LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] hoe stop ik op de goede manier?

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
wil

hoe stop ik op de goede manier?

Ongelezen bericht door wil »

ongeveer 9 jaar geleden raakte ik zwaar overspannen en depressief, ook lichtelijk psychotisch. Van de huisarts kreeg ik toen temazepan, oxazepam en ook nog andere middelen maar die hielpen allemaal niet: ik werd er alleen maar duf van. Daar ben ik toen mee gestopt en ik heb veel last gehad van afkickverschijnselen, zeker een half jaar. Rare schokken als ik in bed lag, dat soort dingen. Een jaar later ben ik met seroxat begonnen en dat ging erg goed, voelde mij veel beter. Ik ben toen trouwens ook veel afgevallen. Na vier jaar vond de arts dat ik moest stoppen en in een paar weken tijd ben ik toen gestopt. De duizelingen en hoofdpijnen enzo vond ik iets minder, maar na een tijdje was ik er helemaal vanaf. Het ging best goed, maar na ongeveer 1,5 jaar voelde ik mij weer slecht: ik kreeg 's nachts last van paniekaanvallen en werd depressief. ik had inmiddels een nieuwe arts en van hem kreeg ik weer een receptje. Nu slik ik inmiddels alweer vier jaar Seroxat. Ik heb een aantal malen geprobeerd te stoppen, maar dat lukte niet. Toch wil ik er graag vanaf, ik heb namelijk de laatste tijd ook van die doemdenk-gedachten en daar schrik ik zelf van. Ik weet niet of het van de Seroxat komt, maar het is allemaal wel herkenbaar wat ik in dit forum lees. Naar aanleiding van de uitzending van 'Radar' van vorige week ben ik nu van een hele op een half pilletje per dag overgestapt. Het gaat tot nu toe goed, alleen vraag ik mij af: hoe moet ik nu verder afbouwen? Na een ongeveer een maand een half pilletje om de dag, en zo verder?
Ik vind het trouwens niet helemaal terecht dat er zo negatief over dit middel geschreven wordt. Ik ken genoeg mensen die zich stukken beter voelen met Seroxat, en ook ik heb die ervaring, maar ik denk alleen dat het niet goed is om er te lang mee door te gaan.

CraftJoe

Re: hoe stop ik op de goede manier?

Ongelezen bericht door CraftJoe »

Hallo wil,

Dat is een vraag die nogal wat mensen zich
stellen die antidepressiva, en andere
psychofarmaca slikken. Gelukkig is hierover
een boek geschreven ->

"Hoe je verstandig met de pillen kunt stoppen."

Onder http://www.antipsychiatrie.berlinet.de
wordt het nieuwe boek van Peter Lehmann
voorgesteld.

To come off psychiatric drugs. Successful withdrawal from neuroleptics, antidepressants, lithium, carbamazepine and tranquilizers (= Psychopharmaka absetzen. Erfolgreiches Absetzen von Neuroleptika, Antidepressiva, Lithium, Carbamazepin und Tranquilizern

'Dutch' aanklikken.
Binnenkort verschijnt Engelse versie.

Soft cover, 376 pages, 15 x 21 cm, ISBN 3-925931-27-9. 2., actualized and worked-over new edition, Berlin: Antipsychiatry Edition 2002. € 19.- / CHF 32.30 / Order.No. 370 (Published in the German language)

More information in the German or English language | order | Welcome-page

Translation in the English language is in work. Publisher for an edition in the English or in another language wanted!

Special edition

loelie

Re: hoe stop ik op de goede manier?

Ongelezen bericht door loelie »

Hallo Wil,

Ik heb zo'n 3 jaar seroxat geslikt, 20 mg per dag.
Zeven maanden geleden ben ik met het afbouwen begonnen, nu ben ik nog steeds bezig (ik zit nu op 5 mg per dag).
Ik kan je een aantal tips geven:
Neem er alle tijd voor, bouw zeker niet te snel af.
Ik ben van 20 mg naar 10 mg gegaan. De 10 mg heb ik een aantal maanden geslikt (en achteraf toch teveel die 10 mg verschil).
Gebruik geen tabletten om de dag.Seroxat werkt namelijk zo'n 24 uur. Dit zou betekenen dat je de ene dag wel de stof binnen krijgt en de dag erna niet. Dit is mij heel slecht bevallen en raad ik dan ook af.
Ik heb op een geven moment gekozen voor vloeibare seroxat.
Als je bv. van 20 mg naar 15 mg zou willen dan is het tabletje moelijk te delen in 1/4. Met de vloeibare vorm is dit makkelijk te doseren.
Ik heb elke keer als ik een mindere hoeveelheid seroxat ging slikken erge bijwerkingen gehad. Deze traden zo'n 3 dagen na het minderen op en hielden zo'n 2 tot 3 weken aan.
Soms had ik het gevoel door een hel te gaan. Toch heb ik vol gehouden. De bijwerkingen van het afbouwen gingen over!
Goed, dit is mijn ervaring.En hierdoor raad ik je aan om vloeibare seroxat te gaan gebruiken en heel langzaam af te gaan bouwen. Zoals ik begrepen heb zit je nu op 10 mg en gaat het goed. Hou dit nog een aantal maanden vol en dan zou je naar 5 mg. per dag kunnen gaan. Ik slik nu al een aantal maanden 5 mg per dag en voel me er prima bij.
Hou vol! Veel succes en sterkte!

Liefs van Loelie

loelie

Re: hoe stop ik op de goede manier?

Ongelezen bericht door loelie »

Trouwens, mocht je nog vragen hebben, mail me gerust.

simone

Re: hoe stop ik op de goede manier?

Ongelezen bericht door simone »

5 mg per dag???? Mijn huisarts noemt dat homeopatie en verklaarde me voor gek! Ik heb het wel gedaan en binnen 3 weken was ik weer zo depri als wat. Nu zit ik weer op 30 mg en wil gaan afbouwen (voor de 4e keer maar ik moet er vanaf want ik wil een 2e kindje!) Dus ik ga van de week eens praten over vloeibare seroxat want dat kan je dus beter doseren. Groetjes
Simone

kaatje

Re: hoe stop ik op de goede manier?

Ongelezen bericht door kaatje »

Ik heb alleen ervaring met het afbouwen van cipramil. dit is in goed overleg met mijn huisarts gegaan.
Eerst 1 maand een schema van 1-1/2-1-1/2 (tablet per dag dus).
Daarna 1 maand 1/2-1/2-1/2-1/2.
Vervolgens 1 maand 1/2-0-1/2-0
En daarna niets meer. Nu werkt cipramil wel anders dan Seroxat. Maar in goed overleg met je huisarts en onder goede begeleiding, moet het toch zeker het proberen waard zijn.
Mij is het uiteindelijk (helaas) niet gelukt.

Gesloten