LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Zyban hartklachten (?)

Ervaringen met medicijnen? Geef hier jouw mening.
Jolanda

Zyban hartklachten (?)

Ongelezen bericht door Jolanda »

Hallo allemaal,

Naar aanleiding van de uitzending van RADAR ben ik toch nog met wat vragen blijven zitten, en ik wilde de volgende graag aan jullie voorleggen:

Is het mogelijk dat tijdens het gebruik zich een aanval van Angina Pectoris (een "voorbode" van een hartinfarct)voordoet?
Een kennis van mij is dit gebeurt, en vermoedt zelf een samenghang met het Zyban-gebruik in die periode.

Overigens ben ik zelf wel gestopt met Zyban, na een gebruik van 10 dagen, maar dan is het nog steeds angstig om dit soort berichten achteraf pas te moeten horen, want anders had dit de keuze om het middel te gebruiken aanzienlijk ingeperkt.



Marlie

Freek

Re: Zyban hartklachten (?)

Ongelezen bericht door Freek »

Dat lijkt mij onwaarschijnlijk maar mocht die mogelijkheid er zijn, dan zou dat op de bijsluiter vermeld moeten staan.
Zyban is een verhaal apart: Zyban is eigenlijk gewoon een antidepressivum met als bijwerking dat het de lust tot roken kan wegnemen. Blijkbaar is het lucratiever om dit medicijn als anti-rook pil aan de man te brengen, dan als antidepressivum. Mensen die niet in relatie staan met depressieve gevoelens, slikken dus een antidepressivum om van het roken af te komen.
Voor een volledig verslag van mijn antidepressiva verhalen en depressie in het algemeen verwijs ik je naar mijn website die helemaal over depressie gaat:
http://www.xs4all.nl/~fjpol

Gesloten