LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ernstig in de problemen door Makelaar Frieling te Coevorden

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
Robert verhoef
Berichten: 1
Lid geworden op: 16 feb 2005 08:58

ernstig in de problemen door Makelaar Frieling te Coevorden

Ongelezen bericht door Robert verhoef »

Hallo ik ben op zoek naar mensen die net als ons ernstig in de problemen zijn komen door de handels wijze makelaar Freeling of andere makelaars

Let op ik ben woordblind neem me niet kwalijk

Graag Hulp om Freeling makelaar te kunnen aanpakken
wij zijn bezig geweest om een huis te kopen in Coevorden en hebben
een bod uitgebracht en naar wat heen en weer bellen over de prijs tot overeenstemming gekomen onder voor behoud van de financiering.
De makelaar zou de koopakte naar ons op sturen in de loop van de komende week.
Een dag later belde hij ons om dat hij nog gegevens miste. 7 dagen later belde ons de secretaresse en vroeg of zij de koopakte moet op steuren of dat wij hem op halen wij zijde dat wij al een week eerder hadden afgesproken dat de akte op gestuurd zou worden 19 dagen later komt de koopakte dan eindelijk maar de datum was niet aan gepast wij bellen daar over en de makelaar verlengt hem mondeling voor 12 dagen .
Naar 12 dagen bellen wij de makelaar weer op maar die is er niet de secretaresse vraagt om wat het gaat en wij leggen het uiteggen dat wij meet tijd nodig hebben van wegen dat wij een bedrijfje hebben en dat de bank de financieringsaanvraag nog niet klaar heeft en ik graag voor 14 dagen verlengen wil.rede is dat een week op vakantie gingen en de bank had meer gegevens nodig van de boekhouder wij geven aan dat de makelaar van zijn kant ook al had verlengt met 14 dagen en dat het redelijk zou zijn dat wij dat dan ook konden doen .
Zij ging met een ander kantoor contact op nemen en zou ons terug bellen ,zij belde en zij dat ze niemand kon bereiken waar op wij zijden dan zien wij van de koop af en zullen wij ons op de ontbindende voorwaar beroepen .waar op zij zegt ons de verlenging van 14 dagen toezegt.
Mijn schoonouders rijden in onze vakantie langs het huis waar wij mee bezig zijn te kopen en zien daar een bord verkocht in staan ?? terwijl er nog hele maal geen akkoord van de bank is en ik hun nog niks heb gemeld
Op 26 maart 2004 moeten wij door geven of we de financiering rond hebben of niet ik ga naar de bank rond 17:30 om te praten wand er waren wat verwarringen en naar het gesprek kwam er uit dat de historie van mijn bedrijfje te kort was in middels is het 18:10 en ik ga naar huis en probeer de makelaar nog te bereiken maar die hadden al wiekend op mandag ochtend bel ik ze gelijk op en meld dat de koop niet door kan gaan en leg uit wat de reden is waar op de makelaar zegt tegen mijn dat ik nu een probleem heb ?? ik heb toch een verlenging ja maar daar ben je over heen gegaan ik zij nee ik heb zelfs nog 2 dagen naar de verlenging en even later was het dat de secretaresse het nooit had mogen doen en ik had dat volgens de makelaar moeten weten kort om ben ik bedreigt door de makelaar en hij laat niks meer van hem horen en heeft de verkoper op mijn afgestuurd en eist 30.000 euro van mijn ik heb inmiddels een advocaat en ben met de NVM bezig maar hier moet toch echt wat aan gedaan worden mensen worden misleid en bedrogen het zijn boeven sterker nog het zijn maffia streken ik hoop dat er iemand is die mijn kan helpen mijn vrouw is al geruime tijd overspannen ik zit met 3 kleine kinderen en een bedrijf je als de makelaar hier echt mee weg komt sta ik op straat met mijn gezin
Met vriendelijke groet ,

Robert

Gast

Re: ernstig in de problemen door Makelaar Frieling te Coevorden

Ongelezen bericht door Gast »

Hieruit blijkt maar weer dat het ALTIJD verstandig is om zaken schriftelijk vast te leggen. Een betrouwbaar bedrijf zal hier geen probleem van maken. Indien een bedrijf er geen zin an heeft om iets schriftelijk vast te leggen, trek dan uw conclusies.

NiceL.

Re: ernstig in de problemen door Makelaar Frieling te Coevorden

Ongelezen bericht door NiceL. »

Beste Robert,

Na het verlopen van de termijn van de ontbindende voorwaarden, moet helder zijn of jij de finaciering rond heb gekregen of niet. daarbij moet jij aantoonbaar je best gedaan hebben om de finaciering rond te krijgen. Als het bedrijf van jou te kort bestaat en op basis van de jaarcijfers kan er geen hypotheek verstrekt worden, is het jou dus niet gelukt om de finaciering rond te krijgen. De koopovereenkomst moet naar mijn mening ontbonden worden.

Als het inderdaad zo is dat die makelaar jou bedreigd heeft, moet je aangifte doen. Als hij lastig wordt, mail mij dan maar. Dan lossen wij dat wel op.

