen, maar dat het heel leuk zou worden 1 januari.

toen ik een paar dagen terug weer bij hun op de site keek, zag ik dat de trekking van 1 januari al bekend was, maar dat de prijs niet bij ons in de straat was gevallen.

ik vindt dit misleiding: je lekker maken dat het leuk gaat worden, dat er een prijs is gevallen in de straat, plus vragen of je bekend wilt zijn of anoniem, maar geen brief en de trekking is hier niet gevalllen.

Ik zeg die misleidende postcodeloterij direct per brief op, en mochten ze iets afschrijven, laat ik het direct storneren

jwenb
Berichten: 5
Lid geworden op: 29 dec 2007 15:35

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door jwenb »

Hoi Kirsten,

Een dergelijke actie hebben we hier nog nooit meegemaakt. Weet je zeker dat het mensen van de postcodeloterij waren, hebben ze zich als zodanig bekend gemaakt met een legitimatiebewijs of iets dergelijks ?
Dit gaat wel heel ver.

vr.gr.

Jan W.

kirsten007
Berichten: 2
Lid geworden op: 30 dec 2007 19:48

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door kirsten007 »

hoi ja ik weet zeker dat ze van de postcodeloterij waren, ze lieten hun id van de postcodeloterij zien namelijk. ik weet helaas niet meer hun namen.

ze zijn bij verschillende mensen met hetzelfde verhaal aan de deur geweest

Suusjuh1985
Berichten: 105
Lid geworden op: 07 okt 2006 18:36

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door Suusjuh1985 »

Ik speel sinds de zomer mee.
En meteen heb ik met een prijsverhoging van 50 cent te maken.
Een lost kost nu 9!! euro.
Vind ik best veel als er maar 30% naar de goede doelen gaat.
daar doe ik het namelijk voor.

GGG
Berichten: 193
Lid geworden op: 08 jan 2007 18:11

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door GGG »

"De Tilburgse hoogleraar openbare financiën Harrie Verbon pleit dan ook voor een verbod op de Postcode Loterij. Volgens hem maakt de loterij zich schuldig aan chantage."

Als de SP bij de volgende verkiezingen de grootste partij wordt dan zal de Postcodeloterij wel snel tot het verleden behoren!

MdeB.
Berichten: 15
Lid geworden op: 23 aug 2007 15:58

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door MdeB. »

Vandaag een herinnering gehad van de postcodeloterij,alsof je niet betaald hebt.
Laatste mogelijkheid: niet reageren kan u miljoenen kosten.
Dat laatste is natuurlijk meer dan belachelijk.
Hoe verzinnen ze zoiets.
Ik retourneer de brief.

jwenb
Berichten: 5
Lid geworden op: 29 dec 2007 15:35

Re: postcode loterij

Ongelezen bericht door jwenb »

In een krantenartikel heb ik gelezen dat ze in hun reclameboodschappen etc. "de grens "opzoeken van het toelaatbare.
Een herinnering wordt in veel gevallen verzonden als je een bepaald bedrag niet betaald hebt. Dan nog gebeurt dit discreet in een gesloten enveloppe. Hoewel dit niet gaat over achterstallige betaling wekt dit wel die indruk. In een opvallende voor iedereen leesbare enveloppe. Opnieuw heeft de postcodeloterij algemeen geldende fatsoensnormen overschreden.

Gesloten