LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] plaatsen advertentie makelaar

Ben je benadeeld of juist goed geholpen door een makelaar? Geef hier jouw mening.
Patrick1976
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 mei 2006 17:47

plaatsen advertentie makelaar

Ongelezen bericht door Patrick1976 »

Hallo,

ik zit met het volgende. ik heb mijn woning via een erkende makelaar (naam wil ik nog niet noemen) verkocht.

van de week hebben we de nota ontvangen, daarop stond ook € 40,- ex btw advertentie kosten voor een advertentie in de Kerst editie van de NVM huizengids bij ons in de regio. deze advertentie hebben wij wel gezien in het NVM blaadje, maar nooit opdracht voor gegeven.
Omdat (bijna) alle huizen die de makelaar in de verkoop had erin stonden, gingen we ervan uit dat hij dat zelf had besloten en voor eigen rekening had gedaan.

na contact met de makelaar blijkt dat hij alle opdrachtgevers begin december per e-mail heeft benaderd en als ze niet zouden terug reageren automatisch akkoord gaan met het plaatsen en dus ook de kosten van de advertentie.

dat mailtje heb ik nooit ontvangen, dus heb ik ook niet op kunnen reageren. ik heb de makelaar gevraagd of ze konden nakijken of ze mailtje nog hadden of iig een verzendlijst. maar die hadden ze niet meer.

Mag dat?? deze manier van handelen. In de dienstverleningsovereenkomst staat ook dat er altijd in overleg zou worden geadverteerd.

met vr gr
patrick

Sjors_B
Berichten: 658
Lid geworden op: 22 jun 2005 20:45

Re: plaatsen advertentie makelaar

Ongelezen bericht door Sjors_B »

Negatieve opties mogen niet, dus ook een makelaar niet. Gewoon de makelaar per brief aangeven dat er geen opdracht voor gegeven is en dus ook niet betaald.
U kunt ook gewoon keihard beweren dat u wel een mailtje gestuurd hebt. Dat kanhij ook niet bewijzen.

Patrick1976
Berichten: 3
Lid geworden op: 09 mei 2006 17:47

Re: plaatsen advertentie makelaar

Ongelezen bericht door Patrick1976 »

aangegeven aan de makelaar dat ik de nota niet wenste te betalen.


nota is ook gecrediteerd.

gjvisser
Berichten: 310
Lid geworden op: 22 jun 2005 14:06

Re: plaatsen advertentie makelaar

Ongelezen bericht door gjvisser »

Lekkere praktijken dit: na contact met de makelaar blijkt dat hij alle opdrachtgevers begin december per e-mail heeft benaderd en als ze niet zouden terug reageren automatisch akkoord gaan met het plaatsen en dus ook de kosten van de advertentie.


Hier niet mee akkoord gaan dus!! Overigens is 40 euro niet duur voor een advertentie. Ik betaal voor zo'n advertentie al snel 150 euro

gozik
Berichten: 120
Lid geworden op: 17 mei 2006 17:02

Re: plaatsen advertentie makelaar

Ongelezen bericht door gozik »

Helaas, maar tijdens vakantie reageer ik ook nooit, en ze kunnen in de enkele keren verschijnende eigen Krant wel goedkoper, en direkt zeggen dat ze telkens als deze verschijnt(vaste data) automatisch iedereen erin komt....
Alleen de gewone kranten en weekbladen moeten ze aanmelden,
zonder reactie geen advertentie!

U kunt zich echter beter druk maken als een NVM makelaar geen doorplaatsing wil naar de gratis zoeksystemen als www.jaap.nl www.zah.nl en www.miljoenhuizen.nl want dat is gratis..

Tevens kijk ik eerst of de makelaar wel een consument vriendelijk zoek systeem heeft, zonder eerst plugins downloaden en zo...

Voordat ik een opdracht plaats eerst een op www.miljoenhuizen.nl kijken hoe lang welk huis bij welke makelaar staat, tevens weet je dan wat jou huis zou kunnen opbrengen en de verwachte verkoopsnelheid.

Hoewel ik nu een huis heb gekocht bij iemand die matige foto's plaatst,
meestal iets langer dan gemiddeld nodig heeft, en regelmatig moet dalen in prijs, kopen is daar wel gelukt, maar verkopen doe ik liever bij een hardere verkoper die minder vriendelijk, maar wel snel en zakelijk regelmatig boven de vraagprijs werkt....

Gesloten