Dag allemaal,
Bij koelkasten kan je tegenwoordig kiezen voor een 0-graden schuif of schuif met regelbare luchtvochtigheid.
Lage vochtigheid: voor vlees en vis
Hoge vochtigheid: voor groenten en fruit
0-graden schuif: sowieso goed voor vlees of vis...
Ergens anders lees ik echter dat de 0-gradenschuif een hogere luchtvochtigheid heeft. Met andere woorden: niet zo geschikt voor vlees of vis, denk ik dan... Dit spreekt mekaar dus wat tegen vind ik. Kan iemand dit nuanceren aub?
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] 0-graden of vochtigheidsschuif in koelkast
Re: 0-graden of vochtigheidsschuif in koelkast
Wij zijn in het bezit van een Liebherr koelkast met zulke laden. Dat bevalt ons prima. Groente en fruit blijven langer vers. Voor vlees en vis die je wilt bewaren, ga ik ervan uit dat die niet onverpakt in de koelkast liggen. Dus een hoge of lage vochtigheid lijkt mij niet van grote invloed.
Re: 0-graden of vochtigheidsschuif in koelkast
Volgens mij 'regelt' dat schuifje alleen of er meer of minder vocht in die nul graden vakken komt/blijft. En niet of het nul graden is of niet. Dus kun je er, binnen grenzen, zelf voor kiezen of je een vochtig of minder vochtig vak van wil maken.