LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bruynzeel keuken levert keuken met fabricagefouten

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Roland1984
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 jul 2013 14:17

Bruynzeel keuken levert keuken met fabricagefouten

Ongelezen bericht door Roland1984 »

In februari 2012 heeft Bruynzeel een keuken geleverd met een fabricage fout (fineer van de kast laat los) aan de hoge kast, waarin de koel/vries combinatie zit. Dit hebben wij gemeld aan Bruynzeel en ze hebben een monteur langsgestuurd. Deze monteur gaf aan dat het een fabricage fout was en dat hier wel een paneel tegen aangeschroeft kon worden of de kast vervangen moest worden. Nadat de monteur is geweest, merkte wij ook dat de andere kant losliet.

Vervangen is nu de enigste oplossing van de kast, echter geeft Bruynzeel aan niet aansprakelijk te zijn voor de vervolgschade aan de spagtelputz. Tegen de kast zit spagtelputz en is korrelkit aangebracht voor een mooie afwerking. Inmiddels heb ik de rechtsbijstand verzekering ingeschakeld en deze geeft aan dat Bruynzeel 100% aansprakelijk is voor de vervolgschade. Nadat ik dit heb gemeld aan Bruynzeel keuken, blijven ze vasthouden dat de Spagtelputz in eigen beheer is aangebracht en dat zij hiervoor niet aansprakelijk zijn.

Ook verloopt het contact met Bruynzeel Keuken erg moeizaam, je moet overal drie keer achteraan bellen. Ik zou dan ook niet meer een Bruynzeel keuken kopen, het geeft alleen maar ellende. Zeker ook omdat we ook al problemen met onze Siemens inductie kookplaat hebben gehad, die ook verkeerd zat gemonteerd volgens de Siemens monteur.

Hebben jullie nog tips of hier nog iets anders mee kan? Verder is dit ook even afwachten op de rechtsbijstand.

Roland1984
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 jul 2013 14:17

Re: Bruynzeel keuken levert keuken met fabricagefouten

Ongelezen bericht door Roland1984 »

Het helpt om dit forum te gebruiken, onderstaand een bericht van Bruynzeel:

Geachte heer ...,

Ik heb begrepen dat u een hoge kast met schade, deze willen wij graag bij u vervangen. Deze service wordt kosteloos uitgevoerd.

Echter de kosten voor eventuele schade aan de spachtelpoets kunnen wij bij voorbaat niet op ons nemen, u heeft namelijk zelf het risico genomen de spachtelpoets tot tegen de kast aan te laten maken. Wij verwachten geen schade, want er zit ook een dikke kitrand die e.e.a. nog beschermd, maar wij kunnen u geen garanties geven.

Graag vernemen wij of u de kast wilt laten vervangen.

Roland1984
Berichten: 3
Lid geworden op: 11 jul 2013 14:17

Re: Bruynzeel keuken levert keuken met fabricagefouten

Ongelezen bericht door Roland1984 »

En mijn reactie:

Beste,

Allereerst bedankt voor uw reactie.

Dit was mij al bekend, echter geeft de rechtbijstand aan dat jullie 100% aansprakelijk zijn voor vervolgschade aan de spagtelputz.

Ik wil dan ook graag dat Bruynzeel haar verantwoordelijkheid neemt en zorgt dat de spagtelputz in dezelfde staat wordt opgeleverd zoals dit nu is. Heb je wel eens een keuken gezien waar niet tegen aan is gespagteld en waar je dan de ruwbouw muur ziet? Dit kan toch niet anders dan dat je dit netjes afwerkt en de spagtelputz aansluit bij de kast... Daarbij als jullie geen schade verwachten, waarom nemen jullie dan niet de verantwoordelijkheid op jullie?

Met vriendelijke groet,

...

polpol
Berichten: 32
Lid geworden op: 05 jul 2005 21:39

Re: Bruynzeel keuken levert keuken met fabricagefouten

Ongelezen bericht door polpol »

Als de keuken tegen de spachtelpoets is gezet lijkt mij Bruynzeel verantwoordelijk.

Indien echter eerst de keuken is gemonteerd tegen een bouwmuur waar later daar de klant zelf omheen is gepoets, dan is het aannemelijk dat Bruynzeel daar niet verantwoordelijk voor is.

Logisch toch?

werkbladenspecialist
Berichten: 445
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: Bruynzeel keuken levert keuken met fabricagefouten

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

Even als advocaat van de duivel; als ik het bovenstaande als onwelwillende keukenfabrikant zou lezen zou ik zeggen "u heeft met spachtelputz tot tegen de kast aangewerkt, het vocht in de spachtelputz kan ook de oorzaak zijn voor het loslaten van het fineer"

Rechtsbijstandverzekeringen roepen wel vaker heel hard "de leverancier is fout" maar ervoor procederen zullen ze heel vaak niet doen. Als de spachtelputz goed is aangebracht zou je die langs de hogekast moeten kunnen doorsnijden en als er dan een klein deeltje uit valt komt dat straks gewoon weer in het kitnaad te zitten. Als er grote plakkaten spachtelputz los zouden komen zou dit betekenen dat deze slecht is aangebracht en daar zou ik ook niet verantwoordelijk voor willen zijn.

pfffff
Berichten: 737
Lid geworden op: 02 jun 2008 14:10

Re: Bruynzeel keuken levert keuken met fabricagefouten

Ongelezen bericht door pfffff »

Rechtsbijstand wat een tientje in de maand kost, ja, daar kun je alles van verwachten :lol: Geen leverencier die daar zenuwachtig van word

Gesloten