Op het moment zijn wij bezig een appartement te huren. De verhuurders van dit appartement wilden ons graag hebben en alles is dus in gang gezet: er zijn wederzijds toezeggingen gedaan per mail en mondeling, de vereiste formulieren zijn aangeleverd, wij hebben onze huur opgezegd etc.
Nu zijn we afgelopen week nog een keer langs gegaan om te zien of we nog ergens rekening mee moesten houden. Hier kwamen we er echter via de verhuurders achter dat de woning onder leegstandswet verhuurd werd. Dit was voor ons nieuw: zowel in de advertentie op de website als tijdens de bezichtiging of tijdens telefoon of mailcontact heeft de makelaar ons dit niet verteld.
Het geval is dus dat wij niet gepland hebben onder de leegstandswet te huren. Het is echter een erg net appartement waar we in principe alleen maar in hoeven te trekken en verder geen werk hoeven te doen, dus we zouden het door de vingers willen zien. De bemiddelingskosten zijn voor ons echter een bottleneck: bijna 1100 euro voor mogelijk maar 6 maanden huur.
Wat voor een positie hebben wij tegenover de makelaar? Er bestaat natuurlijk de mogelijkheid de kosten op basis van het gooi en wonen arrest terug te vorderen (bemiddelingskosten zijn illegaal), maar dit loopt niet altijd op het gewenste resultaat uit. Dus dat daargelaten, kunnen wij de makelaar om compensatie vragen(/eisen) in de vorm van bijvoorbeeld het kwijtschelden van bemiddelingskosten?
LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd. |
[ archief ] Onjuiste informatie verhuurmakelaar
Re: Onjuiste informatie verhuurmakelaar
De bemiddelingskosten hoeft u niet te betalen. Daarvoor zult u wel een rekening krijgen, maar die hoeft u dan niet te betalen. Laat de makelaar dan maar naar de rechter stappen om u toch tot betalen aan te zetten.