LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kinderopvangtoeslag loopt niet automatisch door in 2012

Discussieer hier over kinderopvang.
Sweetlake73
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 dec 2011 18:41

Kinderopvangtoeslag loopt niet automatisch door in 2012

Ongelezen bericht door Sweetlake73 »

Hallo allemaal,

Ik ben zeer benieuwd of ik de enige ben met het volgende probleem:
Ik ben er vorige week achtergekomen dat mijn kinderopvangtoeslag niet automatisch doorloopt in 2012 maar opnieuw aangevraagd moest worden. Dat betekent heel concreet dat ik op 21-12-2011 bijna 800,- niet uitgekeerd krijg voor Janurari 2012.
Omdat ik op toeslagen.nl aan het zoeken was naar het programma voor 2012 om een wijziging per volgend jaar te kunnen doen kwam ik er achter dat er nu een online versie is waarmee je al je toeslagen kan regelen. Dat is op zich reuze handig en goed bedacht.
Wat schetste echter mijn verbazing toen ik via Digid had ingelogd?
Ik bleek opeens geen partner meer te hebben en had alleen nog mn drie kinderen. Verder was niet bekend dat ik al jaren kinderopvangtoeslag ontvang.

Na gebeld te hebben met de belastingtelefoon kwam ik erachter dat dit kwam omdat wijzigingen na 01-11-2011 niet meer zijn meegenomen en daarmee al mijn toeslaggegevens zijn verdwenen. Dat was nou eenmaal helaas zo en verder was er niets aan te doen behalve een klacht in te dienen. Het bleek ook nog geen bekend probleem te zijn.
Het lijkt mij toch sterk dat er geen mensen zijn met het zelfde probleem, want dat zou betekenen dat ik de enige ben die na 01-11-2011 nog een wijziging heeft doorgevoerd...
Uiteindelijk heb ik online mijn partner en alle kinderopvanggegevens maar weer opnieuw aangevraagd. Toen ik daarmee klaar was en de gegevens verwerkt waren keek ik wederom met grote ogen naar mijn scherm. Ik had nu namelijk dubbel zoveel kinderopvangtoeslag als ik had aangevraagd. Nu doken de kinderopvanggegevens van vóór 01-11-2011 ineens op en zaten mijn kinderen nu voor hetzelfde aantal uren en tarieven op twee verschillende locaties in de week (In september is de ko en bso verhuisd). Echter miste ik helaas nog wel een tweede partner.

Blijkbaar is door het opnieuw aanvragen voor 2012 een koppeling gelegd met oude gegevens van voor 01-11-2011. De gegevens van de wijziging na 01-11-2011 bleken echter niet beschikbaar (maar dat strookte ook met de informatie van de belastingtelefoon).

Zoals gezegd ben ik erg benieuwd of er meer mensen zijn met ditzelfde probleem.

Chocomelk
Berichten: 11409
Lid geworden op: 30 nov 2009 18:14

Re: Kinderopvangtoeslag loopt niet automatisch door in 2012

Ongelezen bericht door Chocomelk »

Is die betaling van 21 december niet voor de maand december ?

Sweetlake73
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 dec 2011 18:41

Re: Kinderopvangtoeslag loopt niet automatisch door in 2012

Ongelezen bericht door Sweetlake73 »

Nee altijd een maand vooruit, de maand staat ook in de omschrijving van de overboeking.

Daan_1978
Berichten: 894
Lid geworden op: 22 jun 2011 10:33

Re: Kinderopvangtoeslag loopt niet automatisch door in 2012

Ongelezen bericht door Daan_1978 »

Sweetlake73 schreef:Echter miste ik helaas nog wel een tweede partner.
:lol:
Heb je daar behoefte aan dan? :mrgreen:

Maar het is heel erg raar dat je dan ineens dubbele uren hebt, want met de online aangifte geef je toch echt alleen een wijziging door. Zoals het in het programmaatje op de laatste pagina komt te staan wat je zult krijgen, zou het ook daadwerkelijk uitgekeerd moeten worden. Het betreft immers een "wijziging" en geen "aanvulling".
Waar heb je de gegevens vandaan dat je dubbel zou krijgen? Uit het programmaatje of uit jouw DigiD gegevens?

