LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] UWV en Whiplash

Heb je letselschade opgelopen? En ben je niet correct behandeld? Laat het ons weten.
Gast

UWV en Whiplash

Ongelezen bericht door Gast »

UWV en Whiplash.

Dhr. Simon Knepper is verzekeringsgeneeskundige en medisch adviseur kwaliteitszorg van het UWV. In het blad van PIV(stichting personenschade instituut van de verzekeraars) schreef hij over medische (WAO) keuringen:

"Observaties ontbreken heel vaak, zowel in verzekeringsgeneeskundige rapporten als in deskundigenrapporten. Goed kijken en voelen (handen op de rug) is in de hedendaagse gezondheidszorg kennelijk niet meer toegestaan: bijvoorbeeld de onvermoeibaar over haar vermoeidheid klagende cliënt, de over zijn rug klagende man die zich soepel aan- en uitkleedt, de over ‘concentratiestoornissen’ klagende cliënt die urenlang allerlei details weet op te dissen, de zich als een ernstig zieke presenterende man die er kerngezond en gespierd uitziet, het whiplashslachtoffer wiens nek alle kanten uitdraait etc, etc".

Over WA-procedures( letselschadeprocedures) en Whiplash weet dhr. Knepper te melden:
"Je moet je ziekte, onvermogen en ongeschiktheid telkens bewijzen om een kans te maken op een flinke claim en gaat er wellicht zelf in geloven - ongevalsgevolgen, vooral whiplash".

Dhr. Knepper is, zoals gezegd, medisch adviseur kwalitietszorg van het UWV.
Waar die 'kwaliteit' uit bestaat weten we dus nu.
Die komt uit de bekende medische verzekeringsbazar en het PIV zal wel blij zijn met die "överheidssteun".

Nou is dat niet zoooo erg, indien er ook maar enige grond van waarheid in school. Maar met je handjes op de rug kan je ook geen PC bedienen, laat staan fatsoenlijk literatuuronderzoek doen. Het resultaat is er dan ook naar. Overigens is Simon Knepper niet de enige. De Commissie Forensiche Neurologie liet de handjes ook al niet wapperen bij hun onderzoek.
Maar Simon is wel UWV. Een uitvoeringsorgaan van de overheid dus.

Mr. Beer zei al eens dat slachtoffers drie keer worden aangereden. Door het ongeval en vervolgens door verzekeringsmaatschappij en Beroepsgroep. De Verzekeringsmaatschappij is in dit geval dus: UWV.
De beroepsgroep wordt vertegenwoordigt door UWV "Kwaliteitsarts" Knepper.
Eigenaresse van UWV: De Staat der Nederlanden/Balkenende en de Geus in dit geval.
"Spoelt u maar", zegt m'n tandarts dan.

Hans

Gast

Re: UWV en Whiplash

Ongelezen bericht door Gast »

Op 23 juni 2004 meldde het dagblad Trouw dat de Raad voor Gezondsheidsonderzoek in een advies aan de regering van mening is dat verzekeringsartsen over te weinig kennis beschikken om de nieuwe WAO keuringen uit te kunnen voeren. In dezelfde tijd meldde minister Donner, in antwoord op vragen van de kamer over de trage afhandeling van letselschadezaken, dat WAO keuringsartsen zijn opgeleid om te toetsen aan de eisen van de WAO en niet aan de specifieke eisen van het civiele aansprakelijkheidsrecht. Zij beschikken over een andere deskundigheid, aldus de minister.
Kortom: Volgens de RGO hebben artsen onvoldoende kennis om WAO keuringen goed uit te voeren en volgens Donner bakken ze ook al niets van letselschade"gevallen".
En dan te bedenken dat het Uitvoeringsorgaan volgens eigen protocollen VERPLICHT is en de medische diagnose( ziekte/gebrek) en de etiologische code( ongevalsgevolg of niet) te geven.
Dat wordt moeilijk.
Voor WAO keuringen beschikken ze over te weinig kennis en voor letselschade zijn ze niet (goed) opgeleid.
Leuk als je tgv een "letselschade" met een WAO keuring wordt gefrontonteerd.
Met name voor de betrokken Tegenpartij.

Hans

hank

Re: UWV en Whiplash

Ongelezen bericht door hank »

Het is me niet helemaal duidelijk wat je fout vindt aan de mededelingen van knepper. Vind jij dat een verzekeringsarts niet goed mag/moet observeren? Wat moet een verzekeringsarts doen als iemand een uur lang voor hem zit en verklaart dat hij maar een kwartier kan zitten? Afkeuren dan maar?

Gast

Re: UWV en Whiplash

Ongelezen bericht door Gast »

Hank,

Dat is de vraag niet. Die is: "Wat moet je doen met verzekeringsarsten die de "kwaliteit" moet bewaken en in die functie ongefundeerde uitspraken doen over oa. whiplashpatienten".

Verzekeringsarsten, waarvan minister Donner aangeeft dat ze geen kaas gegeten hebben van letselschadezaken.
En wat moet je dan doen met het UWV, als WAO keuringsinstantie, als er sprake is van ziekte/gebrek tgv letselschade?
Het UWV zelf geeft immers onomwonden aan dat verzekeringsartsen behalve de medische diagnosecode ook de zgn Etiologische code dienen te geven.

Een UWV waarvan de arsten en over te weinig kennis beschikken een WAO keuring uit te voeren( aldus de Raad voor gezondheidsonderzoek) en geen bal verstand hebben van letselschade.

Moet Knepper dus "zomaar" afkeuren? Neen vanzelfsprekend niet. Maar van het UWV bij monde van Knepper, mag je toch op z'n minst verwachten dat ie op onderzoek gebaseerde genuanceerde uitspraken doet over oa. Whiplash.
En dat doet dhr. Knepper allerminst.
En dat maakt 'm tot een (van de vele) verzekeringscharlatans.
Het trieste is in dit geval dat het een werknemer van het uitvoeringorgaan van de Staat der Nederlanden is.

Hans

b.olsen

Re: UWV en Whiplash

Ongelezen bericht door b.olsen »

ik heb een vraag meschien dat iemand mij kan helpen ik zit sinds vier jaar thuis tengevolge van een ongeval , toen ik door de bedrijfsarts volledig afgekeurd werd heeft mijn toenmalige wergever verzuimd mij opnieuw ziek te melden ik wordt overal weggestuurd ook door het uwv en heb dus geen wao uitkering gekregen bij het uwv kom ik niet verder dan de portier wie weet waar ik wel terecht kan? grt bjorg

Gesloten