LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] waarmee kan je knoflook pureren?
waarmee kan je knoflook pureren?
Goedemorgen,
Ik ben al een tijdje opzoek naar een soort pers waarmee ik knoflook kan pureren. Iedereen verwijst mij naar een normale knoflookpers, alleen deze vind ik te grof. Heeft iemand een idee hoe ik kleine hoeveelheden knoflook kan pureren zonder zelf te moeten snijden o.i.d.
Gr
Nick
Ik ben al een tijdje opzoek naar een soort pers waarmee ik knoflook kan pureren. Iedereen verwijst mij naar een normale knoflookpers, alleen deze vind ik te grof. Heeft iemand een idee hoe ik kleine hoeveelheden knoflook kan pureren zonder zelf te moeten snijden o.i.d.
Gr
Nick
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Ik ben benieuwd of daar een apparaat voor is... ik pak voor het fijnere pureerwerk een staafmixer, maar met 1 of 2 teentjes knoflook is dat misschien een onbegonnen zaak
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Probeer eens een vijzel
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Platte kant van een koksmes en een beetje zout.
-
- Berichten: 9778
- Lid geworden op: 13 jun 2005 01:41
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Ik begrijp niet hoe je knoflook nóg fijner zou kunnen maken dan met een knoflookpers. Je kan het hoogstens na het persen nog door een theezeefje roeren. Fijner kan absoluut niet.
-
- Berichten: 1258
- Lid geworden op: 20 jan 2011 12:30
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Er zijn ook speciale knoflookblenders in de handel om "knoflookpasta" te maken.
Maar dat lijkt me meer iets voor grotere hoeveelheden. Niet voor een gerecht waarin je maar 1 of 2 teentjes knoflook gebruikt Dan kun je misschien idd beter met een vijzel proberen.
Maar dat lijkt me meer iets voor grotere hoeveelheden. Niet voor een gerecht waarin je maar 1 of 2 teentjes knoflook gebruikt Dan kun je misschien idd beter met een vijzel proberen.
-
- Berichten: 3493
- Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Als je het incidenteel nodig hebt, zou je ook knoflookpuree uit een potje kunnen gebruiken. Dat scheelt in ieder geval de investering in speciaal keukengerei.
Maar als je het zelf wilt maken is een vijzel de beste optie. Je moet echter wel flink wat teentjes knoflook pureren om een goede structuur te krijgen.
Maar als je het zelf wilt maken is een vijzel de beste optie. Je moet echter wel flink wat teentjes knoflook pureren om een goede structuur te krijgen.
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Wij gebruiken al jaren een aardewerk schoteltje om de knoflook tot pulp te wrijven. Zoiets als dit. Werkt perfect! http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/1 ... werk-13-cm
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Vijzel (al genoemd).
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Dit schoteltje ziende: doe mij dan maar de gemakkelijke, gewone knoflookpers, daar komt 'het sap' plus de dan zeer fijn geperste knoflook ook perfect uit.Redfloor schreef:Wij gebruiken al jaren een aardewerk schoteltje om de knoflook tot pulp te wrijven. Zoiets als dit. Werkt perfect! http://www.dille-kamille.nl/nl/shop/c/1 ... werk-13-cm
-
- Berichten: 743
- Lid geworden op: 14 nov 2012 11:02
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
Knoflookpers werkt ook prima, maar dan wordt het toch echt anders. Verschilt per toepassing wat ik gebruik.
-
- Berichten: 232
- Lid geworden op: 25 jul 2007 12:34
Re: waarmee kan je knoflook pureren?
beste,
knoflookpersje werkt natuurlijk het handigst, zeker voor kleine hoeveelheden.
ik heb nog 2 opties die ik hier niet teruglees:
1) gebruik een kaasmolen (google op afbeeldingen dan zie je wat ik bedoel)
2) gehaktmolen.
ik heb voor zeker grote hoeveelheden vaak een (elektrische) gehaktmolen gebruikt.
draai het eerst door een grove "zeef" en draai het daarna nog een keer extra door de fijne "zeef".
resulteert in een perfecte knoflookpulp.
op deze manier trouwens ook vaak bergen pesto gecreëerd.
succes.
knoflookpersje werkt natuurlijk het handigst, zeker voor kleine hoeveelheden.
ik heb nog 2 opties die ik hier niet teruglees:
1) gebruik een kaasmolen (google op afbeeldingen dan zie je wat ik bedoel)
2) gehaktmolen.
ik heb voor zeker grote hoeveelheden vaak een (elektrische) gehaktmolen gebruikt.
draai het eerst door een grove "zeef" en draai het daarna nog een keer extra door de fijne "zeef".
resulteert in een perfecte knoflookpulp.
op deze manier trouwens ook vaak bergen pesto gecreëerd.
succes.