LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Bewijslast letselschade

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
Lieke1988
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 aug 2015 19:28

Bewijslast letselschade

Ongelezen bericht door Lieke1988 »

Hallo,

3 jaar geleden heb ik een ongeluk gehad waardoor ik blijvende letselschade heb opgelopen aan mijn schouder.
Na diverse operaties, jarenlang fysiotherapie en bezoekjes aan de pijnpoli is het afgelopen. Mij is nu door meerdere deskundigen verteld dat ze niets meer voor mij kunnen doen. Dit betekent dat ik voor de rest van mijn leven met erge pijn in mijn schouder zal lopen maar er is nooit onderzocht in hoeverre ik arbeidsongeschikt ben.

Het ongeluk gebeurde toen ik nog student was en er is geen schuld aan mij te verwijten. Het probleem is nu als volgt. Gedurende afstuderen en stage ben ik voor een aantal weken fulltime aan de slag gegaan en de pijn werd met de dag erger. Omdat het hierbij gaat om 20 weken is het nog te overzien maar het was een heel moeilijk tijd.

Nu ben ik afgestudeerd. Ik ken mijn lichaam en weet dat ik een werkweek van 24 uur redelijk door kan komen zonder dat het ten koste gaat van mijn werkprestaties. Maar alleen omdat ik dit weet betekent nog niet dat de tegenpartij dit klakkeloos aanneemt. Begrijpelijk, maar hoe bewijs je zoiets. Ik had geen fulltime baan en heb daardoor is alles speculatief.
Ik kreeg het advies om toch maar gewoon 40 uur te gaan werken en me structureel ziek te melden zodat je uiteindelijk naar een verzekeringsarts zou moeten. Maar hier ben ik niet mee eens. Er zou toch een andere manier mogelijk moeten zijn? Daarbij komt nog dat wanneer ik me in de proeftijd al vaker ziek ga melden, ik niet ver zal komen.

Zonder ongeval had ik na mijn studie carrière willen maken. Werken tot ik ergens een vaste baan had en dan wellicht aan kinderen beginnen. Maar zelfs dan had ik nog 4 dagen in de week willen werken (4x9).
Heeft iemand enig idee of advies over hoe ik dit kan bewijzen.

Gesloten