Sweetlake73
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 dec 2011 18:41

Re: Kinderopvangtoeslag loopt niet automatisch door in 2012

Ongelezen bericht door Sweetlake73 »

Ik heb het wat luchtig beschreven, maar het is natuurlijk een ernstige fout van de belastingdienst.
De oude (maar ook verouderde) gegevens, die dus eerst niet beschikbaar waren in mijntoeslagen.nl, werden na het opnieuw aanvragen van de KOT opeens wel getoond in het overzicht en stonden met de nieuwe door mij opgevoerde gegevens onder elkaar weergegeven. Dit heeft een medewerker van de BD via de telefoon gecorrigeerd door deze oude gegevens weer te verwijderen. Dit waren namelijk ook verouderde gegevens van voor 01-011. Na 01-11 heb ik nieuwe gegevens opgevoerd (ivm verhuizing van de ko en bso, dus ook nieuwe lrk nummers, straatnaam, etc.). Deze gegevens had ik moeten zien in mijntoeslagen.nl na inloggen maar bleken dus niet aanwezig.

Maar het begint er toch op te lijken dat het een individueel incident lijkt te zijn, gezien het aantal keer dat dit bericht gelezen is maar er geen herkenning van dit probleem lijkt te zijn. Of men weet nog niet dat er een probleem is wat duidelijk zal gaan worden als de KOT voor januari niet gestort wordt vandaag.

Ik blijf toch benieuwd wie na 01-11 nog een wijziging heeft doorgevoerd maar geen problemen heeft. Dus worden de gegevens correct en compleet weergegeven in mijntoeslagen en heeft men ook gewoon KOT ontvangen voor de maand januari 2012 vandaag?

Karin079
Berichten: 74
Lid geworden op: 20 jul 2011 16:47

Re: Kinderopvangtoeslag loopt niet automatisch door in 2012

Ongelezen bericht door Karin079 »

Wat was de slogan van de Belastingdienst ook alweer?We maken het makkelijker?Nou dat blijkt hier dus van niet.............en het rotte is dat je er zelf nog voor opdraait ook.
Ik hoop voor u dat het nu in orde is anders kunt u een pittige aanslag verwachten.
Groet van een plaatsgenoot

Sweetlake73
Berichten: 4
Lid geworden op: 20 dec 2011 18:41

Re: Kinderopvangtoeslag loopt niet automatisch door in 2012

Ongelezen bericht door Sweetlake73 »

Leuker kunnen we het niet maken, wel moeilijker ... dat was hem toch?

In principe moet ik zodra de beschikking er is in de loop van de komende paar weken weer KOT ontvangen voor 2012. Dat is dus wel veel later dan ik normaal krijg, namelijk de 21e, dus vandaag. Dus die periode moet ik zelf opvangen of regelen met de kinderopvanginstelling dat ik later kan betalen.
Hoe dan ook draai ik er zelf tijdelijk voor op.

Ik heb ook een formele klacht ingediend in de hoop dat het sneller kon worden geregeld. Maar de behandelingstermijn van de klacht is ook al 4 tot 6 weken. :shock: Je kan verder naar geen enkele andere instantie of afdeling escaleren en dus alleen 0800 0543 bellen. Dat telnr ken ik inmiddels uit mn hoofd.
Via de nationale ombudsman kan je ook een klacht indienen. Moet je wel eerst een klacht bij de BD hebben ingediend. Maar bij de ombusdsman gaat er ook 2 tot 3 weken overheen voordat je formeel antwoord krijgt.
Een dergelijke klachtenafhandelingstermijn moet je eens proberen in het bedrijfsleven.

Dat is het nou met de overheid: er is geen concurrentie dus ze hoeven helemaal niet klantgericht te zijn, terwijl je als klant wel hun salaris betaalt :cry:

patrickhofstede
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 feb 2012 16:55

Re: Kinderopvangtoeslag loopt niet automatisch door in 2012

Ongelezen bericht door patrickhofstede »

door dat nieuwe systeem zitten mijn vrouw en ik nu sinds half december zonder huur en of zorgtoeslag bleek volgens hun te zijn verhuist woon nog steeds zelfde adres al 7 jaar zijn 8 januarie ouders geworden nog steeds geen kinderbudget ontvangen pas in jullie eerste kinderbijslag en bel je naar belastingdienst geven ze hun fout toe maar helpen mij verder nergens mee vervolgens krijg ik ook nog rekening 81 euro van zorgtoeslag wat ik niet hoorde te ontvangen volgens hun terwijl ik al jaren zelfde inkomen zelfde situatie heb en zelfde zorgtoeslag kortom zaken zijn heel slecht geregeld bij de belastingdienst en dat terwijl we net een kleine hebben gekregen zit met mijn handen in mijn haar
leuker kunnen we het niet maken wel makkelijker die slagzin klopt totaal niet ze maken fouten en ik moet ze zelf oplossen ?????? wie heeft dit ook meegemaakt en wat kunnen we hieraan doen ?

Gesloten