LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verandering van gedrag.

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Maaike

Verandering van gedrag.

Ongelezen bericht door Maaike »

Naar aanleiding van de uitzending van 16 september over anti-depressiva, wil ik ook even mijn verhaal kwijt over m,n ex vriend.
Hij heeft altijd al last gehad van winter-depressies in een lichte vorm en kan daar altijd goed mee overweg zonder medicijnen. Dit jaar vertelde hij mij dat het nare gevoel niet meer weg ging en heeft toen van de dokter Paroxetine gekregen. Ik denk zelf dat mijn ex vriend depressief is geworden omdat we een moeilijke tijd achter de rug hebben.
Zijn moeder is in maart aan een ernstige ziekte overleden en daarnaast heeft hij al een langere periode het niet naar z'n zin op zijn werk. Sinds mei slikt hij deze medicijen en voelt zich sindien weer goed. Hij had wel in het begin last van een droge mond, af en toe een slechte nacht, duizelig en is ook een keer erg misselijk geweest en tot op heden erg onrustig. In juli zijn we op vakantie geweest en daar werd hij ineens een hele andere jongen. Terug van vakantie heeft hij een punt achter onze relatie gezet waarvan ik vind dat hiervoor geen aanleiding was, vooral niet omdat het voor de vakantie tussen ons gewoon goed was. Nu dat ik deze uitzending gezien heb werd er ook vermeld dat je door deze medicijnen van gedrag kan veranderen. Ik heb hierdoor nu m'n twijfels, ook omdat hij nu dingen doet en zegt waar hij altijd anders over heeft gedacht.

Kan dit gedrag door de medicijnen komen en zijn er meer mensen die ervaringen hebben gehad waarvan gedachten en gedrag ineens veranderden?

Groetjes
Maaike

Gesloten