LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Ter verduidelijking

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Radar

Ter verduidelijking

Ongelezen bericht door Radar »

Beste bezoekers,

De uitzending van Radar van maandagavond 16 september jongstleden heeft een stortvloed aan reacties losgemaakt. Grofweg zijn er twee stromingen: mensen die de reportage overtrokken vinden en vinden dat de positieve kanten van de SSRI’s onderbelicht zijn gebleven, en mensen die zich eindelijk serieus genomen voelen.

In onze uitzending zegt medicijnen-deskundige Ivan Wolffers: "Anti-depressiva zijn goed, het is goed dat ze er zijn. Mensen met een zware depressie: het is een zegen dat ze ze kunnen slikken." Er is niemand in de uitzending geweest die dit weerspreekt. Voor het merendeel van de gebruikers zijn de gevolgen van de SSRI’s overwegend positief.

Dat neemt niet weg dat er wereldwijd op aanzienlijke schaal ernstige bijwerkingen gemeld worden die niet in de Nederlandse bijsluiter worden vermeld. Dat was de invalshoek die de redactie gekozen heeft voor dit onderwerp. Daarnaast wordt het middel soms te gemakkelijk voorgeschreven en worden gebruikers niet altijd goed begeleid. Wellicht kan onze uitzending bijdragen aan een bewustwording rond SSRI’s zodat ook de mensen die bijwerkingen ervaren eerder gehoord worden. Inmiddels heeft SP-Tweede Kamerlid Agnes Kant vragen gesteld aan de minister inzake SSRI’s.

Aanstaande maandag komen wij terug op alle reacties die wij gekregen hebben. De verzoeken om enige nuancering zullen wij dan zeer ter harte nemen.

Redactie TROS Radar

Gesloten