LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] advies letselschade-advocaat

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
jakjes
Berichten: 1
Lid geworden op: 22 feb 2005 13:57

advies letselschade-advocaat

Ongelezen bericht door jakjes »

begin november is onze zoon door toedoen van een ander gewond geraakt aan zijn oog. Hierdoor opname in het ziekenhuis met o.a. een bloeding in het oog. Door de impact op het oog is er jeugdstaar opgetreden waardoor hij een operatie (1 maart jl) moest ondergaan om een kunstlens in te brengen. voorlopig is de weg naar het ziekenhuis nog niet voorbij. vandaag (2 maart) bij controle is er nastaar geconstateerd waarvoor hij gelaseerd moet worden, dus we zijn er nog niet. De ouders van de veroorzaker willen niet de aansprakelijkheid (geschoten met een katapult/erwt) op zich nemen omdat hun zoon ontkent, wel hebben we 7 getuigenverklaringen op papier staan dat de veroorzaker het zeker wel heeft gedaan. Tot op heden worden alle medische kosten nog wel door onze ziektekostenverzekering vergoed, maar er zijn zoveel bijkomende kosten. Vrij nemen om in het ziekenhuis te zijn, het heen en weer rijden (momenteel al tegen de 1000 km). Maar ook voor de toekomst van mijn zoon, als ie eventueel toch aan een bril moet e.d.
Heeft er iemand ervaring met zo'n soortgelijk geval en is het aan te raden toch via zo'n advocaat actie te ondernemen. Met de ouders hebben we geprobeerd dit op een volwassen manier te bespreken, maar helaas. Als mensen ons advies kunnen geven dan graag!!

eva23
Berichten: 4
Lid geworden op: 04 mar 2005 22:42

Re: advies letselschade-advocaat

Ongelezen bericht door eva23 »

Ik heb ervaring met ongeveer hetzelfde. Mijn ex heeft een raampje ingeslagen omdat hij in de woning wilde. Daarbij is er glas in mijn oog gekomen. Ik ben toen gelijk geopereerd. Na de operatie is er een bloedprop losgeschoten. Ik ben nu anderhalf jaar verder en komende maand krijg ik ook een nieuwe lens. Daarna moet ik wellicht nog een operatie waarbij ze de inhoud van mijn oog verwijderen en vervangen voor iets anders, aangezien het bloed eiwitstrengen aan maakt in mijn oog en dus mijn zicht verminderd.
Wat je zeker moet doen is:
- Doe aangifte bij de politie, je hebt immers getuigen.
- Schakel Bureau Slachtofferhulp in (kan op het politiebureau), deze kan je goed bij helpen, ook weten ze welke paden je het beste kunt bewandelen op juridisch gebied.
- Neem een goede letselschade advocaat in de arm, hier heb je heel veel aan. Neem er niet één bij een grote instantie, maar een middelgroot kantoor.

Wanneer de verzekering van de tegenparij aansprakelijkheid erkend, laat je dan niet zomaar afkopen met een bedrag. Dergelijk oogletsel kan jaren nadien nog problemen geven. Wat je ook kunt doen is het melden bij je eigen verzekering (ongevallenverzekering), maar overleg dit met je advocaat. Laat controleren of de ogen van je zoon nog goed samen werken en of hij nog voldoende diepte ziet.

Veel sterkte toegewenst.

Gast

Re: advies letselschade-advocaat

Ongelezen bericht door Gast »

Absoluut een lestelschadebureau of -advocaat inschakelen.

Is de ziektekostenverzekeraar ook op de hoogte van de oorzaak?
Zij zullen hun kosten dan ook proberen te verhalen op de dader. Als ze daardoor genoodzaakt zijn te procederen en winnen is de weg daardoor voor jou ook gebaand.

succes

hannah2

Re: advies letselschade-advocaat

Ongelezen bericht door hannah2 »

Da's een hoop ellende!
Van belang is de leeftijd van de dader. Afhankelijk van de leeftijd is of de dader zelf of zijn ouders aansprakelijk. Wel moet natuurlijk bewezen worden dat iemand de dader is, terwijl er omstandigheden kunnen zijn waardoor de aansprakelijkheid verminderd kan worden, bijvoorbeeld als de kinderen op elkaar met katapulten aan het schieten waren.

In ieder geval lijkt rechtshulp verstandig. Mogelijkheden:
rechtsbijstandverzekering
vakbond
anwb
advocaat ( zie www.lsa.nl)
letselbureau, eventueel op no cure no pay basis werkend.

Gesloten