LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Interbank

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
kwekjuh
Berichten: 11
Lid geworden op: 17 mar 2005 21:07

Interbank

Ongelezen bericht door kwekjuh »

Hallo,

Mijn vriend heeft jaren zo'n 10 jaar terug een lening genomen bij Mahuko N.V en dat valt nu onder de Interbank, hij betaald netjes elke maand, maand heeft inmiddels nog geen 100 euro afgelost, het gaat volgens mij om een zogenaamde 1% lening.

Weet iemand hoe dit kan en zit en als we die lening zouden oversluiten of er dan verandering in kan komen zodat het geleende bedrag wel minder wordt??????????

bvd kwekjuh
Laatst gewijzigd door kwekjuh op 13 jan 2008 00:07, 1 keer totaal gewijzigd.

Janjaap1
Berichten: 61
Lid geworden op: 12 apr 2006 08:23

Re: Interbank

Ongelezen bericht door Janjaap1 »

Mahuko is een van de labels (werknamen) van interbank.
Maar het is het dure label.

Shoppen helpt. Bij een lagere rente en hetzelfde maandbedrag ben je eerder van je schuld af.

Hans1942
Berichten: 1
Lid geworden op: 14 jan 2008 22:29

Re: Interbank

Ongelezen bericht door Hans1942 »

Beste Kwekjuh,
Je vriend betaald al 10 jaar aan zijn (dure) lening, dan heeft hij afgeloste bedragen weer opgenomen. Dat is een van de voordelen van een doorlopend krediet; je kunt de afgeloste bedragen ook weer opnemen, maar dat is ook gevaarlijk!
Het beste is om een persoonlijke lening bij een algemene bank af te sluiten. Mijn advies is om het eerste te proberen bij de OHRA Bank NV. Andere betrouwbare banken zijn bijvoorbeeld de Postbank , ABN Amro of de Rabobank. Voor het teken, eerste het contract goed door lezen. Let op! GEEN VERZEKERING afsluiten.

Samenvattend:
- geen lening via een tussenpersoon afsluiten, die willen alleen geld verdienen door een aanvullende verzekering te verkopen (mag eigenlijk niet; koppelverkoop);
- informeer alleen bij een algemene bank of bekende verzekeraar;
- geen aanvullende verzekering afsluiten (lees het contract en controleer de overboeking).

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben.

MvG
Hans E.

kwekjuh
Berichten: 11
Lid geworden op: 17 mar 2005 21:07

Re: Interbank

Ongelezen bericht door kwekjuh »

Bedankt voor het reageren

@Hans
Hij heeft al die 10 jaar netjes zijn maandbedrag betaald en niets opgenomen, dan zou je toch denken dat het bedrag minder zou worden?? Ja iets van 100 euro in 10 jaar, dat kan toch niet??????
Het is dus geen doorlopend krediet maar een persoonlijke lening voor zover ik weet.

Ik zal nog eens proberen het 1 en ander uit te pluizen

bvd

m vr gr kwekjuh

Byob
Berichten: 519
Lid geworden op: 17 okt 2006 10:54

Re: Interbank

Ongelezen bericht door Byob »

@ Hans 1942
Waarom niet via een tussenpersoon? Niet elke tussenpersoon zal je een (koopsom)polis opdringen... En volgens mij maak je die keuze nog altijd zelf.

@Kwekjuh
Als de rente al bijna 12% is, zal er bij een 1% betaling over de som niet veel afgelost worden. Oversluiten lijkt mij inderdaad een zinvolle aktie! Het systeem van aflossen is blijkbaar niet erg duidelijk overgebracht 10 jaar geleden.

Meestal wordt er met een staffel gewerkt m.b.t. de rente. Hoe hoger het limiet hoe lager de rente. Een hoger limiet nemen dan nodig heeft bij een 1% betaling natuurlijk wel tot gevolg dat het maandbedrag hoger is. Maar door alleen het nodige op te nemen zal de aflossing daardoor ook sneller gaan. Er wordt immers alleen rente in rekening gebracht over het opgenomen deel, en niet over het limiet.

Mohuko is inderdaad een duur label binnen de Interbank!!

Let wel dat vaak de goedkoopste leningen geen kwijtschelding kennen bij overlijden, terwijl de duurdere dit vaak wel hebben (tot een maximaal bedrag!)

Vraag dus om een goed advies, en of dat nu bij een bank of bij een tussenpersoon is maakt niet uit, maar kijk goed wat er in het contract staat!

Succes met uitpluizen!

Gesloten