Je kan gelijk hebben. Maar dit komt de apotheken natuurlijk erg goed uit, want :muppet-81 schreef:.......Kortom, wettelijk geldt de regel niet meer (wat betreft niet vergoede medicamenten) maar in de praktijk hoort de apotheekzich er wel aan te houden.
-dit werkt natuurlijk handiger, om geen uitzondering te hoeven maken
- de apotheek wordt er beter van doordat een keer extra de receptregelvergoeding geïnd kan worden
PS ik heb ook die uitspraak opgezocht. Daar staat de tekst:
"
5. De overwegingen van het college
Er bestaat geen wettelijke regeling meer die apothekers voorschrijft dat bij een eerste uitgifte aan de patiënt maximaal voor een periode van 14 dagen de voorgeschreven medicatie mag worden verstrekt. Er bestaat in het algemeen ook geen gedragsregel voor apothekers om bij een eerste uitgifte van medicatie, die medicatie voor niet meer dan 14 dagen te verstrekken. De apotheker mag, als er geen contra-indicaties zijn, medicatie verstrekken zoals voorgeschreven door de arts. Verweerder heeft aannemelijk .......".
Conclusie: je kan je hierop beroepen om het medicijn toch in een keer mee te nemen. Dat scheelt ook tijd en veel medicijnen zijn ook heel goedkoop, zodat je de afleverkosten bespaart en de medicijnen zelf kosten vaak maar een paar euro.
Bovendien: andere forumgebruikers: wees wat kritischer t.o. op je informatiebron. De apotheek is niet de juiste bron , want zij is belanghebbende : de apotheek wordt beter van het splitsen van deze recepten doordat ze dan twee keer receptregelvergoeding innen. De meeste assistentes zijn niet erg goed op de hoogte: die weten alleen de inhoud van de bijsluiter op te lepelen.
Ik vind overigens dat de 15 dagen regeling altijd moet worden toegepast als dure medicijnen worden afgeleverd. En zeker als de patient niet van te voren over de prijs kan worden geïnformeerd.