Groeten, Léon

Missy78

Re: ernstig in de problemen door Makelaar Frieling te Coevorden

Ongelezen bericht door Missy78 »

Misschien is het verstandig om de volgende vóórdat je een woning koopt al te kijken of je de woning wel betalen kunt. Lijkt mij toch dat dat de meest logische gang van zaken is. Als je bij de supermarkt bent, laad je toch ook niet eerst je kar vol om dan bij de kassa pas te kijken wat er in je portomonnee zit!

berendjan
Berichten: 469
Lid geworden op: 25 jul 2004 17:58

Re: ernstig in de problemen door Makelaar Frieling te Coevorden

Ongelezen bericht door berendjan »

In de zg voorlopige koopovereenkomst kan als ontbindende voorwaarde bijvoorbeeld het verkrijgen op normale voorwaarden van een financiering opgenomen worden. Dat legt op de koper echter ook een inspanningsverplichting op. Je moet kunnen aantonen dat je alles hebt ondernomen om een financiering te krijgen. Een afwijzing van een bank of hypotheekverstrekker is daarvoor niet voldoende. Want wat je bij de ene niet krijgt, krijg je bij de ander wellicht wel. Als de termijn te kort is omdat bijvoorbeeld de bank meer gegevens van jou wil hebben, moet je mogelijke afspraken over verlenging met de makelaar schriftelijk vastleggen. Dat kan al door middel van een e-mail. Het op vakantie gaan wordt over het algemeen niet zo snel erkend als reden voor uitstel of verlenging. Als je de vakantie al lang voor het afsluiten van de voorlopige koopovereenkomst hebt geboekt had je de makelaar daarvan op de hoogte kunnen en moeten stellen, heb je een last minute geboekt en ga je dus onverwacht op vakantie dan werk je jezelf min of meer in de nesten. Gewoon niet echt verstandig geweest dus.

Blond en slim
Berichten: 86
Lid geworden op: 30 mar 2005 00:22

Re: ernstig in de problemen door Makelaar Frieling te Coevorden

Ongelezen bericht door Blond en slim »

:idea: Ik zou contact opnemen met de verkopers persoonlijk. In een persoonlijk gesprek zou ik uit de doeken doen hoe in uw ogen de zaak is gegaan. Niet om per direct er in die zin uit te komen dat zij de waarborgsom laten vallen maar wel om de verkopers na te laten denken over met wat voor een soort makelaar ze van doen hebben. Het is hun verkopend makelaar mag ik aannemen.

Om dat gesprek te versterken zou ik een aangetekend, met bevestiging van ontvangst, schrijven sturen naar die verkopend makelaar. Hierin geeft u chronologisch aan wat er zich in uw ogen heeft voorgedaan. Net zoals u dat hier heeft gedaan. Laat u zich daar in alle rust door ondersteunen door iemand die u daar in kan bij staan. Vraag hem om schriftelijk met bevestiging van ontvangst te bevestigen dat de koop alsnog ontbonden wordt en stel hem op voorhand wel aansprakelijk voor alle schade welke uit het geheel zal volgen. Tevens vraagt u in uw brief om een reactie op de door u geschetste data's en gebeurtenissen. Mocht hij niet binnen 5 werkdagen gereageerd hebben dan stelt u per die rief op voorhand vast dat het door u geschetste de weerspiegeling is van wat er zich heeft afgespeelt.

Als laatste zou ik persoonlijk die secretaresse opzoeken/aanschrijven en een getuigenverklaring vragen wat er zich volgens haar heeft afgespeelt. Of ze dekt haar baas (en liegt mogelijk) maar ze zet dat mogelijk dan wel reeds op papier. Dat doen mensen echter niet snel omdat ze ook wel snappen dat het geweten dan gaat knagen. In het schrijven naar haar zou ik benadrukken dat zij met haar getuigschrift kan voorkomen t.z.t. als getuige in een bodemprocedure wordt opgeroepen. (FF de druk erop zetten).

Als die brieven worden verstuurd vanuit een advocaten kantoor legt het 1000% meer druk op de schaal. Kost even 500 Euro echter het helpt wel.

PS, door met de verkopers contact op te nemen en je verhaal te doen voorkom je dat ze een eenzijdige voorspiegeling van zaken hebben. Zij hebben wellicht een gekleurt verhaal van hun makelaar gehad. Voor hetzelfde geld denken zij dat u de makelaar aan het lijntje hebt gehouden. Wellicht helpt hij hun nu met het innen van die 10%. Het volgende bereik je er wellicht ook mee. Als de verkoper overtuigd raakt van uw verhaal wordt daarmee zijn recht zwakker/ontnomen om alsnog die 10% te vorderen. Je mag niet zomaar bijvorbeeld een rechtzaak aan spannen omdat de wet je die mogelijkheid in theorie biedt. Je mag geen misbruik maken van de (rechts) regels.

Het kan best wel eens zo zijn dat ze dan zelfs hun makelaar mede aansprakelijk gaan stellen.

Wanneer zou de oplever datum zijn geweest binnen die koopovereenkomst? Als dat over 9 maanden pas is dan kunt altijd zelf nog pogen die woning voor die tijd aan een derde te verkopen. Dat recht hebt u en u bent dan geen boete kwijt want er wordt wel afgenomen. Alleen zult u nog een oplossing moeten vinden voor uw waarborgsom. Daar kan de verkoper u wellicht te vriend in zijn. Zeker in dit geval.

Gast

Re: ernstig in de problemen door Makelaar Frieling te Coevorden

Ongelezen bericht door Gast »

Hoewel het verhaal sneu is, blijkt maar weer eens dat je beter af bent als je je eigen makelaar mee neemt.

Dan was je niet in deze problemen gekomen.

Gesloten