LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] lening met ex opsplitsen

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
Reddeloos verloren?
Berichten: 1
Lid geworden op: 27 mar 2009 14:31

lening met ex opsplitsen

Ongelezen bericht door Reddeloos verloren? »

In 2007 zijn mijn ex en ik uit elkaar gegaan op een niet zo hele fijne manier zeg maar. Wij hadden een koopwoning welke de verkoop in is gegaan. Deze woning heeft ruim anderhalf jaar te koop gestaan en is uiteindelijk met flink verlies verkocht.

Resultaat was dat mijn ex en ik gezamenlijk een lening moesten afsluiten om de hypotheek in te kunnen lossen. De hypotheek liep bij de Postbank en wilde zelf op geen enkele manier meewerken, alhoewel de Postbank zelf de woning te hoog getaxeerd had. (ik kan dit uitleggen maar dan wordt de vraag zo lang)

Sinds mei 2008 hebben mijn ex en ik hierdoor een gezamenlijke schuld van 78.000 euro, waarvan een deel bij de Interbank en een deel bij de Defam loopt. Zowel door de Interbank als door de Defam is ons beloofd dat wij deze schuld op konden splitsen, nu blijkt dit niet het geval te zijn.

Het laatste jaar heb ik met zo ongeveer iedere bank en kredietmaatschappij in nederland gesproken om deze schuld opgesplitst te krijgen, helaas zonder resultaat.

Omdat mijn ex een huurwoning heeft en geen partner (wel vast contract en inkomen) kan hij de helft van de schuld (39.000) niet op zijn naam krijgen. Voor mij ligt dat anders omdat ik inmiddels weer samenwonend ben en mijn partner een koopwoning heeft.

Zowel mijn ex als ik betalen nu 300 euro per maand, enkel aan rente, er wordt dus niets afgelost. Hij wil ook niet meer gaan betalen, want hij vindt het allemaal al zo duur en wil er vanaf (al doet hij daar geen enkele moeite voor!). Ik wil best meer betalen, maar doe dat nu niet omdat ik dan voor hem aan het betalen ben.

Zoals het er nu uitziet kom ik de rest van mijn leven niet meer van mijn ex en de schuld af. Ik zit echt volledig met mijn handen in het haar!

Ik werk fulltime en mijn huidige partner en ik zijn erg gelukkig samen, maar we wonen in een klein huisje en zouden graag een kindje willen. Echter door de hele bovenstaande situatie kan dit niet. Ik ben 31 en de klok begint te tikken, maar door mijn gezamelijke schuld kan ik geen hypotheek krijgen en zal ik ook volledig moet blijven werken.

Heeft iemand een suggestie, kent u iemand die mij kan helpen?? Ik weet het niet meer, de gedachte de rest van mijn leven aan mijn ex vast te zitten maakt me volledig gek.

Als u meer vragen heeft kunt u me altijd mailen. [email protected]

In ieder geval bedankt voor het lezen

seagoing racer2
Berichten: 2122
Lid geworden op: 10 jun 2006 10:40

Re: lening met ex opsplitsen

Ongelezen bericht door seagoing racer2 »

Beste.

Je kan beter de hele schuld van 78.000,- op je nemen en beginnen met rente en aflossing te betalen.

Klinkt vervelend en is ook vervelend.

Je zult echter geen bank vinden die vrijwillig 39.000,- van jouw schuld afboekt en daarbij de kans loopt dat ze die niet kunnen innen bij jouw ex.

Het lijkt misschien goed dat je ex nu zijn rente betaald, maar daar schiet je eigenlijk niks mee op .

Als je bovenstaande doet, zou je serieus moeten proberen om jouw ex die 300 euro per maand aan jouw te laten betalen. Probeer dit in een vaststellingsovereenkomst vast te leggen zodat je je ex hier ook aan kan houden.

Rense
Berichten: 285
Lid geworden op: 09 apr 2009 12:23

Re: lening met ex opsplitsen

Ongelezen bericht door Rense »

Beste Annemiek,

Bovenstaand voorstel zou ik nooit doen. Je bent dan immers aansprakelijk voor de gehele schuld. Zijn er geen andere zaken die nog verrekend moeten worden?

Bekijk wat je ex maximaal aan krediet op zijn naam kan krijgen en probeer het meerdere zelf te financieren.

Moet je je ex allimentatie betalen? Zo ja, dan kun je wellicht het tekort verrekenen met nog te betalen allimentatie.

Als je meer uitleg of een concreter voorbeeld wenst dan moet je me maar even mailen (zie bovenzijde bericht)

Sterkte.

Gesloten