LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Laatste strohalm

Een lening afgesloten of van plan dit te gaan doen? Bespreek het in dit topic.
poppysblauw
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 sep 2008 19:22

Laatste strohalm

Ongelezen bericht door poppysblauw »

Wie kan mij een advies geven, over deze situatie?

Er is een vrouwtje, die net 800 euro netto verdiend, ze is 54 jaar, van die 800 euro gaan 500 euro per maand van haar loon af naar schuldeisers, want haar exman en zij hebben een zaak gehad, maar manlief was zo gemeen, om de zaak op haar naam te zetten, en heeft kort daarna de zaak failliet laten gaan, maar daarom zit zij nu in deze situatie. Omdat ze al 30 jaar getrouwd was, vertrouwde ze haar toen voormalige man natuurlijk volkomen, en omdat alles op haar naam staat, moet zij daar nu voor opdraaien. Ze kan niet in de schuldsanering, omdat er bepaalde inkomstenpapieren van de zaak weg zijn, haar ex weet niet meer waar ze zijn. Waar kan ze nu nog terrecht, wie kan haar verder helpen?

GezondVerstand10
Berichten: 263
Lid geworden op: 04 mei 2009 10:48

Re: Laatste strohalm

Ongelezen bericht door GezondVerstand10 »

Raar verhaal. EUR 800 netto, das is de bijstand voor alleen staanden. Volgens mij kan een deurwaarder maar 1/10 van de bijstandsnorm in beslag nemen. Hoe kan zij dan zo veel moeten betalen?

A.Warnaar
Berichten: 253
Lid geworden op: 08 feb 2009 13:45

Re: Laatste strohalm

Ongelezen bericht door A.Warnaar »

het is helemaal niet ongebruikelijk om dingen op naam van de partner te zetten.

Heeft u wel alle feiten?
Wat was het voor een zaak? een bv? lijkt mij heel sterk dat inkomensgegevens "kwijt" zijn. Als het goed is zijn ze gemaakt door een boekhouder (bv. kwartaalcijfers, jaarrekening, etc.) dus ergens moeten ze bekend zijn zo niet bij de belastingdienst.

Ik vind het vreselijk zielig voor deze mevrouw. Ik zou de deurwaarder bellen en de situatie voorleggen. Proberen afspraken te maken en deze dan uiteraard schriftelijk bevestigen.
Ze zou ook kunnen proberen om de belasting te benaderen voor de benodigde gegevens of de boekhouder die voor hun de boekhouding heeft gedaan. Als er een jaarrekening is gemaakt dan hoort deze gedeponeerd te worden bij de KvK dus daar zou ze dan misschien ook nog terecht kunnen.

Ik vind het heel aardig dat u zich het lot van deze mevrouw aantrekt

resp00112469
Berichten: 851
Lid geworden op: 14 okt 2003 22:11

Re: Laatste strohalm

Ongelezen bericht door resp00112469 »

Toch hier even een paar kanttekeningen plaatsen. Hoe was de situatie ten tijde van de zaak, was zij toen nog getrouwd dan kan zij nooit alleen voor de schulden opdraaien.
Als beiden in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, dan kan zij de zaak op haar naam hebben, maar dan is toch de echtgenoot mede aansprakelijk als het mis gaat.
Heeft hij na de scheiding een zaak op haar naam laten zetten, dan wordt het verhaal anders, maar in de praktijk zal dat niet kunnen, omdat degene die zich laat inschrijven moet tekenen tijdens registratie bij de KVK.
Heeft zij in goed vertrouwen getekend na de scheiding, ja dan is zij er op een misselijke manier ingetuind en dat wens ik niemand toe.
Sterkte!

Vr. Gr. Hans.

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: Laatste strohalm

Ongelezen bericht door kweenie »

Hans, als zij niet in gemeenschap van goederen getrouwd is, dan kan zij m.i. daar wel alleen voor opdraaien, omdat het geen schulden van het huishouden betreft.

En zoals poppysblauw al meldt, heeft zij haar man volkomen vertrouwd toen hij de zaak op haar naam liet zetten. Dus zal ze ook rustig hebben getekend bij de kvk. Waarschijnlijk nog tijdens het huwelijk, trouwens.

Gesloten