LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] DSB, Frisia Becam DL krediet uiteindelijk niet zo voordelig

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
cabini
Berichten: 1
Lid geworden op: 29 apr 2008 17:58

DSB, Frisia Becam DL krediet uiteindelijk niet zo voordelig

Ongelezen bericht door cabini »

Iedereen met een DLK, check aub bij o.a. FBTO of je daar niet veel voordeliger uit bent.

Ik wil dmv deze mail toch even mijn teleurstelling kenbaar maken over de gang van zaken zoals die de afgelopen dagen heeft plaatsgevonden nav mijn huidige DLK bij DSB.

Ik heb een DLK lopen bij DSB en kreeg een uitnodiging voor een service gesprek. De rente was inmiddels al opgelopen naar 9,4% eff. Dit gesprek heeft plaatsgevonden. Ik gaf aan dat ik inmiddels wat rond gekeken had en vastgesteld dat ik het DLK elders kon onderbrengen voor een lagere rente.
Mij werdt gemeld dat de DSB me een 6,4 rente percentage kon geven als ik mijn limiet iets zou verhogen zonder opname verplichting. Daarbij heb ik toen gvraagd met dezelfde 1% aflossing die ik momenteel heb. Dat werd bevestigd. Uiteindelijk na thuis overleg een belletje gegeven aan de adviseur om een teken afspraak te boeken om alles af te ronden. Dit stond gepland voor vandaag 29 april om 14.00.

Krijg ik ron 9.30 deze ochtend een telefoontje van de adviseur om nog even te checken wat mee te nemen en daarbij haalde hij ook nog even de details aan waarbij hij melde dat de 1% aflossing ineens niet meer kon. Alleen als ik een extra dekking zou nemen. Dit komt echt zomaar uit de lucht vallen en zonder verder na te denken heb ik meteen de afspraak afgezegd voor de middag. Redelijk geiiriteerd.

Ik heb direct contact opgenomen met andere partijen en vindt nu bij FBTO absoluut geen probleem om het huidige DSB DLK over te sluiten naar en voor een rente percentage wat 2% lager ligt dan mijn huidige percentage wat ik nu bij DSb betaal (start is altijd een laag % maar loopt uiteindelijk ver boven andere partijenen uit) daarbij geheel geen probleem om 1% aflossing te hanteren.
Ik ben dus nu ook bezig om de zaak via hun te regelen en het DLK te beeindigen.

Groet,


Niek

Arctos
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 dec 2007 17:16

Re: DSB, Frisia Becam DL krediet uiteindelijk niet zo voordelig

Ongelezen bericht door Arctos »

Niek,

ik dank je voor de tip, maar ik ben bang dat voor mij hulp te laat komt. :cry: Ik heb ooit een tweedehyptheek gehad (bij de DSB) waarmee ik andere leningen heb afgelost, afijn, het is een bekend verhaal en ik neem de schuld hiervan op mij. Echter moesten wij door omstandigheden ons huis verkopen. De eerste hyptheek kon met de verkoop ingelost worden, de tweede niet meer. De DSB heeft deze toen overgezet naar een Doorlopend krediet op de voorwaarden dat ik een acte van sessie onderteken, 1% van het opgenome bedrag per maadn inlos, en dat tegen 9,6% effectieve jaarrente. :o Klinkt op zich niet slecht en onder de omstandigheden waarin wij toen zaten heb ik toegestemd. We zijn nu al een aantal jaren aan het betalen, echter is de laatste 4 jaar de effectieve jaarrente gestegen van 9,6% naar 12,3%. :x Ik los dus momenteel per maand 40 Euro af op een lening van 48750 Euro (44000 ongeveer nog te gaan). Het is dat ik zelf meer inlos dan de gevraagde minimum van 487 euro, namelijk 600 per maand, anders zou er écht geen eind meer aan komen.
Doordat ik daarnaast weer moest gaan huren en ik (ongelukkiger wijze) in de vrije sector terecht ben gekomen (wachten op een woning van de woningbouw was geen optie) heb ik nu ook een huur van 750 euro p/m. Ik kan wel bij banken en instanties gaan aankloppen met de vraag of zij mijn DLK bij de DSB willen overnemen, maar ik ben bang dat ik het haasje ben en voor de rest van mijn leven moet blijven betalen aan de DSB. :cry:

Ik hoop dat er meer mensen zijn zoals jij die anderen voor dit soort misstappen willen waarschuwen. Voor mij is het al te laat maar ik hoop dat een ander er nog wat aan heeft.

Gesloten