LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Huren via makelaar Hoekstra

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
Hilliek
Berichten: 2
Lid geworden op: 26 jun 2006 21:08

Huren via makelaar Hoekstra

Ongelezen bericht door Hilliek »

Ik huur een woning via Makelaardij Hoekstra uit Leeuwarden. In het huurcontract staat dat je niet mag verhuizen binnen de minimale huurperiode van anderhalf jaar zonder een boete te betalen. Ook moet je de huur en de kosten van de nutsbedrijven blijven betalen tot er nieuwe huurders zijn. Een aantal mensen om mij heen weten mij te vertellen dat dit juridisch niet mag waardoor Hoekstra eigenlijk in overtreding is. Sta ik in mijn recht? Ik heb, niet wetende wat mijn rechten zijn, het huurcontract getekend natuurlijk. Door een relatiebreuk is echter dit huis te duur en te groot om het nog langer aan te houden waardoor ik genoodzaakt ben de huur hiervan op te zeggen. Is er iemand die ook ervaring heeft met deze gang van zaken van Hoekstra? Ik zou graag meer zekerheid hebben over hoe ik sta in deze. Alvast bedankt voor uw reactie.

Sjors_B
Berichten: 658
Lid geworden op: 22 jun 2005 20:45

Re: Huren via makelaar Hoekstra

Ongelezen bericht door Sjors_B »

Ik denk dat dit iets voor de huurcommissie is, ze zitten ook in Leeuwarden.
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=8061

Kosten van Nutsbedrijven: Als u alleen het huis huurt heeft u een overeenkomst gesloten met een elektra/gas/kabel en water leverancier. Deze kunt u dan ook zelf opzeggen, daar heeft hoekstra niets mee te maken. Anders wordt het als u een zgn Gemeubileerde woning huurt met voor AllIn prijs. Toch vind ik 18 maanden opzeg periode absurd lang.

o ja ik vond dit, betaald u per maand :
Wat is de opzegtermijn voor de huurder?
Meestal moet u de huur van een woning een maand van tevoren opzeggen. De wettelijke opzegtermijn is namelijk gelijk aan de termijn voor huurbetalingen, maar nooit korter dan een maand en nooit langer dan drie maanden. De meeste huurders moeten de huur maandelijks betalen en hebben dus een opzegtermijn van een maand. Uw verhuurder moet een andere huurder vinden die ook weer met een opzegtermijn zit en moet verhuizen. En dat kost allemaal tijd. Wilt u toch eerder vertrekken, dan betaalt u de huur door totdat de opzegtermijn voorbij is. U moet opzeggen met een aangetekende brief aan de verhuurder. U hoeft geen reden voor de opzegging te vermelden.

Als in uw huurcontract staat dat uw opzegtermijn langer is, dan hoeft u zich daar niet aan te houden: voor u geldt alleen de wettelijke opzegtermijn.
U kunt het beste opzeggen voor de dag waarop u elke maand de huur moet overmaken. Dat is meestal de eerste dag van de maand. Zegt u daarna op, dan telt de opzegging voor de erop volgende maand.



Voorbeeld

U zegt de huur op 9 mei op. De huur voor mei moest u betalen voor de eerste van de maand. U zegt de huur dus op voor de betaling van de maand juni. Er geldt een opzegtermijn van een maand. De huur eindigt dus per 1 juli.



Als u met uw verhuurder een vaste periode van bijvoorbeeld een jaar hebt afgesproken, zonder eerdere opzegmogelijkheid, dan kunt u niet eerder opzeggen. U moet de huur doorbetalen tot het jaar om is, of u moet iemand vinden die uw huurcontract overneemt met instemming van uw verhuurder.


http://www.kennisring.nl/smartsite.dws?id=32122#p3

Gesloten